Şimdi Ara

55' mi yada 47' mi kararsızım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    55" Sony (KDL-55HX750) ve 47" LG (47LM6400) model TV'ler arasında kararsız kaldım..
    İzleme mesafem : Yaklaşık 4 metre
    Maksimum fiyat : 4000 TL

Kararsız kalmama neden olan şeyler;
    1- 55" olan TV'de göz yorgunluğu olabilirmi..?
    2- 47" olan TV fiyat/performans olarak sanırım daha iyi..
    3- 55" in yaklaşık 20 cm daha büyük olması izleme mesafeme göre bir avantajmı dezavantajmı bilemedim..

Acaba alırken hangisini seçmeliyim yada başka herhangi bir model önerebilirmisiniz bana..?

MODELLER

47LM6400 LG Led Tv

KDL-55HX750 Sony Bravia Led Tv

Karşılaştırma listesi

TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klingson -- 22 Ekim 2012; 4:33:41 >

• aynı ikilemdeyiz

bende 55nx720 ve 55lm660 arasında kaldım.

şundan emin ol , 47" yeterli...
    ama ikimiz de 55" alıcaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

aynı ikilemdeyiz

bende 55nx720 ve 55lm660 arasında kaldım.

şundan emin ol , 47" yeterli...
    ama ikimiz de 55" alıcaz

Evet belkide..
    Fakat 55" in beni tek düşündüren yanı göz yorgunluğu olup olmayacağı..
    ve gerçekten 55" kullanan arkadaşların deneyimlerini anlatmalarını bekliyorum..

• siz yıne 4 metre ıcın dusunuyosunuz ben 2 metreye olurmu 55 dıye dusunuyorum :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZORESMER

siz yıne 4 metre ıcın dusunuyosunuz ben 2 metreye olurmu 55 dıye dusunuyorum :)))

55" için ortalama mesafe 3,4 metre imiş.. Tavsiye edilen mesafe de 4, 5 metre..
    2 metre için nasıl olur bilemiyorum onu anca büyük teknoloji mağazalarında televizyonlar için showroom hazırlıyorlar..
    Orada oturup izleyince anlarsın..
    Ben denemiştim ama o zaman çok fazla büyük gelmemişti TV, tabi kısa bir süre bakmıştım..
  • Arkadaslar 6000Tl ye Samsung 64D8000 plasma alin 3d full hd ve 152 ekran .buyuk her zaman buyuktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 55" tv kullanıyorum 2-2,5 metreden ve göz yorgunluğu falan olmuyor 3boyut için 55 daha uygun ve inanın bir süre sonra o bile küçük gelmeye başlıyor 60" lere bakmaya başlıyorsunuz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mi 13 ultra alınır mı ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • imkanın var ise kesinlikle 55", ben 46" almıştım ama 55" almadığıma pişmanım
    televizyonum samsung 46D7000 biraz eskiyip 55" lerin fiyatları biraz düşünce inşallah 55" almayı istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nozdoner75

imkanın var ise kesinlikle 55", ben 46" almıştım ama 55" almadığıma pişmanım
    televizyonum samsung 46D7000 biraz eskiyip 55" lerin fiyatları biraz düşünce inşallah 55" almayı istiyorum

Aynen bende öyle düşünüyorum ama gezdiğim teknoloji mağazalarındaki satıcılar aklımı karıştırdı biraz..
    4 metreden izleyeceğim diyorum ama göz yorgunluğu yapar diyenler oldu.. :/
  • 3,5 metreden 55 inch seyrediyoruz optimum mesafe diyebilirim sakın 47 almayın pişman olursunuz, yalnız 55 sony hx 750 resmi ithalat yok türkiye ye sonradan başınız ağrımasın iyi düşünün bu model için

• TV alırken özellikleri konusuna en son olarak bakın.

Önce almayı düşündüğünüz televizyonun firmasının ürünlerinin arkasında durup durmadığını sorgulayın. Servisleri nasıl çalışıyormuş araştırın. Mesela ürünü aldınız ve ürün arızalı çıktı. Olabilir, elektronik eşya arızalı da çıkabilir. İşte bu noktada acaba servis hemen değişime gönderip size yenisini veriyor mu yoksa vurdumduymazlık yapıp sizi 1-2 ay oyalıyor mu? Normalde prosedür servisin derhal yeni ürün hakkında karar verip size yenisini vermesi şeklindedir. Ama çakal TV firmalarının çakal servisleri bunun yerine işi sürüncemede bırakıp oyaladıkça oyalarlar. Sonra bu forumlarda açılmış bir dolu başlık bulursunuz. O başlıklar da genelde şöyledir: "ABC rezaleti! Sakın bu firmadan ürün almayın" ya da "DEF firması beni perişan etti. Servis beni mahfetti. TV' yi kırdım" gibi.

O zaman nasıl sorgulayacağız?

Çok basit.

Hemen sikayetvar.com sitesine gidiyoruz.

Örneğin almayı düşündüğümüz 1. TV ABC firmasından olsun.

ABC firmasını aratıyoruz ve özellikle Televizyon kısmına bakıyoruz.(elektronik kısmına girdikten sonra)

Sonra kaç tane şikayet yazılmış ve kaç tanesi çözümlenmiş, şikayetler genelde ne yönde oluşmuş bunlara bakıyoruz.

Daha sonra aynı işlemi diğer marka için de yapıyoruz.

Sonunda iki firmanın servislerinin nasıl olduğunu, şikayetlere cevap verip vermediklerine göre "TV özelliklerine" geçebiliriz.

Bakın bunu neden söylüyorum. Konuyu açan arkadaşımız 2 TV' den bahsetmiş. Biri 2400 TL diğeri 3800 TL civarında.

Bu TV' leri özelliklerine bakarak almak güzel, peki ya 1 hafta içinde arızalanırsa? Arızalanmama garantisi mi var?

Ne oldu o verdiğiniz paralar? 2-3 ay bekleyebilirim diyebiliyor musunuz TV' siz?

• quote:

Orijinalden alıntı: 12nomurat

3,5 metreden 55 inch seyrediyoruz optimum mesafe diyebilirim sakın 47 almayın pişman olursunuz, yalnız 55 sony hx 750 resmi ithalat yok türkiye ye sonradan başınız ağrımasın iyi düşünün bu model için

55" Sony HX750'nin yada alacağımız herhangi bir ürünün resmi ithalatı olup olmadığını nerden anlıyoruz..?
    Senin TV'nin hangi marka..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache40

TV alırken özellikleri konusuna en son olarak bakın.

Önce almayı düşündüğünüz televizyonun firmasının ürünlerinin arkasında durup durmadığını sorgulayın. Servisleri nasıl çalışıyormuş araştırın. Mesela ürünü aldınız ve ürün arızalı çıktı. Olabilir, elektronik eşya arızalı da çıkabilir. İşte bu noktada acaba servis hemen değişime gönderip size yenisini veriyor mu yoksa vurdumduymazlık yapıp sizi 1-2 ay oyalıyor mu? Normalde prosedür servisin derhal yeni ürün hakkında karar verip size yenisini vermesi şeklindedir. Ama çakal TV firmalarının çakal servisleri bunun yerine işi sürüncemede bırakıp oyaladıkça oyalarlar. Sonra bu forumlarda açılmış bir dolu başlık bulursunuz. O başlıklar da genelde şöyledir: "ABC rezaleti! Sakın bu firmadan ürün almayın" ya da "DEF firması beni perişan etti. Servis beni mahfetti. TV' yi kırdım" gibi.

O zaman nasıl sorgulayacağız?

Çok basit.

Hemen sikayetvar.com sitesine gidiyoruz.

Örneğin almayı düşündüğümüz 1. TV ABC firmasından olsun.

ABC firmasını aratıyoruz ve özellikle Televizyon kısmına bakıyoruz.(elektronik kısmına girdikten sonra)

Sonra kaç tane şikayet yazılmış ve kaç tanesi çözümlenmiş, şikayetler genelde ne yönde oluşmuş bunlara bakıyoruz.

Daha sonra aynı işlemi diğer marka için de yapıyoruz.

Sonunda iki firmanın servislerinin nasıl olduğunu, şikayetlere cevap verip vermediklerine göre "TV özelliklerine" geçebiliriz.

Bakın bunu neden söylüyorum. Konuyu açan arkadaşımız 2 TV' den bahsetmiş. Biri 2400 TL diğeri 3800 TL civarında.

Bu TV' leri özelliklerine bakarak almak güzel, peki ya 1 hafta içinde arızalanırsa? Arızalanmama garantisi mi var?

Ne oldu o verdiğiniz paralar? 2-3 ay bekleyebilirim diyebiliyor musunuz TV' siz?

Evet çok doğru, ben İstanbul Bilişim'den almayı düşünüyorum.. Hayal kırıklığı kötü bişey sonuçta ve bu da önemli bir detay..

• quote:

Orijinalden alıntı: Klingson

quote:

3,5 metreden 55 inch seyrediyoruz optimum mesafe diyebilirim sakın 47 almayın pişman olursunuz, yalnız 55 sony hx 750 resmi ithalat yok türkiye ye sonradan başınız ağrımasın iyi düşünün bu model için

55" Sony HX750'nin yada alacağımız herhangi bir ürünün resmi ithalatı olup olmadığını nerden anlıyoruz..?

Samsung 55es7000 aldım ben, Sony 55hx750 ist.bilişim de var ve fiyatı da makuldü, sony bayilerine de baktım aldığım cevap sony hx750 Türkiye ye getirmiyor oldu yani paralel ithalat. garanti süresi dolduktan sonra bir sorun çıksa Sony bakmaz cihaza

• quote:

quote:

quote:

Samsung 55es7000 aldım ben, Sony 55hx750 ist.bilişim de var ve fiyatı da makuldü, sony bayilerine de baktım aldığım cevap sony hx750 Türkiye ye getirmiyor oldu yani paralel ithalat. garanti süresi dolduktan sonra bir sorun çıksa Sony bakmaz cihaza

Evet anlıyorum.. Tuhaf bişey gerçekten TV'yi aldıktan sonra aldığın markanın servisiyle iletişim kuramıyorsun..
    Benim evde 40" Sony Lcd var şu anda 4 senelik TV.. Gayet memnunum, yine aynı yoldan gideyim demiştim..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet anlıyorum.. Tuhaf bişey gerçekten TV'yi aldıktan sonra aldığın markanın servisiyle iletişim kuramıyorsun..
    Benim evde 40" Sony Lcd var şu anda 4 senelik TV.. Gayet memnunum, yine aynı yoldan gideyim demiştim..

Bizde de bir tane Sony 40 ex402 lcd var bizde çok memnunuz , o yüzden bende Sony'e çok baktım ama son kararım Samsung oldu , kesinlikle tavsiye ederim.Zaten şu an iyi tv ler HX850 , ES7000,8000 .Samsungavm diye bir Samsung bayisii forumda kampanyalarını bildiriyo.En son 4.599 TL ye 3 gözlük +2 yıl kasko veriyordu.

• quote:

Söylediğin modelleri inceledim özellik açısından gayet üst seviyede modeller..
    Ama maksimum verebileceğim fiyat 4000 TL bu TV'ler zaten aşılmış bütçeyi daha da zorlamakta..
  • quote:

quote:

Ama maksimum verebileceğim fiyat 4000 TL bu TV'ler zaten aşılmış bütçeyi daha da zorlamakta..

dün görmüştüm samsungavm nin ilanı vardı 2011 serisi 55 d6000 2.799 yada 2.899 TL idi fiyat cazip gibi duruyo , isterseniz bir bakın.Samsung görüntüde çok başarılı bence.
  • Bende 50" panasonic plazma var. Şimdi alsam alabildiğim en büyük ekranı tercih ederim. Ekran büyüdükçe izleme zevki artıyor. Boyut büyüdükçe ise HD görüntü izlemeniz şart aksi taktirde zevk alamazsınız.
  • quote:

quote:

quote:

dün görmüştüm samsungavm nin ilanı vardı 2011 serisi 55 d6000 2.799 yada 2.899 TL idi fiyat cazip gibi duruyo , isterseniz bir bakın.Samsung görüntüde çok başarılı bence.

Aslında Samsung hiç düşünmüyordum ama bu TV'yi de takibe aldım.. Senin 55" i izleme mesafen kaç metre..?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.