Şimdi Ara

5ber.eSIM Deneyim eSIM'siz Android Cihaz Kalmasın (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
453
Cevap
45
Favori
25.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peki, 5ber / eSim.me veya estk.me gibi benzer ürünü-hizmeti sağlayan tarafın ilettiği sim kartlar ile piyasadaki operatörlerin verdiği sim kartlar arasında teknik yönden fark var mıdır?

Bizim operatörlerdeki sim kartlarda, en fazla (kolay yoldan) görülebilecek bilgi, 64k/128k/256k gibi bir bilgi oluyor. Fakat bu sim kartlar üzerindeki tanımlı bilgiyi silip yeniden yeni veri yazmak mümkün olabiliyor mu? Yoksa tanımlı bilgi duruyor, üzerine yalnızca yeni veriyi mi ekleyebiliyoruz? Bu konuda tecrübeniz var ise, paylaşabilirseniz sevinirim.

• kullanici32 K kullanıcısına yanıt

biliyorum öyle olduğunu ama kendim denemediğim için teoride yazdım. sonra biri yapamaz benden bilir. sorumluluk reddi yani  

• jordi J kullanıcısına yanıt

çok bir tecrübem yok işin içinde değilim ama bildiğim kadarıyla açıklayayım:

standart sim kart ile e-sim çipi başka bir teknoloji, normalde e-sim kartı yapmak için telefona gömülü olan e-sim çipini çıkartıp standart sim karta karta lehimliyorlar (tabiiki 5ber veya bu tarz firmalar telefondan sökmüyorlardır sadece mantığını anlayın diye öyle dedim)

bu videodaki gibi çipi lehimleyenler var https://www.bilibili.com/video/BV1414y167Xh//

ST33G1M2

model koduna sahip e-sim çipi elinizde varsa bunu normal sim karta lehimlerseniz openEUICC ile e-sim yükleme yapabilirsiniz teorik olarak, en azından xda gibi yerlerde oluyor diyorlar.

ve 5ber gibi firmalar e-sim çipinin eid numarasına (veya rpid numarasımı neydi tam hatırlamıyorumda) göre premimummusun yoksa standart kullanıcımısın onu kontrol ediyor uygulamadan, ama openEUICC ile yaparsan bu kontrol yok istediğin gibi sil yükle.

• şuan 5bere firsty eklemeyi başarabilen varmı? manuel kodu destekten alıyorum openEUICC ile yüklerken hata veriyor, acaba telefonlar farklı ondanmı? destek aldığım samsung hat takılı olan cihaz pixel, gerçii sim karta yüklüyorum model fark etmemesi lazım gibi ama bilemedim :/

edit: destekten yeni bir kod istedim bu sefer oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanici32 -- 13 Eylül 2024; 21:19:2 >
  • kullanici32 K kullanıcısına yanıt

truphone eklemeyi başarabilen varsa da bana söylesin :) uygulama esim olmayan cihazlarda açılmadığından yapamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kullanici32

şuan 5bere firsty eklemeyi başarabilen varmı? manuel kodu destekten alıyorum openEUICC ile yüklerken hata veriyor, acaba telefonlar farklı ondanmı? destek aldığım samsung hat takılı olan cihaz pixel, gerçii sim karta yüklüyorum model fark etmemesi lazım gibi ama bilemedim :/

edit: destekten yeni bir kod istedim bu sefer oldu.

firsty bunu nasıl kullanıyorsunuz,
  • emirkanim kullanıcısına yanıt

şuan 5ber kartı çok işime yaramıyor ama karta firsty appden 100 mb fast net yüklü bedava internet şeklinde dışarıda wp için kullanıyorum. birde bnesim süresiz 1 gb yüklü daha hızlı internet lazım olunca ona geçiyorum, şuan hazırda e sim destekli pixel kullanıyorum ama ileride satacağım için esimleri karta yüklemek daha mantıklı benim için.

• __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt

web sitesindeki karekoddan ekle

• ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt

truphone web sitesinden vermiyor ki. siz denediniz mi?

• Lineage bazlı Android 14 QPR3 Eylül Güvenlik yamalı bir Rom yüklü Oneplus 5 cep telefonumda Openeuicc Magisk modülü ile eSim ekleyip kullanabildim. İlgililere duyurulur.

Evet ben ekledim hocam

• ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt

bulamadım gerçekten. betterroaming sitesine yönlendiren bir bağlantı var oradan mı?

https://www.betterroaming.com/

ana sayfadaki kare kodu ekle hocam

• Pasaport kayıtlı cihazlarda bu kartları deneyen oldu mu? Hat geliyor mu?

Pasaport sahibi ile kart sahibinin aynı olması gerekiyor deniyor ya, bunlar çalışmaz o zaman Türkiye içerisinde.

Bu konu hakkında deneyimi olan aydınlartırsa sevinirim.

• osos11 O kullanıcısına yanıt
    Sorunsuz
  • osos11 O kullanıcısına yanıt

Pasaport kayıtlı cihaza takılı 5Ber sim kartı ve kart üzerinde de yurtdışı menşeili eSIM hizmeti (BNESim) sorunsuz çalıştı.

Çalışmaması için bence zaten herhangi bir gerekçe yok, BTK'nin kontrol ettiği Türkiye hattı ve IMEI numarası kayıt durumu. 5Ber sim kartı bir nevi aracı pozisyonunda.

5Ber + Türkiye Hattı (eSIM) diyorsanız, (IMEI'nin kayıtlı olduğu TC Kimlik numarası ile hat sahibi aynı değilse) işte onun çalışmaması gayet muhtemel :)

• 5ber uygulamasını gösterdiği telefon uyumlu mu değil mi kısmına çok güvenmeyin. eski Redmi 5 Plus telefonumda denedim uyumlu gösterdi ama simi taktım görmedi uygulama. openEUICC de görmedi. (simin içine profil yüklenmişse telefon hattı görüyor yanlış anlama olmasın)
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.