Şimdi Ara

50bine kadar araç tavsiyesi arıyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
2.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dizel çok araç kullandım ama hep kısa süreli oldu en uzun 8 ay kullandım yanılmıyorsam, hiç birine bakım yaptırmadım o yüzden bilmiyorum.

bu arada tüp konusuna katılmıyorum sonuçta piknik tüpü degil, her yıl bakımı yapılıp havası alınıp kaçak kontrolü ve emniyet sistemleri kontrol ediliyor. öyle bombalık bir sistem degil yani.

sonuçta ülkde petrol malum. dizeldede ortalama 7 binin üstünde bir fiyat binince 2000 tl ue tüp daha öantıklı oluyordu ama lpg 3 tl olunca bir mantığı kalmadı. baştan para verip adam gibi depomu doldurup 300 400 km yaparım lpg de zırt pırt bitiyor sinir oluyorum o olayada ayrıca.

ama bakım masraflarını anladığım kadarı ile abartıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abuabuabu A kullanıcısına yanıt
    dizel performans olarak atmosferik bir motordan kat kat üstün sollamalara çıkarken rahat çıkıyorsun bence güvenlik açısında da çok önemli bu ayrıca yılda 10bin km yol yapsan 11lt*3=33 krş tüp, 5*4,6=23 krş 1000 tl karın var tüplü bir araca göre,bagajda da avantaj ayrıca performasıda cabası
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    dostum sıfır rio 1.4 dizel comfort 61900 hyundai i20 1.4dizel style 63000 hangisi daha mantıklı rionun consept modeli 66150 lira bu arada.
  • bysmtnc B kullanıcısına yanıt
    Gücün elite 1.4 dizel manuel e yetiyorsa o zaman ikisi arasında kalınabilir ama diğer türlü tartışmasız rio. 2. elde temiz rio vardır.
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-asal-otomotiv-den-kia-rio-1.4-crdi-concept-15.000-km-hatasiz-378195505/detay

bu nasıl.satarken zorlanmayayım ama.riolar piyasada az 2.eli zayıf gibi geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bysmtnc

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-asal-otomotiv-den-kia-rio-1.4-crdi-concept-15.000-km-hatasiz-378195505/detay

bu nasıl.satarken zorlanmayayım ama.riolar piyasada az 2.eli zayıf gibi geldi bana.

istediğin fiyatta uçmazsan, aracin temiz ve bakımlıysa her aracı satarsın. Hele ki rio yu hayli hayli satarsın. Tabi ki bu işler birazda şans meselesi. 1 günde de satarsın 1 ayda da. Ama bunu tamamen markaya bağlama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: divapan

dizel performans olarak atmosferik bir motordan kat kat üstün sollamalara çıkarken rahat çıkıyorsun bence güvenlik açısında da çok önemli bu ayrıca yılda 10bin km yol yapsan 11lt*3=33 krş tüp, 5*4,6=23 krş 1000 tl karın var tüplü bir araca göre,bagajda da avantaj ayrıca performasıda cabası

Yollarimizin yuzde sekseni duble yol, ayrica benzinli motorda da vites kucultursunuz gayet guzel sollarsiniz.guvenlik eksikligi soz konusu degil.

Hiz siniri 120 ise bu surate her iki motor tipide zorlanmadan ulasir. Benim 1.2 3 silindir 80 hp aracim bile rahat rahat 120 ye ulasabiliyor. Performans arayan zaten dizel almaz yuksek hacimli turbo benzinli alir.

Her benzinlide 10 litre tuketmez sehir icinde ekonomik benzinlilerde var. Ben 6.5 litre tuketiyorum 3500 km oldu alali guzergah sisli halkali tem ve e5 uzerinden. Gunde 60 km yapiyorum. Benzinli araba illa lpg li olacak diye bir sart yok yani.

2.5 yil 110 luk dci edc kullandim dizel nedir nasil gider biliyorum.siz yazmadan yazayim dedim:)

Ihtiyaca gore hersey.

Bence dizel ile az yakan benzinli arasindaki yegane fark ( yuk esya tasimiyorsaniz yokus yukari 120 ile gitmek gibi meraklariniz yoksa) yokuslardaki rahatlik, ha bu dedigimden benzinli yokus cikamiyorda anlasilmasin haliyle biraz devir yukseliyor negatifligi bu.

Hayirli gunler.

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

istediğin fiyatta uçmazsan, aracin temiz ve bakımlıysa her aracı satarsın. Hele ki rio yu hayli hayli satarsın. Tabi ki bu işler birazda şans meselesi. 1 günde de satarsın 1 ayda da. Ama bunu tamamen markaya bağlama.

ben şimdi sıfır i20 style donanıma odaklandım.63bin 2016 modelleri 60bine alınır gibi belki daha da düşürebiliriz. 1 yıl sonra satma durumu olabilir.47-48 bin lira peşin verip gerisinde sıfır faiz kullanmayı düşünüyorum. sizce mantıklı mı yoksa ikinci el 2015-2016 rio veya i20 mi bakayım.rio 50 bin lira civarında i20 style donanım 56-58 civarında.

• quote:

quote:

quote:

ben şimdi sıfır i20 style donanıma odaklandım.63bin 2016 modelleri 60bine alınır gibi belki daha da düşürebiliriz. 1 yıl sonra satma durumu olabilir.47-48 bin lira peşin verip gerisinde sıfır faiz kullanmayı düşünüyorum. sizce mantıklı mı yoksa ikinci el 2015-2016 rio veya i20 mi bakayım.rio 50 bin lira civarında i20 style donanım 56-58 civarında.

mantık kişiden kişiye değişir. Ben 2 hava yastıkli araç almam. Hele sıfır km 2 hava yastıkli hiç almam. 1 yıl sonra satma durumu varsa sıfır araç almak pek sağlıklı gelmedi bana. Dizel araç şart mi? Çok mu yol yapıyorsunuz

kesin satacaksan bence 2. el bak derim. cünkü zarar edersin. satmam bir 4-5 yıl binerim dersen sıfıra yönel derim. cünkü sen düşün su an sıfırı 50.000 olan arabnın 2. eline kaç lira verirsin.

birde bütün yakınındaki ve ulaşabilecegin huyndai bayilerini ara 5 binin üzerinde indirim alırsın. önemli 2016 model i10 için 53 dediler biraz konuşunca 47000 e düştüler. sen kafadan bir 5000 düşürt derim

• quote:

Orijinalden alıntı: abuabuabu

kesin satacaksan bence 2. el bak derim. cünkü zarar edersin. satmam bir 4-5 yıl binerim dersen sıfıra yönel derim. cünkü sen düşün su an sıfırı 50.000 olan arabnın 2. eline kaç lira verirsin.

birde bütün yakınındaki ve ulaşabilecegin huyndai bayilerini ara 5 binin üzerinde indirim alırsın. önemli 2016 model i10 için 53 dediler biraz konuşunca 47000 e düştüler. sen kafadan bir 5000 düşürt derim

I10 tercih edecek arkadaslar aile icin cok yetersiz bunu dikkate alsinlar. Ayrica benzinli otomatikleri cok musrif. 9 litreden asagi tuketim cok zor. Esimde var 3 yildir kullandim biliyorum. Bagaji ufacik arka amortisorleri cok konforsuz.

Genc, 2. Arac kullanimi icin ideal.

Hayirli gunler.

• 2 bayi aradım 2016 i20 kalmamış.2017 lerde %3 sağlıkçı indirimiyle birlikte bi bayi 66300 diğer bayi de 66500 fiyat verdi.2016 olmayınca sıfır alma işi yatar gibi gözüküyor.napacuk bilmem :)
  • bir de şöyle bi düşüncem var.2016 i20 bulursam bayide 60bine felan alınabilir.2017 modelleri de 68-69 dan satıldığına göre 1 yıl sonra bile satacak olsam zarar etmem diye düşünüyorum.en azından 60 a aldıysam 58-59 gibi satılır.çünkü yenileri 68-69 bin lira.
    2016 i20 hiçbir bayide kalmadı diye duydum bulacağını pek sanmıyorum. Kıyıda köşede bulma ihtimaliniz düşük.

Bence kendinize net kıstas belirleyin buraya her gelen kendine göre güzel bir araç önerir mazda3 olur lancia delta olur bakıyorum konu açarken ikinci el C olsun benzin ise lpg li olsun yazmışsınız 3 gün önce şu an sıfır B sınıfı benzinli lpg siz araç almayı düşünüyorsunuz ve bütcenizin üstünde kasko sigorta hesabınıda ekleyin lpg masrafı ile makul mu hayır;

Şuraya tam olarak ne istediğinizi yazında mağdur olmayın burda önerilir geçilir istediğin arabayı alamazsan sen üzülürsün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 3 Mart 2017; 14:11:10 >
    öncelikle dizel araç şart mi ona karar ver. Çünkü Nerden baksan 5-10 bin TL arası bir fark oluşuyor. Ihtiyaç dizel olmadığı halde dizel araç alanlar, ihtiyaç lpg olmadığı halde lpg taktıranlar var. Önce bunu netleştir bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

2016 i20 hiçbir bayide kalmadı diye duydum bulacağını pek sanmıyorum. Kıyıda köşede bulma ihtimaliniz düşük.

Bence kendinize net kıstas belirleyin buraya her gelen kendine göre güzel bir araç önerir mazda3 olur lancia delta olur bakıyorum konu açarken ikinci el C olsun benzin ise lpg li olsun yazmışsınız 3 gün önce şu an sıfır B sınıfı benzinli lpg siz araç almayı düşünüyorsunuz ve bütcenizin üstünde kasko sigorta hesabınıda ekleyin lpg masrafı ile makul mu hayır;

Şuraya tam olarak ne istediğinizi yazında mağdur olmayın burda önerilir geçilir istediğin arabayı alamazsan sen üzülürsün...

ustam baktığım sıfır araçlar dizel.benzinli sıfır bakmıyorum.c sınıfı olacaksa tüplü olabilir ama b sınıfında kesinlikle dizel olmalı.direk gidip seat ibiza benzinli alabilirim 50 bine ama istemiyorum.b sınıfında dizel c sınıfında da dizel ama tüplü de olabilir.ama uyumlu motor olacak tabi.opel astrada sübap eritme felan uğraşamam.aslına bakacak olursan aradığım araç yüzde 70 dizel.donanım da önemli bom boş araçları sevmiyorum.mesela i20 nin jump modellerinde arka camlar manuelmiş.gördüm soğudum direk.

ford fiesta ve renault clio yorumları alabilirmiyim.örnek olarak

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-kahraman-otomotiv-den-2016-boyasiz-clio-hb-dizel-touch-398641044/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-nokta-boyasiz-tertemiz-24000-km-de-405940213/detay

trabzonluyum.bu tarz araçlara 5 kişi binip köye giderken sıkıntı yaşarmıyım.75 beygir fiesta 90 beygir clio, i20 felan.

• quote:

öncelikle dizel araç şart mi ona karar ver. Çünkü Nerden baksan 5-10 bin TL arası bir fark oluşuyor. Ihtiyaç dizel olmadığı halde dizel araç alanlar, ihtiyaç lpg olmadığı halde lpg taktıranlar var. Önce bunu netleştir bence.

aslında çok km yapan biri değilim ama 3,5 yıldır megane 2 hb kullanıyorum benzinli karışıkta 8,5-9 yakıyo. benzinli alacak olsam b sınıfını otomatik elerim.hem küçük araç hem de çok yakacak hiç gerek yok.seat leonun 1.2tsi aracı 58700 den satıldığında keşke alsaymışım.şimdi 70 bini geçti.
  • quote:

quote:

aslında çok km yapan biri değilim ama 3,5 yıldır megane 2 hb kullanıyorum benzinli karışıkta 8,5-9 yakıyo. benzinli alacak olsam b sınıfını otomatik elerim.hem küçük araç hem de çok yakacak hiç gerek yok.seat leonun 1.2tsi aracı 58700 den satıldığında keşke alsaymışım.şimdi 70 bini geçti.

Cok onyargilisiniz her benzinli otomatik cok yakmaz, yaris, attrage ornek olarak verilebilir.

Motorlarida kagit ustunde degerlerle degerlendirmeyin her 1.2 ayni degildir.

Japon motorlari dusuk hacimde de iyi performans verir

Atmosferik araçlada sürsen 5 kişi çekiş sıkıntın olmaz zaten 4000 devire gelince canlanır , turbolu araçta devir sıkıntısıda hissetmezsiniz burda asıl sıkıntı 5 kişi bu arabada rahat gitmez bizde 5 kişilik bir aileyiz polo vardı B HB aynı sınıftaki araç için olmuyor , köye gideceğim demişsiniz alçak araba sürmek pek mantıklı gelmedi Akdeniz için söyleyeyim köy yollarına girince çok çileli oluyor altını vurmamak için 4 dönüyorum benden söylemesi;

Arka diz mesafesi geniş iç mekanı en azından C sınıf standartlarında bir araç alın alçak araba almanızda mantıklı değil B sınıf size hiç uymuyor bikaç istisnası olabilir tabiki

Sandero Stepway yüksek 1.5 dci manuel alınabilir iç mekan yüksek olduğu için ferah sayılabilir arka diz mesafesi iyi değil sadece kalite B sınıf içinde size uygun gelebilir 2016 makyajlı kasa bulunursa alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 3 Mart 2017; 14:36:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

quote:

Cok onyargilisiniz her benzinli otomatik cok yakmaz, yaris, attrage ornek olarak verilebilir.

Motorlarida kagit ustunde degerlerle degerlendirmeyin her 1.2 ayni degildir.

Japon motorlari dusuk hacimde de iyi performans verir

attrage ve yaris düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.