Şimdi Ara

50cc scooter alacağım ne almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşim olunca kısa mesafe yol gitmek ve otobüsten kurtulmak için 50cc scooter alacağım ne önerirsiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çin mallari bir süre gider,2 3 ay sonra başlar küçük arizalara ,genellikle elektrik ve blokdan gevşeyen vidalar yüzünden sesler.
    Paran varsa japon,yoksa zaten alacağın her Çinli aynı blogu kullanıyor,sadece tipi ve kullanılan fren dış markası değişik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 cc almanı tavsiye etmem yeni yasalar geliyor vergiler ile ilgili

• ATalhaaslan A kullanıcısına yanıt
    Hocam 50lik alacağınıza 125lik honda alın ehliyeti sorun etmeyin halledersiniz.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Sorun ehliyet alacak zamanım yok. Yoksa dediğiniz mantıklı

• hombak108 H kullanıcısına yanıt
    Zahmet olmazsa biraz açabilirmisiniz ne tarz yasalar

• Hocam muhtemelen b ehliyetiniz var sadece motor sürme sınavına gireceksiniz internetten izleyin 250 lik vitesli motorla 8 çızıyorsun 0 cızıyorsun sonra trafıkte bı tur attınmı yeter vıteslı motor bılmıyorsan bir tane emanet buldun mu atla üstüne 3 defa sürmeye öğrenirsin arabadaki debriyaj mantığıyla aynı 50liklere gerek yok sağlam bir 125lik yıllarca yeter 50liklerin en uzun ömürlüsü olsunda 3 4 yıl olsun şu an trafikte 2000 model honda activa görebiliyorsun.

Benim tavsiye motorum tvs jupiter honda dio tarzıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rayli82 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bir düşüneyim

• 50 cc motor aldım ben 2 haftada sattım a2ehliyet alıp pcx aldım muhtemelen sen de öyle yaparsın

• Tvs Jupiter diycem abi ben. Hindistan da 6 kişi gidebiliyorsa üzerinde herhalde bu motor sağlam yapılmıştır. Bi bak bence. Çokta tatlı tipi var

• Cappucino var bende 50 lik. 2021 model 18bin kmde. Rutin bakımlar harici bir problem yaşamadım. He gönül pcx istiyor ama bir türlü a2 ye vakit bulup başvuramadım

• ATalhaaslan A kullanıcısına yanıt

Hocam 50 cc zaten kulanmiyolar 80 cc filan oldugu icin vergi alinmasi gerekiyor.Haberlerde cikti bu durum vergi kaçakciligi olarak nitelendirdiler. Ama nasil anliyacaklar bilmiyorum.Belki vizeden geçirmezler

• selamlar, aslında biraz forumu incelesen daha önce açılmış birçok konu var,

ben 2020 den beri A ehliyetim olmasına rağmen 50-80cc kullanıyorum. kullanmaya da devam edicem,

herkes birşeyler yazmış, gayet mantıklı herkes kendi gözünden, kendi ihtiyacına göre bakıyor o nedenle sende karar verdikten sonra ya yanlış yada doğru karar vermiş olacaksın, eminim.

birçok kullanıcı alıyor 3-6 ay sonra satıyor, kimileri alıyor 1-2 git gel yapıyor vazgeçiyor satıyor, kimileri alıp bir süre kullanıp sonra satıp 125-250 ye geçiyor vs... sarı sitede o nedenle birçok ilan var...

bu örneklerin sebebi net= kullanıcı, kullanılan yol, beklentiler ve kullanma ile alınan cevaplar, tecrübeler...

Sen kararı vericeksin tabi ama ben kendi tecrübelerimi yazayım;

- ben kuba bluberry/blubird, arora cappucino, rks bitter ve kuba brillant kullandım hepsi 50 lik ama revizeli 80 cc idi.

- hepsinde ana blok aynı, karbüratör ve dış kupa farklı,

-tek kişi dik yokuş 20-25 km hızla çıkar, uzun yolda zorlamadan 50-60 km hızla gidersin. maksimum hız da 75-80 olur. (uzun süre bu hızda gitmemelisin)

- km de 1 TL yakarsın. MTV ödemezsin, Zorunlu sigorta yaptırmazsın, tek masrafın benzin ve bakım olur.

- kısa mesafe 10 km git 10 km gel kullanacaksan, otoban gibi hızların yüksek olduğu yerlerde gitmeyeceksen, daha önce motor tecrüben varsa 80 e revize edilmiş bir tane al, bakımlarını yaptır, 1500 km de kayış ve buji yi değiştir , 4-5 bine gelince sat şeklinde kullan :) 4-5 bin kmlere gelince ne yapacağına o gün karar verirsin :)

He o kadar düşündün taşındın, karar verdin bir tane kuba bluberry/blubird aldın, 3 vakte baktın olmadı, hemen ilan verirsin 1 haftaya satarsın, merak etme piyasası da vardır. (ama piyasada bir çok marka ve model var, az görünen, satılan bir model alırsan zor ve 2. eli olmadığından model nedeniyle zararına satarsın )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.