Şimdi Ara

50mm lens alacağım.. Hangisi? 1.8 - 1.4 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Canon 50 mm lens almaya karar verdim. 1.8 ile 1.4 arasında fiyat farkı oldukça fazla. Sizce arasındaki bu fiyat farkına değer mi?

Not: canon 600D makinem var ve hobi olarak ilgileniyorum. Artık kit lens yetmemeye başladı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence değer, kimisine göre değmez.
    Bu işi hobiden 1 adım öne geçireceksiniz, uzun zaman kullanırım derseniz 1.4 alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para problem değilse ve lensin hakkini verebileceginizi dusunuyorsaniz değer tabii ki. Siz o kadar ileri bir kullanıcı değilsiniz herhalde. f/1.4'te kullanmak biraz zordur ve siz 1.8 ile 1.4'ün farkını ve 1.4'ün avantajlarini pek farkedemezsiniz. 250 liraya 1.8 varken maceraya gerek yok.

• paraya kıyabiliyorsanız 1.8 270-250 tl falandı en son fiyatı.yok beni devam ettirsin diyorsanız 1.4

• Alınır mı sorusuna elbette alır, değer mi sorusuna da elbette değer diyeceğim.

Ancak ihtiyacınız olup olmadığına siz karar verirseniz daha iyi olur. Daha düşük ışıkta işinize yarar. Daha fazla arka planı öldürmeye yarar. Fotoğraf kalitesinde kısmı iyi olduğu noktalar var.
  • Eğer 1.4 alacaksanız 50mm yerine 85mm f/1.8 alın 50mm den daha iyi portre fotoğrafları üretebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirci7898 -- 10 Ağustos 2015; 11:51:54 >
  • teşekkür ederim cevap yazan arkadaşlara.
    sipariş verdim; 1.8 50 mm alıyorum. iyice öğrenip yetmemeye başladığını düşündüğüm noktada daha iyi bir lens almaya çalışacağım. şimdilik 50 mm 1.8 lensin hakkını vermek için çekimler yapacağım bolca.
    iyi günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hobi olarak doğru tercih

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye için girmiştim ancak doğru tercihi yapmışsınız. Ben de 50 mm 1.8 kullanıyorum ancak profesyonel olarak kullanacak olsaydım tercihim arkadaşın dediği gibi 85 mm f/1.8 olurdu veya 50 mm f/1.4-f/1.2
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.