Şimdi Ara

5800x'im çok ısınıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
4.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5800x curve optimizer -30 deger ile kullanıyorum.be quiet rock hava sogutucu var 300 tllik bir şey.max 65-70 görüyorum oyunlarda.bence yanlış montaj var sogutucunuda.bende işlemcinin aşırı ısındıgını düşünüyordum ancak dün kasamın düzgün hava almadıgını farkettim cam tarafı çıkardım.sıcaklar 10 derece düştü işlemcide

• Montaj hatası, soğutmanın bakırı iyi temas etmiyor.

Termal Macun hatası, macun sahte, az sürülmüş veya fazla sürülmüş.

Bir de o soğutucu böyle bir sistem için kötü bence.

• 5800X zaten çok ısınyor. Ama burda bi extra problem var gibi. Tavsiyem alacaklar minimum Artcic Liquid Freezer 280mm alsınlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum sonuçta 750 TL Lik bı sıvı soğutma herkesin ısı değerlerine göre benimki çok yüksek değerler normal değil hiç birşey takılı değilmiş gibi değerler montajda sorun var yada bozuk birşey 🥺

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Sadece ekran karti 20 kya yakın 🥺.Voltajı düşürüp denediğimde görmüştüm o sıcaklığı stress testinde sonrada kapandı pc

• berat1903130 B kullanıcısına yanıt

Ya sogutucu bozuk yada montaj hatasidir. Fakat o sogutucu hersekilde yetersiz grlecektir

• AIO pumpın değerleri biosdan değişmiyor hiç bir şekilde normalmi bu üstteki fanlarinki degisiyor.Aşağıda soğutucumun özellikleri ve aida 64 fan değerli var anormal birşey varmı arkadaşlar bı bakarmisiniz rica etsem. 5800x'im çok ısınıyor 5800x'im çok ısınıyor 5800x'im çok ısınıyor

• Rdr 2 ye girdim herşey otoda (voltaj ve hız) oyunu 4k açmama rağmen bildiğiniz gibi işlemci yükü çok az oluyor 4 k da 86 yi gordu derece ve kapadım.

• Hocam sen burada vaktini boşa öldürüyorsun, o soğutucunun düzgün takıldığından emin olmadığımız sürece başka bir öneri konuşmanın mantığı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutucunun herşeyi düzgün calisiyormu ondan emin olmak için atmıştım ben anlamıyorum da degerlerden

• Yapmam gereken ayar varda yapilmadimi acaba diye

• Bilgisayarcı söktü ve sıvı soğutmanın kağıdını çıkarmayı unutmuş ona sürmüş termal macunu,şimdi halloldu sanırım

• bundan sonra aklında olsun hocam, gelecekte böyle pahalı bir sistem toplatacaksan bilgisayarcıda değil, bu işi severek isteyerek özenerek yapan birine 300-500 verip toplat. bilgisayarcıyım diyen hiç bir insan böyle aptalca ve amatörce bir hata yapmaz. adama bilmem kaç bin liralık sistem teslim ediyorsun adam soğutmanın jelatinini sökmeyi unutmuşum diyor, 112 yi görmüş o jelatini yediririm o adama.

• quote:

Orijinalden alıntı: berat1903130

Bilgisayarcı söktü ve sıvı soğutmanın kağıdını çıkarmayı unutmuş ona sürmüş termal macunu,şimdi halloldu sanırım

Böyle hata yapılır mı ya yıl 2021

• berat1903130 B kullanıcısına yanıt

En azından temel sökme takma işlerini öğrenin. İşi bildiğini düşündüğünüz insanların yaptığı bunun gibi basit hatalar uğraştırmasın sizi.

• Evet büyük hata özür diledi zaten insan mal olsa görür dedi şunu dalginliga gelmiş dedi neyse nazar oldu native 4 k ultrada rdr 2 60 FPS civarı oynuyorum işlemci 1.30 volta aldım 50-62 derecelerde geziniyor oyunda.aida 64 stres testinde 79-80 derecede yaptı yük altinda fakat testi yaparken 3.8 le çalıştı. Oyunlarda 4.9 Lara kadar çıkıyor hep.

• Bu işlemci gerçekten çok hızlı resmen kuduruyor ama bir o kadarda ısınıyor bende corsair 280mm h115i var yeterli gelmiyor o yüzden bende PBO'yu kapatıp voltajı kısıp kullanabiliyorum ayarlar otom. kendi halide çalıştımı makine resmen kuduruyor çok agresifleşiyor fanlar hep fullde bu yüzden ilk önce kasayı değiştireceğim sonra asusun pompada ekstra fanı olan ryujin 360 modelini alacağım bakalım inşallah o soğutucu bu işlemcinin hakkından gelir.

5800x'im çok ısınıyor

• nerdeburda kullanıcısına yanıt
    Undervoltsuz çözümü yok hocam boşuna para harcarsın. Ben 1.275v ile 4.7ghz de çalıştırıyorum, 10-15 derece civarı fark ediyor. Normalde 4.6-7 arasında tutmak için kendisi 1.45 falan veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1.30 voltaj ve hız otomatikte kullanıyorum oyunda bir sorun olmadı 70 i gormuyor

• Oyunda zaten sıkıntı çıkarmıyorsa bu ayarlarla devam edin konu sahibi ve bir üstteki arkadaş. PC reset atarsa yarın yeni bir oyun çıkınca voltajı bir tik artırırsınız
    Auto dediğiniz ayar her durumda herkesin elinde her türlü çalışsın diye var

Bir de dikkatimi cekti üstte bios ss atmışsınız cpu ile cpu opt farklı ne takılı bilmiyorum ama onlar aynı pwm sinyali verir Asusta cift fan aynı hızda çalışsın diye ordan bile belli aslında sıkıntı olduğu sistemde

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.