Şimdi Ara

5750/5850'ye FSP 400W ATX PSU yeterli olur mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Sorun olmaz. Bu arada o işlemci ile o psu 5850 kaldırırdı bu foruma cok abartıyorlar.

hocam allah aşkına nasıl çalıştıracaksın 400w ile 5850'yi?
    bi anlat, yaz çiz bişeyler göster. ayrıca bu Q8400 tavsiyende beni benden aldı.
  • o PSU gerçek 400W mı?
  • Hocam 5770 hayirli olsun işlemcini de 2.80 civarı kullanırsan voltajsız daha iyi performans elde edersin
    Birde power in 12 v kanalının kaç kanal olduğunu ve ve toplamda kaç A olduğunu yazarsan kaç watt çektiğini tahmin edebilirim

Bu arada 6300 az voltajla 3.5 u görüyo 4 ghz i de görecektir

quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

o PSU gerçek 400W mı?

Hocam fsp nin power i sıkıntı olmaz Yalnız 12 v kanalı kaç amper sağlayabiliyo ona göre 5850 nin de ihtiyacını karşılıyomu acaba Tahminim 24 falandır

5850 yi bu power kaldırır ama sınırdadır zaten bu sisteme 5850 fazla gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Hmm , E6300 4ghz i görürse % 125 OC olmuş olur. Yıkarıyı okumadna mesaj yamzyın.
    E6300 dedigi ilk nesil E6300.(1.86GHZ). Nereye görüyor 4.0Ghz i.

O bileşenler ile günlük 2.8Ghz görürse dua etsin. 65nm işlemci. %50 oc yapabilirse ne mutlu ona.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_36660030/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36670030

Şekil A'da ki gibi sahte bir feel psu ile P2 X4 955 ile 5850 şimdilik sorunsuz calistiriyormus.

Birşey biliyoruz ki 400w fsp calistirir diyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

quote:

Hmm , E6300 4ghz i görürse % 125 OC olmuş olur. Yıkarıyı okumadna mesaj yamzyın.

O bileşenler ile günlük 2.8Ghz görürse dua etsin. 65nm işlemci. %50 oc yapabilirse ne mutlu ona.

Yukarıyı okudum
    Aynı işlemci bende var 1.86 3.5 i az voltajla rahat ve stabil çalışıyo Ramler de 800 lük 1000 i görüyo

işlemci 4 ü de görür ama ramler daha fazla gitmez 1066 lık ram olsa daha neler gördürürüm ona

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_36660030/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36670030

Şekil A'da ki gibi sahte bir feel psu ile P2 X4 955 ile 5850 şimdilik sorunsuz calistiriyormus.

Birşey biliyoruz ki 400w fsp calistirir diyoruz...

Hocam bizde çalıştırır dedik bizim bi arkadaş yapma etme dediysemde 8800 gt yi yaktı mesela bu da bi örnek

Bunun bi videosu var çizgi elk in yapmış olduğu testte 250 w tan sonra duman çıkıyo kondansatör eriyo
    Yalnız diğer konuda epsilon 600 için 12x72=864w yazmıştın bunu anlamadım ben 600w bi psu 12v kanalından nasıl 864 w çekebiliyo
    Diğer konuda ayrıtılı açıkladım kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellteam -- 27 Aralık 2009; 17:43:45 >

• quote:

Hocam 5770 hayirli olsun işlemcini de 2.80 civarı kullanırsan voltajsız daha iyi performans elde edersin
    Birde power in 12 v kanalının kaç kanal olduğunu ve ve toplamda kaç A olduğunu yazarsan kaç watt çektiğini tahmin edebilirim

quote:

o PSU gerçek 400W mı?

Hocam fsp nin power i sıkıntı olmaz Yalnız 12 v kanalı kaç amper sağlayabiliyo ona göre 5850 nin de ihtiyacını karşılıyomu acaba Tahminim 24 falandır

Bahsi geçen psu 29A max total +12v railini sahip olup bahsi geçen sistemde yeterli gibi görünsede kesinlikle yetersizdir.Aynı psuyu oluşturduğum test konseptinde(q6600 3.4ghz.) powermeterda görülen 550w max peak değeri ile kısa vadede stabil gibi çalışsada bir süre sonra problem yaratmaktadır yorum değil tecrübedir.Ben sorunsuz kullanıyorum kilişeleri hiç bir şey ifade etmemektedir.Furmark+prime 95 açıp +12v railinin 12.00lardan 11.40-11.50 leri indiğini görseniz tepikleriniz ne olurdu merak ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: fenomenhaa

quote:

Hocam 5770 hayirli olsun işlemcini de 2.80 civarı kullanırsan voltajsız daha iyi performans elde edersin

quote:

o PSU gerçek 400W mı?

Bahsi geçen psu 29A max total +12v railini sahip olup bahsi geçen sistemde yeterli gibi görünsede kesinlikle yetersizdir.Aynı psuyu oluşturduğum test konseptinde(q6600 3.4ghz.) powermeterda görülen 550w max peak değeri ile kısa vadede stabil gibi çalışsada bir süre sonra problem yaratmaktadır yorum değil tecrübedir.Ben sorunsuz kullanıyorum kilişeleri hiç bir şey ifade etmemektedir.Furmark+prime 95 açıp +12v railinin 12.00lardan 11.40-11.50 leri indiğini görseniz tepikleriniz ne olurdu merak ediyorum..

Hocam ben burda 400 lük fsp den bahsettim tahmin ettiğim gibi 24A değeri varmış

http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/SP323_FSP_FSP400-60GLN%2880%29_400W_Report.pdf

Feel in 550 sini kaale bile almam zaten bakınız Çizgi nin testine 250 w tan sonra kondansatör erimiştir Sizde q6600 ü riske atmıssınız(hemde oc li) bu arada

Bi arkadaşım da (İşlemcisi q6600 oc siz ) i etme eyleme dememe rağmen 8800gt yi yakmıştır İyiki sizin sisteme bişey olmamış
    Sizin feel in 550w görmesi de ilginç

Ama bu powerla masaüstü uygulamaları çalışır

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

quote:

ben cok rahat 2.80 ghz olarak kullanıyorum forumda bi arkadas var 3.20 ghzde cok rahat kullanıyor.. ama benim kasa full modifikasyon, ayrıca sadece işlemci ve ekran kartımda o/c var. ramlere dokunmadım dokunsak birde işlemciye bende en az 3.20 rahat gorurum. %50 o/c var bende.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fenomenhaa

quote:

quote:

o PSU gerçek 400W mı?

Hocam ben burda 400 lük fsp den bahsettim tahmin ettiğim gibi 24A değeri varmış

http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/SP323_FSP_FSP400-60GLN%2880%29_400W_Report.pdf

Feel in 550 sini kaale bile almam zaten bakınız Çizgi nin testine 250 w tan sonra kondansatör erimiştir Sizde q6600 ü riske atmıssınız(hemde oc li) bu arada

Bi arkadaşım da (İşlemcisi q6600 oc siz ) i etme eyleme dememe rağmen 8800gt yi yakmıştır İyiki sizin sisteme bişey olmamış
    Sizin feel in 550w görmesi de ilginç

Ama bu powerla masaüstü uygulamaları çalışır

Yanlış ürüne bakmışsınız başlıktaki ürün PSU FSP ATX-400PNF v2.01 modeli - sizin vediğiniz 60gln modeli değil .Bu arada yanlış anlamışsınız Feel psu ile test almadım almıyorumda bileşenşeri riske atamam tabiki, bu değeri anlık olarak fsp400w(12-pnf) ta gördüm sonrada zatem sistem kapandı.Kısaca fsp 400e yetersiz gelecektir masaüstü uygulamaları için çalışması bişi ifade etmez masaüstü uygulamları zaten celeron 400 de de çalışıyor

• quote:

Yanlış ürüne bakmışsınız başlıktaki ürün PSU FSP ATX-400PNF v2.01 modeli - sizin vediğiniz 60gln modeli değil .Bu arada yanlış anlamışsınız Feel psu ile test almadım almıyorumda bileşenşeri riske atamam tabiki, bu değeri anlık olarak fsp400w(12-pnf) ta gördüm sonrada zatem sistem kapandı.Kısaca fsp 400e yetersiz gelecektir masaüstü uygulamaları için çalışması bişi ifade etmez masaüstü uygulamları zaten celeron 400 de de çalışıyor

Bende biliyorum yanlış ürün olduğunu benim verdiğim 80 plus olanından en iyi ihtimal olarak örnek vermiştim

Bu pnf zaten eski bi model yani amper değeri açısından örnek olsun diye verdim eğer biliyosanız söyleyin A değerini belki biraz düşüktür 2 A civarı
    (29 A)falan demeyin sakın üstünde yazana bakmayın kaleden atlarım valla

12v kanalından bahsediyoruz bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellteam -- 27 Aralık 2009; 21:58:06 >

• quote:

quote:

Bende biliyorum yanlış ürün olduğunu benim verdiğim 80 plus olanından en iyi ihtimal olarak örnek vermiştim

Bu pnf zaten eski bi model yani amper değeri açısından örnek olsun diye verdim eğer biliyosanız söyleyin A değerini belki biraz düşüktür 2 A civarı
    (29 A)falan demeyin sakın üstünde yazana bakmayın kaleden atlarım valla

12v kanalından bahsediyoruz bu arada

Bir kaç kez söylemedim ancak tekrar söyleyeyim +12v1+12v2 totol:29A(348w).Örnek olsun veya varsayım olarak vermediğimi bizzat tecrübe olduğunu ifade ettim lütfen yazılanları dikkatli okuyun.Hatta işe gidince psu içi fotolarının bir kaçını paylaşayım..Hatta yanılış hatırlamıyorsanm primayde Teapo LXK 820uf 200v 2 adet kapasitör ve pasif pfc mevcuttu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 27 Aralık 2009; 22:10:46 >

• Hocam üstünde yazan değeri (resmini) ben zaten biliyorum bakın bu psu nun 12 v kanalı 29a veremez 3,3ve 5v kanalıyla beraber bi toplayın ne kadar ediyo

Bu da benim power(600) sizin hesaba göre 12x18=864w etmesi gerekir Bu konuyu başka bi yerde açıkladım
    Bu power 36a çıkış değerine sahiptir(12Vkanalı)80plus sitesine bi bakınız

Eğer yanlış bildiğimiz bişey varsa eleştirin öğrenelim

5750/5850'ye FSP 400W ATX PSU yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellteam -- 27 Aralık 2009; 22:27:19 >
  • quote:

Hocam üstünde yazan değeri (resmini) ben zaten biliyorum bakın bu psu nun 12 v kanalı 29a veremez 3,3ve 5v kanalıyla beraber bi toplayın ne kadar ediyo

Bu da benim power(600) sizin hesaba göre 12x18=864w etmesi gerekir Bu konuyu başka bi yerde açıkladım
    Bu power 36a çıkış değerine sahiptir(12Vkanalı)80plus sitesine bi bakınız

Eğer yanlış bildiğimiz bişey varsa eleştirin öğrenelim

5750/5850'ye FSP 400W ATX PSU yeterli olur mu?

Ben herhangi bir hesap yapmadım ayrıca sizin örnek verdiğiniz power 12x18:864w ibaresi vermemktedir üreticinin verdiği değer
    580w yani 580/12:48.3A dir.Ancak fsp epsilon serisi bu değerlere ulaşamamkta ve benim psu tavsiyelr listemdede 3 sınıfta bulunmaktadır ayrıca daha düşük değerlerde dahil ripple öngörülen değerleri aşmaktadır ancak bu durum spesifik olarak bu ürünwe mahsustur.Ancak diğer konu olan 400pnf modelinde bu tarz bir durum söz konusu değildir.400wpnf modeli +12v railinde 29A görebilir mümkündür .Ayrıca sizin açıklamay çalıştığınız durumu ben son 4-5 yıldır her forumda defalarca açıkladım.Son dönemlerde fazlaca yazmıyorum ancak daha eski yazı ve makalelrime bkarsanız çok daha detaylı olarak bunları ulabilirsiniz..

Son olarak çeşitli railleri farklı yükler uyglama(crossload örneğin max A çıkışı oalrak +3.3v raili gibi))testleri ve gerçek stailite testleri 80+ org tarafında yapılmamktadır.80+ org normlar dahilinde verimi ölçen b,r kuruluştr.

• quote:

Ben herhangi bir hesap yapmadım ayrıca sizin örnek verdiğiniz power 12x18:864w ibaresi vermemktedir üreticinin verdiği değer
    580w yani 580/12:48.3A dir.Ancak fsp epsilon serisi bu değerlere ulaşamamkta ve benim psu tavsiyelr listemdede 3 sınıfta bulunmaktadır ayrıca daha düşük değerlerde dahil ripple öngörülen değerleri aşmaktadır ancak bu durum spesifik olarak bu ürünwe mahsustur.Ancak diğer konu olan 400pnf modelinde bu tarz bir durum söz konusu değildir.400wpnf modeli +12v railinde 29A görebilir mümkündür .Ayrıca sizin açıklamay çalıştığınız durumu ben son 4-5 yıldır her forumda defalarca açıkladım.Son dönemlerde fazlaca yazmıyorum ancak daha eski yazı ve makalelrime bkarsanız çok daha detaylı olarak bunları ulabilirsiniz..

Son olarak çeşitli railleri farklı yükler uyglama(crossload örneğin max A çıkışı oalrak +3.3v raili gibi))testleri ve gerçek stailite testleri 80+ org tarafında yapılmamktadır.80+ org normlar dahilinde verimi ölçen b,r kuruluştr.

Peki hocam anladım teşekkürler yalnız izninizle bi kaç husus soracağım 12v kanalını 4 e bölünmesinin sebebi nedir

Birde 48,3 A demissiniz Resimdeki 580-155 =425w/12=35a neyi ifade etmektedir bunu merak ettim

http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/SP615_FSP_FSP60080GHN%2885%29_COMBO_600W_Report.pdf

Burda da 12v1+12v2 nin 36a göstermesi kafa karıştırmıştırBu değer yanlışmıdır

Teşekkürler eski yazılarınıza bakacağım

• quote:

quote:

Peki hocam anladım teşekkürler yalnız izninizle bi kaç husus soracağım 12v kanalını 4 e bölünmesinin sebebi nedir

Birde 48,3 A demissiniz Resimdeki 580-155 =425w/12=35a neyi ifade etmektedir bunu merak ettim

http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/SP615_FSP_FSP60080GHN%2885%29_COMBO_600W_Report.pdf

Teşekkürler eski yazılarınıza bakacağım

12v kanalını 4 e bölünmesinin sebebi hatta giren yükü bölümleyerek satabiliteye artırmak amaçlanmıştır ancak pratikte tek trafo bağlı olduğu için ciddi mana getirisi varmıdır yokmudur tartışılır:).Virtual rail consept yine daha öncden bunu açıklmıştım arama ile erişebilirsiniz..

Birde 48,3 A demissiniz Resimdeki 580-155 =425w/12=35a neyi ifade etmektedir bunu merak ettim.
    Her bir railin verebileceği max değerdir şöyleki sadece +12v raili(diğer raillerde yük yok) max 580w yani 48.3A verebileceği pratikte öngörülmüş üretici tarafından.Eğer +3.3v ve +5v raillerini yük binerse +12v rail max çıkışı bu oranda aşşağı düşecektir tabi bu üreticeye göre

Burdada max çıkış 600W !a çeşitşi yollarla erişebilirsinniz.Örneğin direk sadece +12v railine 50A veya bu uygulamadaki gibi +12v:36A +3.3v:17A +5v:17A ve +5vsb:3A gibi..Bu testte böyle bir 600Wa ulaşma öngörülmüş yoksa max +12v rail gücü özellikle ölçülmemiş dedğim gibi 80+ ağırlıklı olrak verimliliği baz alan ölçen bir kuruluş.Ancak şuda bir gerçkekki fsp epsilonun max +12v çıkışı 48A değil bu aşikar..Spesifik olarak epsilon serisi fspleri başarılı bulmuyorum..

• Hocam yorumların için sağol görüyorum ki benzer şeyleri söylemişiz

quote:

12v kanalını 4 e bölünmesinin sebebi hatta giren yükü bölümleyerek satabiliteye artırmak amaçlanmıştır ancak pratikte tek trafo bağlı olduğu için ciddi mana getirisi varmıdır yokmudur tartışılır:).Virtual rail consept yine daha öncden bunu açıklmıştım arama ile erişebilirsiniz..

Yani tek trafo olduğu için haklısınız

quote:

Birde 48,3 A demissiniz Resimdeki 580-155 =425w/12=35a neyi ifade etmektedir bunu merak ettim.
    Her bir railin verebileceği max değerdir şöyleki sadece +12v raili(diğer raillerde yük yok) max 580w yani 48.3A verebileceği pratikte öngörülmüş üretici tarafından.Eğer +3.3v ve +5v raillerini yük binerse +12v rail max çıkışı bu oranda aşşağı düşecektir tabi bu üreticeye göre

Tamam hocam 48A olduğunu ben de söylüyorum ama ben bu 48 den 3,3v ve 5v hesabını çıkararak söylemiştim orda bi yanlış anlaşılma olmuş
    Benzer şeyleri söylemişiz

quote:

Burdada max çıkış 600W !a çeşitşi yollarla erişebilirsinniz.Örneğin direk sadece +12v railine 50A veya bu uygulamadaki gibi +12v:36A +3.3v:17A +5v:17A ve +5vsb:3A gibi..Bu testte böyle bir 600Wa ulaşma öngörülmüş yoksa max +12v rail gücü özellikle ölçülmemiş dedğim gibi 80+ ağırlıklı olrak verimliliği baz alan ölçen bir kuruluş.Ancak şuda bir gerçkekki fsp epsilonun max +12v çıkışı 48A değil bu aşikar.. Spesifik olarak epsilon serisi fspleri başarılı bulmuyorum..

Bu konuda da haklısınız fsp çok başarılı değil ama yeterli bence
    Bende elektrikçiyim bunlardaki kondansatörlere falan bakmadım

Siz enermaxtan memnunsunuz heralde içindeki aşrı akım ,faz koruma(yok heralde) gibi röleler ne kadar fazla akıma dayanabilir sizce
    Çünkü benim psu yıldırımdan nasibini ald

Teşekkürler

• @DeadZon, işlmcin OC ile 5770 için sorun yaratmayacaktır diye düşünüyorum. Benim bir önceki işlemci de 6400'dü ve günlük 3.2 kullanıyordum. Anakartın da iyi ve işlemcinin 3ghz'i sorunsuz bir şekilde görmesi lazım. Zaten şimdi OC yapmayacaksan ne zaman yapacaksın?
  • quote:

Hocam yorumların için sağol görüyorum ki benzer şeyleri söylemişiz

quote:

Yani tek trafo olduğu için haklısınız

quote:

Tamam hocam 48A olduğunu ben de söylüyorum ama ben bu 48 den 3,3v ve 5v hesabını çıkararak söylemiştim orda bi yanlış anlaşılma olmuş
    Benzer şeyleri söylemişiz

quote:

Burdada max çıkış 600W !a çeşitşi yollarla erişebilirsinniz.Örneğin direk sadece +12v railine 50A veya bu uygulamadaki gibi +12v:36A +3.3v:17A +5v:17A ve +5vsb:3A gibi..Bu testte böyle bir 600Wa ulaşma öngörülmüş yoksa max +12v rail gücü özellikle ölçülmemiş dedğim gibi 80+ ağırlıklı olrak verimliliği baz alan ölçen bir kuruluş.Ancak şuda bir gerçkekki fsp epsilonun max +12v çıkışı 48A değil bu aşikar.. Spesifik olarak epsilon serisi fspleri başarılı bulmuyorum..

Bu konuda da haklısınız fsp çok başarılı değil ama yeterli bence
    Bende elektrikçiyim bunlardaki kondansatörlere falan bakmadım

Siz enermaxtan memnunsunuz heralde içindeki aşrı akım ,faz koruma(yok heralde) gibi röleler ne kadar fazla akıma dayanabilir sizce
    Çünkü benim psu yıldırımdan nasibini ald

Teşekkürler

Enermax hakkında linkten bilgil alabilirsinhttp://forum.hardw arena.com/index.php?topic=561.10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 28 Aralık 2009; 0:47:34 >

• Hocam mükemmel inceleme eline sağlık daha detaylı bakıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.