Şimdi Ara

5800v40 Kurulumu [04.04.2010]|Resimli Anlatım| Format|Hack&Modfiye| (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.132
Cevap
0
Favori
73.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum boyle bir mesaj yazmistim ama karsilik alamadim.
    5230 icin cache klasorunun e surucusune tasinmis, kamera ayarlarinin iyilestirilmis, diger diller silinerek hafizada yer acilmis ve sertifika sorunu giderilmis custom firmware'i nasil yapabilirim aceba?
    Ufakta olsa cfw nasil hazirlaniyor biraz bilgilendirirsen insanlar bu son derece faydali bilgiyle kisisel isletim sistemlerini olusturabilirler.

quote:

Orijinalden alıntı: xiaxle

Dostum bu custom firmware sanami ait yoksa alintimi?
    Cunku harika birsey ortaya cikartilmis.
    Nasil yapildigi hakkinda bilgi edinmek lazim ve diger Nokia modelleri icinde butarz custom firmware ler yapilmali.
    Ben 5230 kullaniyorum ve hafizada ciddi anlamda yer acmak istiyorum diger dilleri silerek, ayrica yazilimin hackli olmasi son derece onemli bir avantaj.
    Ve birde c surucusunde bulunan cache klasorunu e surucusune tasinmis olmasi yeterlidir bence bir symbian yazilimi icin. Ekstra uygulamalar yukleme isini kullanicinin kendisine birakmali diyorum.
    Belki temel birkac uygulama yuklenebilir X-Plore, Facebook, Youtube, QuickOffice gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiaxle -- 21 Mart 2010; 1:55:58 >

• ben yeni dosyalarla yaptım bi sorun yok
  • menü de internet sekmesinde ovistore bende calışmıyor
  • Türkçe dışında İnglizce dil seçeneğininide olmasını istiyorum..
    Yurtdışında eğitim için gideceğimden darda kalırsam telefonu satadabilirim.. Türkçe olarak satmakta haliyle epey saçma olur en azından İnglizce bulunmalı seçenekler arasında..

Bunun için bir yöntem var mı?
  • quote:

Dostum boyle bir mesaj yazmistim ama karsilik alamadim.
    5230 icin cache klasorunun e surucusune tasinmis, kamera ayarlarinin iyilestirilmis, diger diller silinerek hafizada yer acilmis ve sertifika sorunu giderilmis custom firmware'i nasil yapabilirim aceba?
    Ufakta olsa cfw nasil hazirlaniyor biraz bilgilendirirsen insanlar bu son derece faydali bilgiyle kisisel isletim sistemlerini olusturabilirler.

quote:

Nasil yapildigi hakkinda bilgi edinmek lazim ve diger Nokia modelleri icinde butarz custom firmware ler yapilmali.
    Ben 5230 kullaniyorum ve hafizada ciddi anlamda yer acmak istiyorum diger dilleri silerek, ayrica yazilimin hackli olmasi son derece onemli bir avantaj.
    Ve birde c surucusunde bulunan cache klasorunu e surucusune tasinmis olmasi yeterlidir bence bir symbian yazilimi icin. Ekstra uygulamalar yukleme isini kullanicinin kendisine birakmali diyorum.
    Belki temel birkac uygulama yuklenebilir X-Plore, Facebook, Youtube, QuickOffice gibi.

Nokia Firmware Editor isimli bir programla yapılıyor ama bende nasıl yapıldığını bilmiyorum. Google'dan aratırsan programın kullanılışı hakkında bilgiler bulursun

• quote:

Orijinalden alıntı: Aycan.

ben yeni dosyalarla yaptım bi sorun yok

http://hotfile.com/dl/33629359/1226c28/ROMPATCHERPLUS_2.3_LITEVERSION.rar.html
    bu dosyada yine sertifika hatasıyla karşılaştınızmı peki ?
  • quote:

Yeni dosyalar ile hazır kurulu RAM Pach ve içindede 2 tane pack yama gelmiş olması gerek
    Onlar pasiftir şuan. üzerlerini tıkla YEŞİL ışıkları yansın.
    vermiş olduğum "Rom Pack Plus" indirhttp://hotfile.com/dl/33629359/1226c28/ROMPATCHERPLUS_2.3_LITEVERSION.rar.html
    ve C: (Telefon hafızasına) Kur.
    Kurulum bitince Programı çalıştır Add to Auto yap 2 yamayıda artık her açılışta otomatik aktif olucak telefona özgürce program kurabilrisin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroltr -- 21 Mart 2010; 2:08:58 >

• yeni sürümü yüklememe rağmen yine sertifika hatası veriyor!
    Sertifika tarafından kısıtlanıyor hatası alıyorum.
    bunu yaparken dediğiniz 2 seçeenkte aktif ve otomatik seçimde.
    dosyayı hem c ye hem de e ye atıp denedim ama nafile 2sinde de kısıtlama hatası aldım

quote:

Orijinalden alıntı: biroltr

quote:

Yeni dosyalar ile hazır kurulu RAM Pach ve içindede 2 tane pack yama gelmiş olması gerek
    Onlar pasiftir şuan. üzerlerini tıkla YEŞİL ışıkları yansın.
    vermiş olduğum "Rom Pack Plus" indirhttp://hotfile.com/dl/33629359/1226c28/ROMPATCHERPLUS_2.3_LITEVERSION.rar.html
    ve C: (Telefon hafızasına) Kur.
    Kurulum bitince Programı çalıştır Add to Auto yap 2 yamayıda artık her açılışta otomatik aktif olucak telefona özgürce program kurabilrisin...

zaten bu dosya yüklü olarak geldi. yeniden mi yüklemem gerek? bendeki versiyonu deniyorum sertifika hatası veriyor.

ayrıca x-plore un crackli versiyonunu kurmayı denedim onu kurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aycan. -- 21 Mart 2010; 2:50:34 >

• yazılım attıktan sonra kurulacak önemli programlar yazmışsın linkini göremedim
  • kardeş şu patch programının yalın halini ekleyebilir misin? senin sertifikanla biz yükleyemiyorz telefona
  • Uğraşıların için teşekkürler.senin modifiye dosyanı yüklemek istiyorum.Ama sadece ilk sayfayı okudum diğer sayfaları ise okuyamadım firefox'da bir problem var.Hack ve modifiye uygulamada bir sıkıntım yok.Sormak istediğim " RM356_40.0.005_023_xxx_U01.uda.fpsx " dosyası nerede göremedim.Ayrıca indirmem gerekli mi yoksa senin modifiye V02 dosyası içine mi gömülü?İlk mesajdaki açıklamadan da tam olarak anlayamadım.Yanıtın evet ise gün içinde yükleyip deneyimlerimi buradan paylaşacağım.Tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f@tih

Uğraşıların için teşekkürler.senin modifiye dosyanı yüklemek istiyorum.Ama sadece ilk sayfayı okudum diğer sayfaları ise okuyamadım firefox'da bir problem var.Hack ve modifiye uygulamada bir sıkıntım yok.Sormak istediğim " " dosyası nerede göremedim.Ayrıca indirmem gerekli mi yoksa senin modifiye V02 dosyası içine mi gömülü?İlk mesajdaki açıklamadan da tam olarak anlayamadım.Yanıtın evet ise gün içinde yükleyip deneyimlerimi buradan paylaşacağım.Tekrar teşekkürler.

kendi sorumun yanıtını kendim vereyim,ilk indirdiğim dosyanın içinden RM356_40.0.005_023_xxx_U01.uda.fpsx çıkmadı.Sanırım sonradan eklemişsin ikinci indirdiğim rarlı dosyanın içinden çıktı.Gün içinde yapar deneyimleri paylaşırım.
  • quote:

Dostum boyle bir mesaj yazmistim ama karsilik alamadim.

quote:

Mesajın arada kalmış 5230 için modifiyeli yazılımı baştan yapmak çok zor. Çok kaynaktan bilgi toplamak lazım!
    kısaca özet geçersem C++ - Symbian programlama dilini çok iyi bir şekilde bilmeniz gerek ve C++ bir programlama dili bu dil Carbide c/c++ Programı ile yazılıyor. Telefon üzerinde Symbian nasıl çalışıyor hangi kalsör ne işe yarıyor birde bunları araştırmak gerek genelde bir çok Symbian tabanlı programlar aynı dizin ve yolu kullanır bazen s60v3 ve s60v5 sürümleri arasında değişiklik çıkabiliyor.

Bu 5800v40 modifiye firmwareda son derlemeleri ile bana ait bir yazılım.sadece yabancı sitelerden türkçe dildesteği esas alınarak telefonun alt yapısına birkaç sistem dosyasına müdale edilmiş bir versiyon oldu.
    bir firmware müdale etmek için önce telefonun ana yazılımı İSO ve nokia editör programları ile açılarak değiştirilebilir hale getirilmeli Aşağıda örnek olacak şekilde belirtilen dizinlerdeki Symbian dosyları üzerinde değişiklik yapıp daha sonra orsjinal dosyasına geri paketlenmeli.
    C:\Private içeriğinden bir kaç örnek! (her Symbian versiyonunda bu dosyalar farklılık gösterebilir!)
    \1000295\
    DBS_100065FF_Contacts.cdb - Kişi Veritabanı (Rehber)
    DBS_100069CC_btregistry - Bluetooth cihaz listesi
    DBS_10207216_SWinsLog.db - Uygulama yükleme notları
    \1000395b\Calendar - Takvim Dosyası
    \10003A73\Cntmodel.ini - Hızlı arama numaraları
    \1000484b\Mail\ - Mesajlar (SMS)
    \101F413C\SIPprofiles.dat - SIP (Session Initiation Protocol) Profilleri
    \101F4668\UnitConverter.ini - Stored Exchange Rates in the Converter- Dönüştürücünün içindeki depolanmış trampa oranları.
    \101F8530\Cookies - Web Tarayıcı Çerezleri
    \101875a\Startup\ - Başlangıç dosyaları
    vs...
    gibi bunun gibi 5800 içinde mesala yüzlerce dosya var. Önemli olan hangi dosyanın ne işlev gördüğünü bilmek. buda Symbian bilgisi gerektiriyor.

Symbian işleyişi hakkında Bir örnek site merak ediyorsan incele biraz burdaki bilgileri
    http://www.noeman.org/gsm/s60-mods-customization/65199-symbian-os9-x-system-folders-explained.html
    Burdaki konuları kaynak aldım bende zaten şu konu bizim firmware yakın bir modifiye aşağıdaki 5800 modifiye edilmiş yazılımına örnek bakabilirsin.
    http://www.noeman.org/gsm/s60-mods-customization/128589-cooked-fw-nokia-5800-sma-nett-one-team-gabisbaee.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroltr -- 21 Mart 2010; 6:25:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

Türkçe dışında İnglizce dil seçeneğininide olmasını istiyorum..
    Yurtdışında eğitim için gideceğimden darda kalırsam telefonu satadabilirim.. Türkçe olarak satmakta haliyle epey saçma olur en azından İnglizce bulunmalı seçenekler arasında..

Bunun için bir yöntem var mı?

Sonradan Modifiye edilmiş 2 dosyayı pc içindeki ana yazılıma atmadan direk v40 kurulumuna geçmelisiniz. malesef bu firmwarede tüm diller silinip hafıda geniş yer açıldı.Ek bi dil yazılım kurulumundan sonra eklenemiyor. ilerde satacağınız zaman yeniden v40 yükleyin o zaman orjinal v40 ile sorunsuz satabilir elden çıkarabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroltr -- 21 Mart 2010; 6:17:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk_murat

quote:

Orijinalden alıntı: çok da nickimde

Beyler ben hala yapamadım açma/kapama tuşuna basınca hiçbir tepki vermiyor sonrada not found diyor. Yapan varsa bir anlatsın şunu boşu boşuna format atmış olmayalım.

dostum bu dosyaları indir sonra rardan çıkart masaüstüne at ondan sonra flash'a tıkla farkı göreceksin

http://rapids*hare.com/files/366007210/nokia_usb_driver.rar.html

ingilizce bi siteden buldum bunu uzun uğraşlar sonucu

Hocam içinden iki değişik klasör çıktı hagisindiki dosyaları atacağım masaüstüne?

• dün 73 olan hafızayı c:/Private/102072C4/reserved.bin bunu sılerek 78.7 yapmıstım hatırlarsanız

şimdi telefona tekrar baktım yıne 73 mb girdim tekrar baktım c:/Private/102072C4/reserved.bin bu dosya ıcerıde yine sımdı yıne sildim yıne 78.7 oldu

bunu hep yapmam mı lazım ya nasıl bi iştir bu kalıcı olarak silinmiyo mu
  • Kurulum bittikten sonra tools klasöründe sadece my files dosyası var diğerleri yok
  • menü de internet sekmesinde ovistore bende calışmıyor öalıştırabilen varmı
  • ovıstore bendede calısmıyo daha dogrusu acılmıyo

toolsdaki digerlerını görmek ıstıyosan onunda lınklerı var onları ındır kur görünür
  • sertifika hatası veriyo indirdim zaten
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.