Şimdi Ara

512K Simkart Rezilliği (Turkcelle Gönderdiğim Mail ve Açtığım Kayıtlar) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
8.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yeni Taşıdım Hattı Türk Telekoma verilen SIM Kart 128 KB!!!

Turkcell 64kb idi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce kontrol ettim benim kartımda 64 Kb imiş. 256 kb SIM kart fiyatları ne kadar peki ve nasıl değiştiririz?

İnternette böyle bir yazı buldum.

quote:

Nano Sim Kart / 32kb – 64 kb – 128kb Farkı Nedir?

Sim kartın 32kb – 64kb veya 128kb olması ne anlama geliyor? Bu kilobayt olarak ölçümlenen bilgi sim kartınızın hafızası anlamına gelir. Sim kartınızın içerisinde kaydettiğiniz rehberdeki kişi sayısını artırabilmenizi sağlar.

Aksi halde çekim kuvvetini veya kapsama alınını değiştirmez!

128kb lık sim kartlarda özel olarak bulunan mobil imza teknolojisi ek olarak operatörlerin sunduğu bir hizmettir. Yine sim kartınızın hafıza ebatına bağlı olan bir hizmet olduğundan ek hafıza gerektirdiğinden 128kb‘lık hatlarda stabil çalışmaktadır.

Her SIM kartının ICCID adı verilen eşsiz bir tanıtıcısı vardır. Bu kod hem kart içinde kayıtlı, hem de kartın üzerinde yazılıdır. SIM kartlar, kişi listeleri, SMS mesajları gibi bazı verileri saklayabilirler. Çoğunun kapasitesi 32kb ile 128kb arasında değişir.

iPhone’larda bu SIM kart kapasitesi çok önemli değildir! Nedeni tüm verileri (rehber, SMS vs) hepsini SIM kart yerine kendi hafızasında barındırmaktadır. O nedenle 32kb veya 128kb’lık SIM kart olması çok önemli değildir.

SIM kart depolama alanı, yeni ceplerin sunduklarının çok gerisinde kaldığından SIM kartlar, bugün sadece mobil şebekeye bağlanmakta kullanılıyorlar.

• Ben dün müşteri hizmetlerine 512k sim kart talebinde bulundum 22tl dediler platinium müşterisiyim ayrıca

• quote:

Sadece ses iletişimi için üretilen simkart modelidir. Kısaca çöp simkartlardır.

Bu simkart türü yeni nesil telefonlarımızda boğulmaktadır, tıkanmaktadır, kopmalar yaşanmaktadır.

kaynak var mı?? 256K yerine 512K iki katı hafıza dedigin telefon listesi hafızası, bu devirde sim kartta telefon listesi saklayan var mı?? hani belki icinde turkcell sim appler olabilir farklı ama teknik bir bilgi bir kaynak var mı? mobil imza tamam da onun dışında nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 23 Mayıs 2018; 22:52:28 >
  • Üstad çok iyi yapmışsınız ancak gelmeyecek!!!

Ben son durumu paylaşmak isterim. Turkcell'in Ceosu Kaan Terzioğluna kadar mail gönderdim tüm yönetim ekibine. Kaan.Terzioglu@turkcell.com.tr gönderdikten yaklaşık 2 saat sonra telefonlarım genel müdürlük tarafından çalmaya başladı. Müşteri hizmetleri bu konuda bilgisiz olduğundan kaydınızı açmışlardır ancak size gelecek olan kart 128K karttan öteye geçmeyecektir.

Turkcell'in beyin takımının liderinden aldığım bilgiye göre 256KB ve 512KB simkartların üretimi 2014 yılında durdurulmuş. NFC ve benzeri teknolojiler GSM operatörünün iş yükünü artırdığı için şuan üretilen en son simkart tipi 128KB olduğu bilgisi paylaşıldı üstadlar...

Ardından 1 gün sonra bulunduğum adrese wolksvagen beetle ile platinum müşteri temsilcisi gelip hiçbir bedel ödemeden simkartımı teslim etti ve mobil imza aktivasyonunuda yaptı ve gitti...

64KB den 128KB'ye geçtikten sonra fark ettiğim değişikliklere gelecek olursak arkadaşlar. Aklınızda soru işareti kalmaması için öncelikle kullandığım cihaz iphone 6S 32 GB 3 aylık sıfır cihaz...

Seste ciddi bir incelme ve parazit azalması yaşandı diyebilirim. Sesim karşı tarafa çok net gitmektedir testi bizzat arkadaşımla simkartı değişmeden ve değiştikten sonra aynı lokasyondan kaldırım taşına kadar aynı olacak testi yapıldı ve bariz fark görüldü...

64KB de iken mobil veriyi aktif ettiğimde 2-3 saniye gecikmeli aktif olurken şuan neredeyse anlık mobil veri aktif oluyor ve hat neredeyse akıyor diyebilirim. 64KB de iken hat mobil veride boğuluyordu sanki...

128KB simkart sonuçta teknoloji ve mimari şeması olarak 64KB'lik kartlardan çok daha yeni bir teknoloji olmakla birlikte 2 katı depolama kapasitesine sahiptir teorik olarak...

64KB simkart sadece ses atmak için üretilmişken, 128KB ses ve data için üretilen ilk ve tek simkart modelidir Türkiye Coğrafyasında.

Lütfen sizde çok yoğun bir şekilde talebinizi dile getirin Turkcell kullanıcıları olarak. Operatörler halk aptal ve talep etmiyor diye bu tür teknolojik gelişimli nimetlerden bizleri mahrum bırakıyorlar. Bizzat beyin takımı lideri söyledi bunu arkadaşlar...

Herkese destekleri için teşekkür ederim üstadlar...

• Gelisme varmi arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talep edenlere parasıyla vermeleri gerekir en azından. Yok demek olur mu?
  • İyide hatların kaç kb olduğunu nasıl anlıyoruz ki ? 3 operatöründe hatlarında bir şey yazmıyor. Eskiden yazıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

Gelisme varmi arkadaslar
    Üstad herkes arayıp talepte bulunmalı. 2012-2014 yıllarında alanlar şanslılar. Üretimini durdurmuşlar en yüksek simkart tipi olarak 128KB gönderdiler bana platinum temsilcisi ile. Aşağıdaki mail adresleri Turkcell Ceo'su ve yönetim kurulundaki göbeklilerin mailleridir. İstediğiniz kadar topa tutabilirsiniz veya taleplerinizi dile getirebilirsiniz.

kaan.terzioglu@turkcell.com.tr - Turkcell Ceo'su

bulent.aksu@turkcell.com.tr

ismail.butun@turkcell.com.tr

serhat.demir@turkcell.com.tr

murat.erkan@turkcell.com.tr

seyfettin.saglam@turkcell.com.tr

ilter.terzioglu@turkcell.com.tr

aysem.topuz@turkcell.com.tr

serkan.ozturk@turkcell.com.tr

gediz.sezgin@turkcell.com.tr

ali.turk@turkcell.com.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: Mobidik

Talep edenlere parasıyla vermeleri gerekir en azından. Yok demek olur mu?
    Aynen öyle üstad katılıyorum. Aşağıdaki mail adreslerini topa tutabilirsiniz. Benim ayağıma kadar araba gönderdiler Platinum arabası Platinum pakette olmadığım halde. Talep ne kadar fazla olursa o kadar üzerinde dururlar. Şuan için sadece 128KB üretiyorlar en fazla. Diğer NFC 512KB ve 256KB için üretimi durdurmuşlar. NFC appletini kapatmışlar...

ali.turk@turkcell.com.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: 0537

İyide hatların kaç kb olduğunu nasıl anlıyoruz ki ? 3 operatöründe hatlarında bir şey yazmıyor. Eskiden yazıyordu.
    Hatların üzerinde önceden köşesinde yazıyordu. Artık son basılan yıllardaki kartlarda o ibareleride kaldırdılar ki millet uyanmasın diye... Aşağıdaki mail adreslerinden Turkcell Ceo'suna mail bombardımanına tutabilirsiniz Turkcell müşterisi olarak...

ali.turk@turkcell.com.tr

• 512K Sim Kart Telefon seçermi? Ona göre bende Talep edeyim. Yoksa 128K

• Ben eşcell kart alabilmek için bir dolu TIM aramak zorunda kalmıştım geçen yaz. Biri 128 diğeri 64'lük iki eş sim karta 44 lira ödemiştim galiba.

Hocam faturaların genelde yüksek geliyordu diye mi mi özel şekilde getirdiler acaba sana? Veya kredi puanın mı yüksek? Ya da Kaan Bey'e mail atarak olduysa, hassas tarafından yakalayacak bir ifade mi kullandın? :)
  • Sonunda bir sonuca varmanıza sevindim, yazdığınız iyileşmeler olduysa, değiştirmek için çabalanmalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 32 64 128 ve 256 lık kart kullanmış biri olarak tespitler psikolojik elle tutulur hiç bir farkları yok...

• maaart M kullanıcısına yanıt
    64 lük çok az kişi alıyor.

• Yanlis anlamayinda BOŞ İŞLER...

ses kalitesiymis data ping hiziymis falan,sanmiyorum.

Nfc diyorsunuz ,daha once nfc kullandim sorunsuz.nfc nin sim kartla ilgisinin oldugunu ilk defa sizden duydum.

• 2ekmek1sut kullanıcısına yanıt
    Zaten teknik olarak gerçekliği yok millet kendini kandırıyor, e imza ve nfc desteğidir farklı kb kartların müşteri yönüne tek farkı

• Ben zamaninda 512k sim kart almistim. Bir yil onceydi galiba zamanini tam hatirlamiyorum. 128k icin gitmistim. Ellerinde yokmus, 512k verelim dediler. Tamam dedim. Yalniz bir muddet sonra bozulmustu. İsteyenler icin o zamanlar Ankarada Ankamallde bi bayiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2ekmek1sut

Yanlis anlamayinda BOŞ İŞLER...

ses kalitesiymis data ping hiziymis falan,sanmiyorum.

Nfc diyorsunuz ,daha once nfc kullandim sorunsuz.nfc nin sim kartla ilgisinin oldugunu ilk defa sizden duydum.
    Nfc sim kart ile telefonunda nfc ozelligi olmasa bile, sim kart menusune kk bilgilerini giriyorsun. Temassiz odeme yapabiliyorsun

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.