Şimdi Ara

55 kilodan 70 kiloya çıkış hikayem [SS Eklendi 15:17]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
8
Favori
4.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lanet olsun zayıflık. 30 derece sıcakta tişörtün üstüne hırka giymeler, en sevdiğin gömleğin kollarının folloş follloş duruşu, özellikle en sevdiğin şortu dışarıyı bırak evde bile aynaya denk gelirim diye korkmalar ayrıca duş almadan önce aynaya bakarak kıyafet değiştirirken hiç bakmak istememek. Bunların hepsini yaşadım beyler.

1.80 boyum var ve 55 kilom vardı bundan tam 3 ay önce. Çok zordu beyler, yanlış anlaşılmasın yapmak değil kararı almak. Beni seven böyle sevsinlere daha önce çok girmiştim ama artık kendim için bir şeyler yapmak istiyordum. İnternetten çok araştırdım, yeri geldi bahaneler buldum kendime ama olmadı, kendimi böyle kabul edemedim ve sonunda o kararı aldım. Üniversite öğrencisiyim bu arada.

Devamı az sonra geliyor beyler az işim çıktı geliyorum.

Edit(geldim):

Kararı aldıktan sonra aldığım üniversite harçlığının sosyal hayatıma yetmeyi bırak sigara paramı zor karşıladığını düşündüm. İki günde bir paket içiyordum ama içmemem gerektiğini biliyordum, en azından kilo almak için. Daha hiçbir şeye başlamadan her şeyi araştırdım, spor ile kilo alacaktım ve sigarayı da bırakcaktım. Kendime bir gün de koymadım yapmak için, sadece bekliyordum.

O gün geldi beyler, bundan tam 3 ay önce akşam, kuzenimle bir şeyler almış yiyor sigara içiyor şarkı açmıştık hafiften muhabbet ediyorduk. Zaten çook fazla arkadaşım olmadığı için genelde onunlayım hala da öyle. Çok arkadaş sevmiyorum, nedende okuldaki arkadaşlığımı da dışarı taşımak benim için işkence, o kişiyi seçmek yani. Herkesle okulda anlaşırsın da okul.. Neyse konu sapmasın.

Neşet Ertaş'tan Yazımı Kışa Çevirdin çalıyor, ben o hayatımda ilk ve tek defa öptüğüm kokladığım kızı hatırlıyorum yıllardır olduğu gibi. Birden başıma bir ağrı girdi, öyle böyle değil. Çıldıracak gibiyim. Sigara bende genelde baş ağrısı yapıyor sabah içtiklerim hariç. O günde onlarda kalacağım, gece 12 oldu yatamıyorum 1-2-3 derken tam 4 oldu ölecek gibiyim. Kalktım aldım eşyalarımı bastım gittim eve ( benim ev bir üst caddede).

Sabah uyandım elim sigaraya gitti ama biraz düşündüm, niye içiyorum? Dün gece afedersiniz anamı ağlattı çoğu zaman olduğu gibi. Her içtiğimde genelde baş ağrısı ki baş ağrısından nefret ederim (herkes gibi).

Gün geldi beyler, o gün sigarayı bıraktım. Kilo almak için yaptığım araştırmalar da hazır aklımda o gün başlıyım dedim. Öğünlerde çok yiyen birisi olmadığım için öğün sayısını arttırmaktı ilk hedef. Öğün yemeğini yedikten 45 dk sonra meyve yer ve varsa çerez yerdim bol bol. Meyve olarak her gün kesinlikle muz yiyordum ki hala yiyorum. Çerez olarak 3.75 kuruşa karışık çerezi var Tadım'ın her gün muz ve bundan hala yiyorum. Sigara çok zorluyor ama daha bir ben için uğraştığımın farkındaydım.

Size söylemekten korkuyorum ama mastürbasyonu da bıraktım. Kilo ile çoook alakası yok ama amacım yeni bir ben yaratmaktı. Ruhsal olarak da sağlam olmam gerekiyordu.

Geliyor devamı...

Edit (geldi): Beyler burada sonra işin kendinizi hazırlama kısmını bitiriyoruz. 1/3'lük kısım bitti. Sıra geldi işin teknik kısmına. Ben kiloyu sadece yemeklerden almadım, spor da yaptım. Spor derken koşmak vs değil, vücut geliştirme. Öğünlerde çok yemiyorsanız, muhakkak en geç 3 saat arayla birşeyler tıkının, o mide boş kalmasın. İnanın 3 aydır aç kaldığımı hatırlamıyordum geçen bi acıktım, resmen nasıl bir his olduğunu unutmuşum.

Dediğim gibi üniversite öğrencisi olduğum için para yetmeyecek diyordum, öyle de oldu :) Yani öyle böyle ay sonu geliyor. Ama şöyle bir sıkıntı var, sosyal hayat 0 üç aydır. Gerçek mana da sıfır. Arkadaşlarla bi nargileye para versem (ki para vermiyorsam gitmiyorum zaten) ay sonunu getiremem. O derece hassas bir terazide yaşıyorum. Tüm param yemeğe gidiyor.

2 günde bir spor yapıyorum. İlk gün belirlediğim hareketler var tam 3 aydır hiç aksatmadan aynı hareketleri yapıp bitiriyorum. Ortalama 30-40 dk sürüyor. Zayıf olduğunuz çok 30 dk yı geçirmeyin ters etki yapar. Kasta mantık şudur, spor yaparken kas kendini zorlar hafif hafif yırtılır ve siz oraya tamamlamak için daha çok yersiniz. Bunun için bir gün arayla spor yapın ve kesinlikle günde 3 litreye yakın veya 3 litre su için. Yemeklerden 20 dk önce ve sonra içmemeye özen gösterirseniz sizin için iyi olur.

Sporda amaç ilk başta kas olmamalı, kilo almak asıl amaç. Yediğiniz şeylerin kalorilerini internetten öğrenebilirsiniz. Ben size kullandığım siteyi vereyim;

https://www.diyetkolik.com/kac-kalori/

Ayrıca marketten aldığınız şeylerin arkasına bakın kaç kalori olduğu yazar. Haftalık istediğiniz kiloyu almak için hesaplamaları da buradan yapabilirsiniz;

http://www.kalori.biz/gunluk-kalori-ihtiyaci-hesabi.html

Açıkçası bu verdiğim ikinci siteyi daha kararı aldıktan sonra baktım ve daha bakmadım. Sadece günlük en çok yediğim şeyleri hesap ettim. Sonra bir hafta sonu eve geldim ve 1,2 kilo almışım. O günden sonra o sistemi her hafta tekrarladım.

8 Mayıs Editi:

Beyler direk şunu şunu yiyin diyebilirdim fakat amacım olayın özünü anlatmak, kiloyu alıp sadece göbeğin şişmesi değil. Aldığınız her kilonun vücudunuza eşit yayılması için uğraşıyorum.

Kilo almakta en önemli hususlardan birisi KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE DÜZENLİ BESLENMEK. Mesela bana sorsanız bu 3 ayda neyi en çok doğru yaptın, bunu derdim. Okul her sabah en geç 9 da kahvaltı yaptım, her öğlen en geç 1 e kadar yemeğimi yedim ve akşam yemeği arasında kesinlikle midemi boş bırakmadım. Bu çok çok çok önemli.

Sizlere bir bölüm sonra yediğim şeyleri saatlerini daha detaylı vereceğim kendime göre, siz kendinize göre düzen oluşturun. Spor konusunda da önemli kural 30-45 dk yı geçmeden yavaşça yapın. Aksi taktirde kilo verirsiniz.

Forumdan bir arkadaşa yazdığım mesajın aynısını buraya editliyorum.

İlk olarak söylemem gerekir ki bu saydıklarımı elinden geldiğince atlamadan yapman gerekiyor, en önemli kural bu.

Sabah uyandıktan sonra çantamı hazırlayıp çıkıyorum ve derse girmeden önce iki poğaça ve bir meyvesuyu mu indiriyorum. Ardından marketten aldığım muzu ikinci dersten sonra yiyorum ve üçüncü dersten sonra da zaten öğle yemeği vakti geliyor. Pilav ve türevlerini yemeğe özen gösteriyorum ve bir tane ekmek alıp genellikle yarısını yiyorum. (ekmekten kasıt yemekhane ekmeği paketli olanlardan).

Öğleden sonraki dersler için benim o, tutku veya bu tarz bir şey alıp midemi boş tutmamaya çalışıyorum. Yurda gelir gelmez ekmek arası peynir ve domates bulunan iki poğaça uzunluğunda bir ekmek arası yiyorum. ( iki poğaça sabah yediğiniz için alternatif şeyler bulabilirsiniz.). Ve marketten aldığım "Tadım Karışık Kuruyemiş Klasik" ten her gün okuldan gelip ekmek aramı yedikten sonra yiyorum. Kendisi 75 gram ve 3,75 lira fiyatı var.

Bunun yanında marketten aldığın diğer aburcubuları da saklıyorum bazen bir tanesini yiyorum ve akşam yemeği için de öğlen olduğu gibi pilav ve türevleri tercih edecek şekilde yiyorum. Gece yatmadan önce de okuldan geldikten sonra aldığım abur cuburları yiyorum.

** İki günde bir spor yapıyorum ki bunun kilo alma sürecime çok pozitif katkıları olduğunu düşünüyorum.

Hala almam gereken yaklaşık 5-8 arası bir kilo var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nist -- 8 Mayıs 2016; 18:49:58 >

• üzmüştür.*
  • Rez
  • Lan ne güzel zayıf mis sin. Yağ olarak aldıysan çok pişman olursun. Hele spor yapmadıysan 3 sonra 55 kg den 100kg ye çıkmışım diye konu açarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkose

Rez
    heycanla bekliyoruz
  • Bizede öner
  • quote:

Orijinalden alıntı: yec44

Lan ne güzel zayıf mis sin. Yağ olarak aldıysan çok pişman olursun. Hele spor yapmadıysan 3 sonra 55 kg den 100kg ye çıkmışım diye konu açarsın.
    Gençliğinde sıska olan erkekler hele de uzun boyluysa 40 lı yaşlara geldiğinde çok fit görünürler. Hayat 30 dan sonra başlar bi abimiz söylemişti :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hTC.

Gençliğinde sıska olan erkekler hele de uzun boyluysa 40 lı yaşlara geldiğinde çok fit görünürler. Hayat 30 dan sonra başlar bi abimiz söylemişti :)

Alıntıları Göster
    Yeni bölüm eklendi, sizleri çok merakta tutmadan tüm hikayeyi kısa sürede anlatacağım. Prim veya meraklandırarak şöhret yapmak gibi bir amacım yok. Zayıflığın ne demek olduğunu bildiğim için yazıyorum. Hala bir 5-6 kiloya ihtiyacım var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nist

Yeni bölüm eklendi, sizleri çok merakta tutmadan tüm hikayeyi kısa sürede anlatacağım. Prim veya meraklandırarak şöhret yapmak gibi bir amacım yok. Zayıflığın ne demek olduğunu bildiğim için yazıyorum. Hala bir 5-6 kiloya ihtiyacım var..

Alıntıları Göster
    valla bende baya zayıfım ama hiç böyle tişörtün üstüne hırka giyme bilmemne derdim falan yok zayıflığın görünüş olarak bi sıkıntısı yok bence sadece fiziksel güç olarak biraz eksiklik oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan-37

valla bende baya zayıfım ama hiç böyle tişörtün üstüne hırka giyme bilmemne derdim falan yok zayıflığın görünüş olarak bi sıkıntısı yok bence sadece fiziksel güç olarak biraz eksiklik oluyor

Alıntıları Göster
    Yeni bir part daha geldi.
  • Takip
  • Ss bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majorca

Ss bekliyoruz

SS işi moralimi bozan konulardan. Önceden hiç sevmediğim için fotoğraf çekmeyi bırak aynaya bakmıyordum. Ama sadece şimdiyi istiyorsan çekebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nist

quote:

Orijinalden alıntı: Majorca

Ss bekliyoruz

SS işi moralimi bozan konulardan. Önceden hiç sevmediğim için fotoğraf çekmeyi bırak aynaya bakmıyordum. Ama sadece şimdiyi istiyorsan çekebilirim.

Alıntıları Göster
    ne yedin dogru düzgün yazsana
  • Zayıflık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obscuritass

Zayıflık
    ben 178 boy 62 kiloydum. 6 ay çok düzensiz spora gidip biraz yemeği düzelterek 68-69 oldum. etrafımdakiler kilo almışsın diyolar ama niyeyse ben aynada farkedemiyorum.
    yine de sigarayı bırakmak ve sporda kendini yormak insanı rahatlatıyor. uykun düzene giriyor.öyle dışardan görüldüğü gibi 'abi her gün spora gidilir mi ya' değil. başlangıçta salona ayak basmak bile istemiyorsun ama sonradan rutin haline geliyor.

tek sorun dediğin gibi para.80 lira salona.hadi sigarayı bıraktın onu karşıladı. bir de beslenmesi var. nerdeyse hergün tavuk,yumurta,meyve,sebze ihtiyacını karşılamak çok zor. bunları hazırlamak için uğraşmak daha zor. ben bu söylediklerimin yarısını bile yapamadım. bu yüzden yarım yamalak kiloyla hafif göbekli bir vücudum oldu.

neyse tebrikler sana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Steso

ben 178 boy 62 kiloydum. 6 ay çok düzensiz spora gidip biraz yemeği düzelterek 68-69 oldum. etrafımdakiler kilo almışsın diyolar ama niyeyse ben aynada farkedemiyorum.
    yine de sigarayı bırakmak ve sporda kendini yormak insanı rahatlatıyor. uykun düzene giriyor.öyle dışardan görüldüğü gibi 'abi her gün spora gidilir mi ya' değil. başlangıçta salona ayak basmak bile istemiyorsun ama sonradan rutin haline geliyor.

tek sorun dediğin gibi para.80 lira salona.hadi sigarayı bıraktın onu karşıladı. bir de beslenmesi var. nerdeyse hergün tavuk,yumurta,meyve,sebze ihtiyacını karşılamak çok zor. bunları hazırlamak için uğraşmak daha zor. ben bu söylediklerimin yarısını bile yapamadım. bu yüzden yarım yamalak kiloyla hafif göbekli bir vücudum oldu.

neyse tebrikler sana.

Alıntıları Göster
    valla 70 olsam çok iyi olur. Neler yiyorsun mesela tadım'ın karışık kuru yemişini yazmışsın başka neler önerirsin?

• 63kg yim. Az once wcde 3 kilo verdim.
  • benim bi arkadaşım vardı kilo almak icin onune geleni yedi 2 ay sonra 10 kg aldi sifr yag olarak göbekten aldi çocuk halla zayif hamile gibi göbeği çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mogolo

benim bi arkadaşım vardı kilo almak icin onune geleni yedi 2 ay sonra 10 kg aldi sifr yag olarak göbekten aldi çocuk halla zayif hamile gibi göbeği çıktı
    Yeni edit geldi beyler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.