Şimdi Ara

5800 da V40 DAN KAYNAKLANAN ŞARJ SÜRESİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ :) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
0
Favori
20.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 35.5KsK35.5

quote:

Orijinalden alıntı: bjk_murat

quote:

Orijinalden alıntı: £mre

Arkadaşlar Windows 7 de bu işlemi uygulayıp sonuç alabilen varmı

ben çok denedim ama olmuyor windows 7'de

Ben 3 Kere denedim windows7'de 3ünde de başarılı oldum. Ayrıca birkaç dosya değişikliğiyle telefonumu bu yöntemle hackledim

bi kaç denemeden sonra bende bu işlemden geçirdim telefonu bakalım sonuçları göreceğiz. ancak şu hack işi kafamı karıştırdı.. ne dosyası değişip hackledin telefonu ??

• evet arkadaşlar şimdi bendeki değişikliği açıklıyorum
    daha önce telefonu öğlen 12 gibi şarjdan çekip gece 3-4 gibi tekrar bağlıyordum tamamen bitiyordu şarj.
    bu işlemden sonraki ilk şarjım tam 1 gün gitti ama çok feci kurcaladım ve 3 saat falan gps kullanmıştım.
    şu an durum şöyle:
    2buçuk saat wifiden internet kullandım, 2 saat görüşme yaptım. 1-2 saat falan müzik dinledim. yarım saat film izledim. uzun bir süre de usb kabloyla pcye takıp içine baya bi veri aktardım. yani gene yoğun kullandım ve 2 gün 4 saat oldu hala 2 çubuk var.
    bence bu yöntem işe yarıyor. gözle görülür bi yükselme var şarj süremde.
    ek olarak şunu da belirteyim ben şarjı fazla yiyen fonksiyonları kapattım. oto. ekran dönmesi, ekran parlaklığı en düşükte. bu gibi şeyleri en aza indirin zaten yetiyor o şekilde de güzel bir şekilde kullanabiliyorsunuz telefonu

• çok teşekkür ederim emeği geçen dostlarıma :)
  • arkadaşlar bunu yaptığımız telefon garanti dışı kalır mı?
  • arkadaşlar bu yöntemi bulandanda açıklayandanda Allah razı olsun herkese teşekkürler dün bu saatlerde şarjımın 2 dişi düşmüştü ama bugün hala full herkese teşekkürler sağolasınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auafina47 -- 19 Şubat 2010; 13:50:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan2241

arkadaşlar bunu yaptığımız telefon garanti dışı kalır mı?

hayır kalmaz
  • hay Allah .. nasıl desem bilmiyorum. ama benim telefonda ters etki yaptı.. nemesisle kodu değişip v40 yüklediğimden bu yana 3 gün dayanan pil şu an 48 saat dolmadan tek dişi kalmış canavar oldu.. ekran ışık parlaklığı ayarı minde , şebeke modu ise gsmde olmasına rağmen (ki daha önceki halinde parlaklık orta seviye ve 3g açıktı)

yani biliyorumki bu sürüm daha iyi ve tam yükleme yapmıştır ancak böyle bir duruma sebep oldu.. inanın daha önce hiç çekinmeden kullanırken şimdi an ve an düşen pil seviyesi yüzünden çok kısıtlıda kaldım. yinede şu an 48 saat dolmamış olmasına rağmen durum bu..önceki sürüme geri dönme gibi bi şansımız var mı? atlamış olabileceğim bir durum ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: windshair

hay Allah .. nasıl desem bilmiyorum. ama benim telefonda ters etki yaptı.. nemesisle kodu değişip v40 yüklediğimden bu yana 3 gün dayanan pil şu an 48 saat dolmadan tek dişi kalmış canavar oldu.. ekran ışık parlaklığı ayarı minde , şebeke modu ise gsmde olmasına rağmen (ki daha önceki halinde parlaklık orta seviye ve 3g açıktı)

yani biliyorumki bu sürüm daha iyi ve tam yükleme yapmıştır ancak böyle bir duruma sebep oldu.. inanın daha önce hiç çekinmeden kullanırken şimdi an ve an düşen pil seviyesi yüzünden çok kısıtlıda kaldım. yinede şu an 48 saat dolmamış olmasına rağmen durum bu..önceki sürüme geri dönme gibi bi şansımız var mı? atlamış olabileceğim bir durum ??

dediğim şekilde yöntem ile v40 yükleyin....

• quote:

Orijinalden alıntı: kerembak_06

quote:

hay Allah .. nasıl desem bilmiyorum. ama benim telefonda ters etki yaptı.. nemesisle kodu değişip v40 yüklediğimden bu yana 3 gün dayanan pil şu an 48 saat dolmadan tek dişi kalmış canavar oldu.. ekran ışık parlaklığı ayarı minde , şebeke modu ise gsmde olmasına rağmen (ki daha önceki halinde parlaklık orta seviye ve 3g açıktı)

dediğim şekilde yöntem ile v40 yükleyin....

e zaten bu yöntemi yapmış arkadaş ama ters tepki verdi diyor.
    valla benim şarj 20 saat anca gidiyodu geçen sefer 2 gün 8 saat gitti. baya da kullandım. şimdi fazla kullanmadım bi öncekinin yarısı kadar kullandım ve şu an 1 gün 8 saat geçti hala full şarj

• zaten bu yöntemden sonra oldu bu söylediklerim.. garip bi durum.. henüz doğru dürüst program bile yüklemedim..bu akşam şarj tam bittikten sonra tekrar şarj edip bi daha gözlemleyeceğim bakalım artık :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windshair -- 19 Şubat 2010; 19:45:00 >
  • quote:

zaten bu yöntemden sonra oldu bu söylediklerim.. garip bi durum.. henüz doğru dürüst program bile yüklemedim..

bu yöntemden sonra hard format attın mı peki?
    pek alakası olmayabilir tam bilmiyorum ama belki etkili olur diye ben hemen bu işlemin ardından hard format atmıştım
  • evet attım .. açıkçası bunun için değildi ama bu işlemden bi saat sonrası hard format attım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: side_effect

quote:

arkadaşlar kusura bakamayın konuyla fazla ilgilenemedim. çünkü bu aralar .....kaşıyacak vaktim olmuyor bu ayın 30 kadar çok yogunum.... benim şarj şu an 3.5 gün civarı gidiyor umarım sizinde öyle olur.

ayrıca konuda gerçekten çok emeği olan ve benim yokluğumu aratmayıp.. karşılaştığı hatalara çözüm bularak burada paylaşan .....................side_effect ....................... nikli arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum umarım sizinde şarj süreniz bu yolla uzar.

Teşekkür ediyorum usta, asıl ben sana teşekkür ederim bu yöntemi gösterdiğin için.

Benim de sıkıntım ortadan kalktı arkadaşlar. Şu an abartmıyorum, 24 saati geçeli baya oluyor ki bunun içinde gps,müzik,msj,telefon konuşmaları da var sadece bir çentik düştü şarjım. Bu sistem işe yarıyor.

Tahmince, kerembak_06 hocamızın verdiği firmware'in sürümünden kaynaklanıyor. Geçen gün nokia shop'a uğradım ve demo olarak kullandıkları 5800'un versiyonuna baktım. Evet aynen bizim ilk yüklediğimiz gibi C01 olarak geçiyordu firmware.

Kerembak_06 hocamızın veridiği firmware C03.01 olarak geçiyor. Yani daha yeni galiba... yada farklı..

Bana göre olan mantık şu, firmware çıktıktan sonra hemen update etmek mantıklı değil. İllaki bir süre beklemekte fayda var. Belkide ufak tefek geliştirmeler yapılmış hali olan ilerleyen zamanlarda çıkıyor olabilir. Veya gene kerembak_06 hocamın dediği gibi, servislerde veya shop'larda yüklenen firmware'larla update ederek yüklediklerimizin arasında farklar var.

Ama ben tavsiye ediyorum bu yöntemi, her ne kadar tutarsız, zor veya arızalar çıkartabilsede şimdi gerçekten telefonumdan zevk almaya başladım

Yapabiliyorsanız yapın, ben tavsiye ederim.. Tabi sorumluluk sizlere ait eheh

ne demek işinize yaradı ise ne mutlu bana :) şu an çok nuşunca 3 gün az konuşursam 3.5 gün civarıda gidiyor telefonumun şarjı ve telefonuma olan sevgim geri geldi gerçekten

not :) ben 1 e düşünce takıyorum hemen şarja belkide 4 günü zorlar.... birde telefonu 2009 şubatta aldım tam 1 senenlik yani bataryası gerçekten iyi.

Arkadaşlar fayda görenler ile görmeyenlerin farkı acaba JAF sırasında seçtikleri product code'dan oluyor olabilir mi???

@kerembak_06
    @bjk_murat
    @side_effect

arkadaşlar siz hangi product kodlarını kullandınız?

Ben NSU ile v40 yüklemiştim, sorunsuz 2 günü geçiyorum insancıl kullanımlarla. 0559066 kullanmıştım. RDS'im de çalışmıyor ayrıca şu anda.
    Günde 6 saat hoparlörden PowerMp3'ten mp3 dinlediğimde ise 24 saati zor geçiyor. Ek olarak yarım-bir saat civarı telefon görüşmesi, 10-15 mesaj, 5-10 dk'lık GPRS ve/veya GPS kullanımı.
    Bundan önceki sürümüm olan v11'de de bir sorunum yoktu, bu sürümde de yok.

Bir de telefonunuzu arada kapatıp açıyor musunuz? 5800 kapatıp açınca şarjını çok çabuk azaltıyor sanki.

Telefonu hack'leyeceğim de şu adresteki anlatımı kullanarak. RDS'in de düzelmesi için 0587676 kodunu kullanmak istiyorum. Onun için soruyorum. O işlem de bunun gibi yapılıyor.
    Kalın sağlıcakla, cevaplarınızı bekliyorum...

Düzenleme: Arkadaşlar az önce yükleme dosyası içindeki readme bölümünü incelerken şunu farkettim:
    c01 ile gidenler => RED
    c02 ile gidenler => BLUE
    c03 ile gidenler => BLACK
    c04 ile gidenler => bunlar da BLACK
    Yani daha eski daha yeni değilmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edenizli100 -- 20 Şubat 2010; 6:23:50 >

• valla ben koduna bakmadım. euro turkey black olanı seçtim. ben v40ı yükledikten sonra c04 olmuştu. bunu yaptım c03 oldu. bu işlemin etkisi oldu şarjıma. şimdi 2 gün 5 saat falan oldu 2 çubuk var. full iken bir anda düşüyor ona sinir oluyorum. fazla kurcalamadım. 1 saat falan oyun oynadım 1 saat de görüşme yapmışımdır. azıcık da kurcaladım falan. benim telefon yeni aslında zamanla açılır diye düşünüyorum ama en az 3 gün giderse ii olur benim için.
  • Ya arkadaşlar windows 7 de bunu yapanlar nasıl yaptığını anlatabilir mi

Call class installer hatası winscard.dll hatası ve canno support this system hatası alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 20 Şubat 2010; 20:04:12 >
  • Dosyaları rapid harici yükleyebileceğimiz yer var mı ? Free artık indiremiyoruz galiba.
    Telefon kırmızı iken siyah yükledim. Ama kırmızıya geri dönmeliyim. Sanırım biraz uyumsuz gibi.
  • Peki nemesisi kullanmadan sadece ülke kodunu değiştirip pc suite ile update lerde şarj sorunu mevcut mu?
  • Arkadaşlar.
    Elinde bu dosyaları
    ultrashare.net' e yükleyecek bir yardımsever vatandaş varmı? :) Telefonu çevirmem lazım. Rapidden indiremiyoruz malum.
  • v40 yüklemek avantajlımı arkadaşlar ?
  • Merhaba 35.5KsK35.5 ve side_effect'in büyük yardımlarıyla win7 de yapmayı başardım box driver hatası aldı ama yinede devam ettirdim ve oldu.Ama use ini listesini olduğu gibi bıraktığım için blue telfon british red oldu şimdi

Diğer tüm yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkürler

kerembak_06

side_effect

35.5KsK35.5

denizza (( downgrading lill the phone yazısı çıkınca kapatmıştım ama senin evet dediğini görünce bende evet dedim sen olmasan yüklemeyecektim ))

bjk_murat

Edit :: Tekrar aynı yöntemle mavi turkey yaptım telefonu eski haline döndü kırmızıyı hiç beğenmedim hiç güzel değilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 21 Şubat 2010; 16:59:19 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.