Şimdi Ara

5800x'im çok ısınıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
4.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: melihcskn

Undervoltsuz çözümü yok hocam boşuna para harcarsın. Ben 1.275v ile 4.7ghz de çalıştırıyorum, 10-15 derece civarı fark ediyor. Normalde 4.6-7 arasında tutmak için kendisi 1.45 falan veriyor.

Normalde kaç veriyordu, bu şekilde olunca kaç veriyor? Bence artic 280 var, 4.7 çıkarınca 1.30 altında kapatıyor kendini. 1.30 ve üzeri verincede çok ısınıyor.anlamadım valla. Ben ryzen master uygulamasıyla denemiştim, sıkıntı neyse boş ver desen bile hızı oto almıyor biosta.(hani elle 4.4-4.5 vs olsun diye girdiğim bir yer var ya orası) onuda biosu sıfırlamadan çözemedim doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: berat1903130

Ben 1.30 voltaj ve hız otomatikte kullanıyorum oyunda bir sorun olmadı 70 i gormuyor

Nasıl bir ayar yaptınız biosun ekran görüntüsünü atabilir misin bu aiw twekeir denilen yerin?

• quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

Böyle hata yapılır mı ya yıl 2021

Alıntıları Göster

Yok yapılıyor. Yapılan genel hatalardan biri, plastiği çıkarmamak.

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Normalde kaç veriyordu derken, voltajımı sordun hocam? Yazmışım çünkü onu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihcskn

Normalde kaç veriyordu derken, voltajımı sordun hocam? Yazmışım çünkü onu.

Yani şeyi demek istedim, oyunda iken otomatik olarak boost devreye giriyor ya hani 4.7/8 vs oluyor. O durumda sıcaklık kaç derecelere çıkıyordu, voltajı kaça alıyordu falan.

Ben 1.30 ile 4.7 denediğimde pc kapanıyordu, tam test edemedim işte. Kasanın üst kısmı açık, radyatör sığmayınca üstten dışarı attım. :)

1.45 civarı veriyordu otomatikken, sıcaklık tabi değişken oyundan oyuna ama Warzone'da 10-15 derece civarı bir fark var. 1.3v üstüne çıkmak yerine 1.25v ile 4.6 falan denemeyi düşünebilirsin.

• Ben 1.30 voltaj ile hızı otomatikte kullanıyorum herhangi bi sorun gormedim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berat1903130 B kullanıcısına yanıt
    Olay voltajın ne olduğu değil, o voltajda hangi frekansta olduğu.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Bak sorun bunlardan biri cok güzel acıklamış Muhtemelen orjinal diye aldgınız macun. Sahte cıktı yada bilgisayarcınn cok kaliteli diye sürdügü macun aslında sahte macun o bile farkında deil.

Cooler mastergel Maker nano bu macunu almaya bakın. Amazondan falın alın Türkiyede sahteleri satılmakta. Orjinalini bulabilirseniz 11 w/mk gibi efsane iletkenligi vardır. Sıvı sogutmayı bırak

AMDnin stok fanını bile taksanız o işlemciye bu macunla 80 dereceyi görmez öyle diyim.

Macunuda fazla sürmeyin sıcaklık iletilemez işlemciyi boğarsınız yakarsınız hatta. incecik bi halde sürün üzerine bastırın fazlalıgı alın. Her tarafına yayılsın ama macun. Nokta seklinde koyup üstüne fanı takmak gibi bi hata yapmayın iyice yayın. Ama incecik tabaka olması cok önemli.

Soğutucu olarakta Sıvı sogutma yerine kesinlikle Noctua Çift fanlı Kule tipi Hava sogutma almanızı öneriyorum. Yada hakikaten 1000 tl üzerine cıkıp kaliteli sıvı sogutma almalısınız. Ama bu sıvı sogutmalarda çokça Türkiyede Orjinal marka adıyla sahteleri satılmakta..

• GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaş bilmiyorsan yazmazsın bu iş bu kadar basit, bütün söylediklerin ZIRVA. Ben Noctua d15 ile kullanıyorum işlemciyi, kutusundan çıkan orjinal macun ile de kullandım, Arctic Mx4 ile de kullandım aynı sonuç, kasamın hava almada hiçbir sorunu yok, işlemci 80 leri çok rahat görüyor. Tabi bu bir tek benim deneyimim, al sana çok rahat bir şekilde bulunabilecek kaynaklar.

Termal macun fazla sürülünce yakarmış

https://www.youtube.com/watch?v=EUWVVTY63hc&feature=youtu.be

Amd'nin stok fanı bile bu macunla 80 derecelere çıkartmazmış

https://www.youtube.com/watch?v=aSK9ZaJfkLQ&feature=youtu.be

İncecik sürüp yaymak lazımmış

https://www.youtube.com/watch?v=ofyNgJyhGuc&feature=youtu.be

• melihcskn M kullanıcısına yanıt

Ben aslında Sniperin söyledigi şeylerin aynısını söyledim Benim söylediklerim ZIRVA ise Sniperinda söyledikleri ZIRVA

cünkü aynı sekilde düsnüyoruz.

• Termal macunu yeteri kadar sıkarsanız hiçbir fark olmuyor. Bütün yöntemleri tek tek denedim X,Yayma,5Nokta,Tek nokta. Az sıkmayın yeter. 5900X ve Kraken Z73 ile test ettim ve macun bütün yöntemlerde düzgün bir şekilde ıhs e yayılmıştı (Noctua NT-H2 Macun). 5800x en çok ısınan 5000 serisi 5900x ve 5950x den bile fazla ısınıyor. Yapısı itibari ile ısı tek bir alanda birikiyor dağılmıyor 5900x ve 5950x deki gibi. Şunuda okumanızı tavsiye ederim.
    https://www.pcgamer.com/amd-views-ryzen-5000-cpu-temperatures-up-to-95c-as-typical-and-by-design/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtmnyars -- 6 Eylül 2021; 19:30:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Arkadaş, 5-6 sene önce bir tane işlemci aldıydım. i7 4790k, sonradan dediler çok ısınıyor bu dikkat et. neyse aradan bu kadar zaman geçti işlemciyi yeniledim. gittim 5800x aldım, fiyatına göre çok iyi performansı var diye. şimdi gene diyorlar en ısınan işlemci diye. :D valla hocam ben onu bunu bilmem, bu işlemciyi dandik snow man 6 bakır ısı borulu soğutucu ile başlarda kullandım.çatır çatır oyunlarda oynattı. 75 derecenin üzerini görmedim. sadece strees testlerinde s*çıyordu.90dan aşağı inmiyordu testlerde. sonra dedim madem böyle bir işllemci aldık kesenin ağzını açtık, buna güzel bir sıvı soğutma alayım, neyse artic 280 aldım, oyunlarda gene 70-75 derecelerde, stress testinde 85 derecelerde dolanıyor. bir şey analmadım bu işten valla.ama diğer soğutucu işlemcinin içinden geçiyordu sök tak olayında, bir sıvı soğutmada lazımdı.bahane oldu. kısacası normal işler için ortalama üstü macununuz varsa sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. 175tl hava soğutmada çıkarmadıysa başkasında çıkarmaz.

• 70-75 arası sıcaklıkta bir nebze o işlemciler için fazla değerler , aslında güzel bir bios ayarlarıyla voltajla daha da düşer bu değerler. yinede güzel işlemciler tam f/p ürünü

Arcticin radyatörü normalden kalın ve üstünde gelen fanlar bence yeterli basıncı veremiyor daha basınçlı fanlar ile daha iyi sıcaklıklar elde edilebilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynı işlemciye sahibim. 5800x 5000 serisi içinde en çok ısınan işlemci. AMD'nin yaptığı açıklamaya göre 90 dereceye kadar olan sıcaklıklar normal.

Kendi sistemimde işlemci boşta iken;40 Derece iken %30 yükte 50 derece tam yükte 80 dereceye kadar çıkıyor. Soğutucu olarak Noctua NH-U12S hava soğutması kullanıyorum.

Soğutucu tam olarak işlemciye oturmamış olabilir. Ayrıca biostan eco mode açıldığında sıcaklıklarda 7-8 derecelik düşüş olabiliyor.

Soğutucuyu çıkarıp, tekrar thermal macun yapılması mantıklı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Drakar_ -- 8 Eylül 2021; 2:7:48 >
  • Merhaba,

Benim gibi sanayi tipi noctua fanlarını döşe kasana bak bakalım ısınma olacak mı :) kaputun altında 5950x yatıyor.

5800x'im çok ısınıyor
  • 5800x'im çok ısınıyor

Oyunlarda 60-65 derece, tam yükte 75 derecelerde. Yemişim sıvı soğutmasını 5800x'im çok ısınıyor  Ben tek başıma yaşadığım için ses sorun değil, kulaklığı taktığım zaman fan sesleri gelmiyor ama fanlar 3000 rpm de çalıştığı zaman kasanın üzerindeki filtreyi kaldırıp atıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Benim gibi sanayi tipi noctua fanlarını döşe kasana bak bakalım ısınma olacak mı :) kaputun altında 5950x yatıyor.

Kesinklikle katılıyorum soğutucu almaya karar verdim yakın zamanda, baya araştırdım orta sınıf 240 mm bir sıvı soğutucu alıp ilerde pompa vs sorunları ile uğraşmaktansa be quiet Dark rock pro 4 aldım 5800x için baya memnunum 60 dereceyi geçtiğini görmedim henüz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.