Bildirim
5200+ CPU ısısı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Everest'de genelde yanlış oluyor işlemci sıcaklığı
Mümkünse anakartın kendi programıyla bakın sıcaklıklara
O.c olmamış, normal voltajında bir x2 5200'ün boşta 30-35, yükte de en fazla 45-50 derece olması lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 30 Ekim 2008; 23:05:28 > -
Yanlış gösteriyor 10c çekirdek 80c cpu sıcaklıgı olmaz -
AMD'den islemci icin "dual core optimizer" ve islemci driver'iniyuklemeyi unutmayin... mumkunse Coolnquite ozelligini kullanarak islemcinizi soguk ve sessiz tutun..
bios updatelerinizi takip etmeyi unutmayin...
Dual core Optimizer
http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/DCO_1.1.4.zip
islemci driver'i
http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/AMD_Processor_Driver_1320053.zip
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 31 Ekim 2008; 2:01:22 >
-
Everest, CoreTemp ve benzeri bazı programlar saçmalayabiliyor. (CoreTemp çekirdek sıcaklığımı "-4" derece göstermişti mesela). Ben Asus anakartımla gelen Probe II ile sıcaklığı kontrol ediyorum. Şu zamana kadar en mantıklı sonuçları o gösterdi. Varsa anakartınızın gözlem programları onları denemenizde fayda var.
Eğer yine 80 derece civarı çıkarsa (ki anakart sıcaklığıyla kıyaslanınca çıkmaması gerekiyor) işlemcinizle soğutucu arasında sorun var demektir. Ya kasa hiç hava almıyor ya da işlemci fanı sürekli düşük devirde. (Asus anakartım QFan özelliğinde saçmalıyordu, işlemci ne kadar da ısınsa fan düşük devirde kalıyordu belki bu tarz bir sorun vardır). Gerçi fan hızınız gayet düşük. Bu halde işlemcinize yüklenirseniz ve fan devri artmazsa yüksek sıcaklıklara ulaşır...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X