Bildirim
508 SW (7. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Bunu bilerek aldım hocam güzergahım hep kısa mesafe ve ortalama hızım çok düşük o yüzden normal.quote:
Orijinalden alıntı: _DIESEL_
508 ozellikle SW hakikaten gosterisli,albenisi olan bir arac,cok iyi bir tercih yapmissin.
Fakat uzulerek belirteyim PSA grubu dizellerde o DPF isigi bir kere yandimi donusu olmayan bir loop a sokuyor adami , ara ara devirli kullanilir lamba bir nevi soner fakat illa ki tekrar yanmaya basliyor hele ki surekli sehir icinde kullaniliyorsa bundan kacis yok maalesef.
DPF omrunu tamamlayinca maalesef tek care degistirmek yada iptal etmek ben benzine gecis yaptim ugrasmamak icin.
Alıntıları Göster
Şimdi ilk olarak bu hafta sonu yakıt katkısı ve rejenarasyon yapacağım bir süre böyle gözlemleyeğim.
İkincş aşama olarak Eğer sıklıkla ikaz vermeye devam ederse birde temizleteceğim.
En nihayetinde canımdan bezdirirse değiştirme yi düşünmekten başka çaremde yok çünkü o kadar memnunum ki uzunca yıllar bu arabaya binme niyetim var.
Sonuçta bu filtre ve her filtre gibi bir ömrü var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
İti an çomağı hazırla diye boşuna dememişler bugün tekrar dpf uyarısı aldım. Ve hazır yakıt katkısıda depoda iken bit kez daha rejenarasyon yaptım.quote:
Orijinalden alıntı: otomobilci_x
Ve bir karma tüketim verisi ile yolbilgisayarı sağlaması yaptım sonuçlarını paylaşayım.
Depoyu haziran başında fullemiştim toplam yapılan yolun içinde ki 1200 km tamamen şehir dışı verisidir ve araç süratli kullanılmıştır. (Yukarıda paylaşmıştım sanırım sürekli ortalama hız 100 km üzeri)
Geri kalan 1100 km de tamamen şehir içidir ve ortalama hız genelde 20 km altıdır.
Bu arada araç ile 1 kez rejenarasyon yapmak maksatlı 50 km kadar aralıksız devir çevrilmiştir.
Toplam km nin tamamına yakınında klima açıktır.
Bugün depoyu fulledim ve aralarda aldıkşarımla birlikte toplam 147.5 litre yakıt almışım ve yapılan yola böldüğümüzde reel tüketim 6.4 litre oysa yol bilgisayarı 6.1 litre gösteriyor.
Cactustede 0.3 litre civarı bir sapma vardı.
Galiba ehdi motorların sapması bu ölçüde diyerek konuyu kapatıyorum.
Ayrıca en son paylaşımımdan sonra dpf ikazı hiç almadım ama yinede bugün depoya katkı maddesi de koydum.
Bakalım bir sonraki uyarıyı ne zaman göreceğiz.
-
Dpf temizleme sıklıklarını hem süre hem tarih olarak aklında olanları yazar mısın. Hem maliyetli hem can sıkıcı birşey bu
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Haklsınız bu şekilde daha iyi olur.quote:
Orijinalden alıntı: efruz
Dpf temizleme sıklıklarını hem süre hem tarih olarak aklında olanları yazar mısın. Hem maliyetli hem can sıkıcı birşey bu
(Yanlış anlaşılmasın, bunları günlük mahiyetinde yazıyorum ki, bu konularda bilgi arayanların işine yarasın.)
22 haziranda ilk kez yandı 133.200 km de idi rejenarasyon yaptım.
15 temmuzda 133.600 km de tekrar yandı (tamamı şehir içi ve kısa mesafe 400 de yanmış oldu)
Katkı maddesi koyup tekrar rejenasrasyon yaptım.
Bakalım katkı maddesi işe yarayacakmı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün bir başka konuda şöyle bir mesaj gördüm
"Forumda da 3 litre ile gezip 400 kmde dpf tıkayanlar çoğunlukta "
Burada arkadaş yanlış bir çıkarından yanlış bir sonuca ulaşmış zannediyor ki biz yakıt kastığımız için dizel partikül filtresi tıkanıyor ve bu tıkanmanın 400 kilometrede olduğunu zannediyor.
Ama Durum bundan ibaret değil Hem bu arkadaş hem de bunun gibi düşünen Diğer arkadaşlar içinde yazalım belki birilerinin işine yarar.
Öncelikle bu filtre 400 de kilometrede tıkanmış değil bu filtre 133 bin kilometre kullanılmış bir filtre ve bu noktadan sonra yoğun şehir içi kısa mesafe kullanımı nedeniyle sık sık tıkanma uyarısı verecektir. Çünkü daha öncede yazdığım gibi her filtrenin bir ömrü var.
Tabi bu ömrü belirleyen bir çok değişkende var sadece şehir içi kısa mesafe kullabulan bir araç ile uzun yolda kullanılan bir dpf nin aynı süre de tıkanması mümkün değildir.
Benim dpf üm çabuk tıkanmasının ana nedeni günde ortalama 4 kez aracın çalıştırılıp ortalama 2_4 km arası güzergahlarda aracı kullanılıyor oluşumdur.
Bu yüzden bunun araçla, kullanım şekliyle vesaire ilgisi yoktur.
Daha öncede yazdığım gibi aracı alırkende zaten bunun yaşanacağını biliyordum.
Dikkat ederseniz bir yardım isteği, bilgi isteği amannn şimdi ne yapacağız durumu yok sadece paylaşım var.
Kendince eleştiri yapan arkadaş aracın yakıt tüketimi kasarak kullanılmış olması nedeniyle 400 km de tıkandığını sanıyor ama yukarı da anlattığım gibi olay burada değil, zaten öyle de kullanmıyorum aracı.
Forumun pek alışık olmadığı bir tarz olduğunun da farkındayım ama ben bu aracın bütün arızalarını eksik geldiklerini zaman içinde neler yaşatacağını buradan paylaşmaya devam edeceğim.
Sürekli kullandııkları araçları, araçların motorlarını, hatta kullandıkları yakıt türlerini överek forumda vakit dolduranlardan değilim.
İnsanların işine yarasın diye paylaşım yapıyorum.
O yüzden yazdıklarımın birilerinin işine yaradığınında farkındayım.
Okuyan arkadaşlarda başka konularda inceden laf sokma gayreti yerine buradan düşüncelerini paylaşabilirler ve bilgimiz ölçüsünde cevap veririz bilmediğimizi de öğreniriz.
Saygılarımla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 17 Temmuz 2019; 11:28:36 >
-
Çok güzel bi post bu. favorimde. Almak istediğim bir araç ve kendim sürmüş gibi takip etmiş olacağım. Muhtemel arızası ve tamirleri yazdıkça kitapçık gibi bir rehber olacak belki de.
Şu an düşük km bir araç düşmesini bekliyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Euro 4 1.6 hdi 16 v motora sahibim 85 bin km dir hiç dpf arızası uyarısı almadım. Bir kere dpf sıvısı azaldı uyarısı geldi eklettim o kadar. Bu kadar sık yapması ilginç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzoorroo -- 17 Temmuz 2019; 13:31:51 >
quote:
Çok güzel bi post bu. favorimde. Almak istediğim bir araç ve kendim sürmüş gibi takip etmiş olacağım. Muhtemel arızası ve tamirleri yazdıkça kitapçık gibi bir rehber olacak belki de.
Şu an düşük km bir araç düşmesini bekliyorum
Güzergahınız kısa mesafe değilse zaten almamanız lazım.quote:
Orijinalden alıntı: zzoorroo
Euro 4 1.6 hdi 16 v motora sahibim 85 bin km dir hiç dpf arızası uyarısı almadım. Bir kere dpf sıvısı azaldı uyarısı geldi eklettim o kadar. Bu kadar sık yapması ilginç.
Benim kullanım koşullarımda araç rejenarasyon yapamıyor. Bu yüzden de filtreyi tam temizleyemiyor. Bu nedenlede çabuk tıkanıyor.
1 ay içinde bayağı bir uzun yol yapacağım bakalım ilaç olacak mı.
Ama bu filtre olayı bütün dpf lü ve kısa mesafe kullanılan aeaçlarda karşılaşılan bir durum yani ilginç değil, herkesin bildiği bir şey
-
Bunu nereden UYDURDUN?quote:
Orijinalden alıntı: Vincent54
SW araçta ruhsatta ve vergi kanununda kamyonet gibi işlem gördüğü için. -
-
Hocam pasaat bile fiyat listesinden variantı kaldırdı.quote:
Yeni 508 GTLine
Türkiyeye hayatta gelmez. Artık 3. Dünya ülkesi olduk. Uzaktan izleriz. Dünyanın nimetlerinden mahrum yaşarız böyle.
Olsun yol yapıyorlar
Şaka gibi ya bir ülke düşünün d segmenti sw araç satışı yok
Halbuki tam anlamıyla aile kullanımı için biçilmiş kaftanlar.
İşin üzücü tarafı ise Otomobil keyfimizin renkleri artık olmayacak.
Bu anlamda hayalinde biraz değişik bir araç olanlar standart otomobillerini satıp o değişik otomobili bir an önce alsınlar derim.
Bu araçtan sonra ne alırım diye bazen düşünüyorum ve (bi keder dert tasa olmazsa en az 5 yıl binmek koşuluyla) ve 5 yıl sonra yani 2024 te 4_5 yaşında sw alacak hiçbir d segmenti ve e segmenti araç olmayacak.
Aklımda bir tek model var ondan 40_50 tane satıldı (o günün koşullarında param yeterse)favorim o ama sormayın söylemem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 20 Temmuz 2019; 20:37:7 >
-
Levorg mu yoksa
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok hocam levorg değil levorg daha fazla sattı.quote:
Orijinalden alıntı: lojistisyen
Levorg mu yoksa
V90 veya subaru outback
Bi tık daha yüksek hedef diyorsunuz
Mevcut aracınız çok güzel, inşallah diğer hedefinize de ulaşırsınız
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben fiyat faydacıyım.quote:
Orijinalden alıntı: lojistisyen
Bi tık daha yüksek hedef diyorsunuz
Mevcut aracınız çok güzel, inşallah diğer hedefinize de ulaşırsınız
Ne kadar verdik ne alıyoruz noktası benim için çok önemli bu yüzden ikinci elciyim ve ikinci elde aldığım arabaların tamamı tutulmayan pek rağbet görmeyen arabalar.
Bu sözünü ettiğim araçların 2. El 6_7 yaşındakileri 5 sene sonra aynı yaştaki civic/astra/focus/golf fiyatının iki katı civarı olacaktır. Şimdi herkesin hayali olan ama ulaşması çoğu kişi için (benim içinde) imkansız gibi olan bu araçlara ikinci elde ulaşmak mümkün oluyor.
O yüzden bundan sonra başka araç alacaksam ve beni daha fazla tatmin edecek bir araç olacaksa bu ikisi olur diye düşünüyorum ama kısmet bu yarın başımıza ne geleceği belli değilken çokta uzun vadeli hayal kurmak doğru değil aslında.
-
Yani orası öyle, uzun vadede dengeler değişebiliyor. Ama aklınızın bi köşesinde hep var olacak bu araçlar, bazen saklanır ortaya çıkacağı vakti beklerler
F/p konusunda yazdıklarınız sonuna kadar doğru. Benim de araba tutulur veya tutulmaz derdim yok da belli bi bütçenin üstünde isem 2. ele sıcak bakamıyorum, sıfır f/p kovalıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X