Arkadaşlar selamlar, elimden Ryzen 3100 varken 3000 mhz ramlerimi 3600 mhz e kadar sorunsuz hız aşırtıp kullanabiliyordum. Ancak 5700G ile bir çok denemede bulunmama rağmen 3333 mhz i aşamadım. Bu neden olabilir aşabilmenin bir yolu var mıdır? Not : Resmi destek olayının bir hükmü yok maalesef. Edit : Olayı çözdüm ve yaptıklarımı maddeler halinde anlatıyorum; -Gear down mode yani GDM yi açmalısınız özellikle apu kullanıyorsanız mecbursunuz diyebilirim yüksek ram hızları adına. -Timinglerle işiniz olmasın, getirileri çok düşük aida64 gibi testlere kulak asmayın onlar yüksek seviye ekran kartlarını ilgilendiren bir konu. -Önceliğiniz ram hızları olsun 3000 mhz cjr ramlerı 4000 mhz 1.4v ile kullanıyorum(voltaj daha aşağıya çekilebilir), stabiliteyi sağlamak için timingleri 20 nin üzerine kullanıyorum 20-22-22-42 şeklinde.(%33 hız artışı) -FCLK yı ram hızlarının yarısı kadar tutun, autoda bırakmayın. Örneğin 3600 mhz ramse 1800 mhz de fclk olmalı. Eğer cpu z den uncore freq. yarısı değil de 4 te 1 kadar görünüyorsa 1:2 modda çalışır bu da kayıp demek. -Ramlerin 1T ya da 2T de çalışması hiç önemli değil o menüde 3. seçenek olan Gear Down Mode u açmalısınız. -GFX yani gpu voltajı soc voltajını takip eder eşit tutun, 1.19 iyidir. (2250 mhz için) -Dilerseniz SMT yi kapatabilirsiniz, ben stabiliteye etkisi olduğunu düşünüyorum. -İşlemciye overclock değil undervolt yapın 1.15 te 4 ghz kullanmak size hiçbir şey kaybettirmeyecektir. Zaten testlerde ciddi bir sıçrama da yapmıyor hız aşırtma karşısında. -GPU Z de yer alan gpu voltage kısmı yanlıştır, o cpu voltajıdır sizi yanıltmasın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppordle -- 6 Mart 2022; 15:44:34 > |
Bildirim