Şimdi Ara

55F700FHD-55LA860V-55PFL7108K/12

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba,ismim ahmet,açtığım bu konu ile bu model tv'leri kullanan akadaşlardan deneyimlerini + yada - olarak benimle paylaşarak bana yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Kısaca durumu özetlemek isterim;
    2 ayı aşkın bir süredir led smart tv araştırmaktayım,teknolojiden çok çok iyi anlamadığım içinde çoğu günler kafam allak bullak oldu.tam aradığım özelliklerde tv buldum,işte budur dedikden sonra başka bir model bularak kafam dahada allak bullak oldu 2 ayı aşkın süren bu araştırmanın sonucunda aşağıdaki 3 tv den birinde kararkılma aşamasına geldim

SAMSUNG 55F7000 FHD
    LG 55LA860V
    PHILIPS PFL7108K/12

öncelikle size danışmak istediğim şey, yeni evimin oturma odası salon kadar büyük olduğundan ve sevgili eşimin ''almışken büyüğünü ve iyisini alalım'' demesi sebebiyle 55'' düşünüyorum, tv'yi seyretme mesafem 3,5 - 4 m olacak. bu tip teknolijik cihazlar her zaman alınmadığından bende 55'' e sıcak bakıyorum.

alacağım led tv'de aradığım özellikler sırası ile;

1- görüntü kalitesi
    2- 3D özelliği
    3- smart tv özelliği

görüntü kalitesi ve 3D özelliği benim için çok çok önemli.

maksimum 5.000TL ayırabiliyorum.
    elimde olsa ben bu 3 modeli birleştirir, ortaya çıkacak o süper tv yi seçerdim

şimdi sizlerden ricam yukarıda yazdığım marka ve modelleri kullanan arkadaşlardan deneyimlerini,tecrübelerini + veya - benle paylaşarak bana yol göstermeleri veya bu modelleri test etmiş arkadaşlardan gözlemlerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum.
    (hangi tv yi alacağıma yaklaşık 1 ay içinde karar verip alacağım)

şimdiden herkese çok teşekkür ediyor sizlere iyi günler diliyorum.

• Dedigin modelleri bende dusunuyorum hangisi fiyatina gore daha iyi bulumadim hala :D

Phil 8008 veya sony w905 goruntu kalitesi olarak bunlardan daha iyi ancak fiyatlari yuksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih_avcı

Dedigin modelleri bende dusunuyorum hangisi fiyatina gore daha iyi bulumadim hala :D

Phil 8008 veya sony w905 goruntu kalitesi olarak bunlardan daha iyi ancak fiyatlari yuksek.

evet sony w905 gerçekten görüntü kalitesi olarak süper görünüyor.

bak aklıma yeni bir model daha soktun

eğer sony w905 de karar kılarsam ya 46w905 olacak (46'' diğer markalarda 55'' parası) yada teknosa bayi özel indirimi takip edip 55'' in 5.000TL lere düşmesini bekleyeceğim, tabi sony ye indirim yapılırmı hiç bilmiyorum

tekrar teşekkür ederim w905 i de aklıma soktuğun için, 3dü 4 oldu

• Soyle bir gercekte var ki o paralari haketmiyor. 1000tl daha ucuz olmali bence. En gec eylul gibi xperia z kampanyasi olucaktir
    Bence belki o zaman mantikli olur

Bugun teknosaya hx850 sordum 3299 tl dediler 46" teshir. Ayni zamanda la860v ve f7000 yanyana sayilirdi, va panel olmasi sebebiyle gorus acisi cok dusuk 30 derece
    Fln aci ile bakimca siyahlar tam siyah olmuyor karsidan cok iyi ama local dimming etkisi.( benzer teknoloji 860v'de de var)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tv yi alacağım gün teknosa kampanyası veya bayiye özel kampanya olursa SONY 55W905 i de düşüne bilirim, yoksa 46'' e bile düşebilirim

yani anlayacağınız kafam hala karışık
  • evet arkadaşlar bu modellerden birini kullanıp deneyimlerini paylaşabilecek, bana tavsiyelerde bulunabilecek hiç kimse yokmu?
  • led tv konusunda tecrübeli , bilgili arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 55LA965v UHD
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En uygun fiyatlı olanı alın.. Hepsi aynı fiyatsa samsungu alın..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmettoz A kullanıcısına yanıt
    Hocam 3D önemli ise LA860 hatta gelirse 960V derim smart tv özelliği ile de öne çıkıyor
    860 hemen hemen 7108 gibi görüntü kaliteli diyebilirim.
    Samsunglardaki aşırı canlı renk sebebi;tamamen kullanılan panelin kristal led olması ve yüksek kontrast değeri kaynaklıdır,bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 3 Ağustos 2013; 11:12:32 >
  • 3d Önemli ise kesinlike Aktif gözlük seçmeniz lazım.Aksi halde çöp ile karşılaşırsınız.
    Smart Tv Olayına gelince Lg yada Samsung.Ama samsungun önbelleği daha yükse olduğu için kısaca samsung.

Görüntü kalitesi içinse Philips yada samsung düşünülebinir.F700 bizzat denedim mükemmel ötesi.
  • aktif - pasif 3D olayında yorumlar hep farklı farklı, bu konuda sanırım tv'leri yerinde deneyip tecrübe etmek gerekiyor,hangisi hoşuna giderse.

Samsung pasifi - Lg aktifi kötüleyerek kendi 3D sistemlerini övüyor.

evet Lg 860v modelini düşünüyorum ama Samsung F7000 de aklımı karıştırıyor
  • ahmettoz A kullanıcısına yanıt
    ben de lg ile f7000 ve f8000 arasinda kalmistim ama muhtemelen 55f8000 i alcam bir de samsungda evolution kit diye birsey cikacak tvyi deigstirmeden bir kac yilda bir islemcisini degistirilebileccek anladigim kadariyla.. o yonden samsung'u tercih edecegim ( ps: yilbasini bekleyecegim alamak icin )
  • bence aklın dahada karışacak...))
  • quote:

Orijinalden alıntı: KnoXviLLe87

3d Önemli ise kesinlike Aktif gözlük seçmeniz lazım.Aksi halde çöp ile karşılaşırsınız.
    Smart Tv Olayına gelince Lg yada Samsung.Ama samsungun önbelleği daha yükse olduğu için kısaca samsung.

Görüntü kalitesi içinse Philips yada samsung düşünülebinir.F700 bizzat denedim mükemmel ötesi.

evet benim için en önemlisi SD-HD yayınlarındaki görüntü kalitesi ve 3D, bu nedenle Samsung ve Lg öne çıkan markalar.

Phılıps'in görüntü kalitesi hepsinden ileri fakat o menü karışıklığı ve tv nin çok yavaş olması olması phılıps i elememe neden oldu, gerek tekno marketlerdeki denemelerimde gerekse net den izlediğim inceleme videolarında karşılaştığım sonuç; phılıps çok çok yavaş tv.

kısa bir süre düşündüğüm sony w905 i ise fiyatı nedeniyle eledim, tamam tv leri çok iyi kalitede ama ne olursa olsun emsalleri 4.500-5.500TL ye satılırken sony e 7.000TL veremem daha doğrusu vermem.

elde kalanlar Samsung F7000 ve Lg 860V.

• quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

bence aklın dahada karışacak...))

ustam dahası kalmadı, zaten kafam karman çorman
  • Hocam tv yi aldınızmı bilmiyorum ama şunları söylemek isterim

lg ve samsung kullanıcısı olarak ikisinin arasındaki bariz farkları dile getireyim...

LG

artısı canlı renkler mat parlamayan ekran ( mat olmasının + sı gözünüzde herhangi bir ışık ile ilgili rahatsızlık varsa örneğin migrenin tetiklenmesi gibi bunun ortadan kaldırıyor. )Ekran ıps zaten

İnternet kullanımında bulunacaksanız ekstra klavye yada mause takmadan yanında verilen internet için dizayn edilmiş kumanda harika ( lg de android için indirdiğim uygulama kumandanın tüm görevlerini görüyor )

3d Olayı pasif gözlük olduğundan görüntüyü dışa doğru veriyor ( içe yada dışarı çok önemli değil bence) yanlız gözlüklerin hafif olması gerçekten etkin oluyor özellikle playstation oynarken

playstation da artısı 2 kişilik ekranı bölerek oynanan oyunlarda dual play özelliği ile oyuncuların tam ekran oyunu oynayarak birbirini görmemesi gerçekten çok zevkli...

Birde evde çocuk varsa ekrana darbe falan gelme ihtimali varsa daha dayanıklı....

televizyona telefon yada bilgisayar tanıtmak dlna ile çok basit şuana kadar tanımadığı olmadı

SAMSUNG

Ekranın parlak olması ciddi anlamda tercih sebebi ( dediğim gibi herhangi bir ışıkla alakalı rahatsızlığınız yok ise)

internet kullanımı eller ile kontrol etmek gerçekten gerçekten sıkıcı ve zor ( telefon uygulamasını indirmedim eğer lg deki gibiyse ellerinizi kollarınızı kaldırmadan rahatlıkla kullanabilirsiniz)

3d Olayı aktif gözlük olduğundan görüntüyü içe doğru veriyor ( içe yada dışarı çok önemli değil bence) yanlız gözlüklerin pilli olması biraz ağır yapıyor playstation oynarken 3d siz oynamayı tercih edebilirsiniz

Darbe olaylarına ekran dayanıksız evde çocuk yoksa sıkıntı olmaz ekranı silerken nazik olmak lazım

televizyona telefon yada bilgisayar tanıtmak dlna ile sıkıntılı birçok kez tanımadığı oldu

tecrübelerime dayanarak yazdım faydalı olur umarım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.