aynı durumu yaşadım chatten yardım iste göremediğim için iade edemiyorum de. chat iade etmişti benimkini. sonra webden tekrar aldım. |
5ber.eSIM Deneyim eSIM'siz Android Cihaz Kalmasın (16. sayfa)
-
-
iade edelim dediler ben gönderin gelsin diyorum, yok öle olmaz, telefon uyumlu olcak indircek aktif olcak, biz böle veremeyiz diyor :D
web den alınca halletmiş oldun dimi konuyu?
-
evet webden alınca qr veriyor. neden iade etmiyorlar anlamadım ben yapamadığımı söyleyince benim için yapmıştı.
-
Yapalım demişler zaten hocam kendisi istememiş iadeyi. Bu arada ben de webden aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M540 -- 28 Ağustos 2024; 10:37:12 > -
EDIT: Dostum çok teşekkür ederim. olay app den değil webden almaktaymış. redteago app uyumsuz diyerek vermiyor. web den alınca verdi qr ı ve 5bere yüklemiş oldum. yani benim gibi app le boğuşan lar olursa konu en azından hazır olmuş oldu.
peki firsty malum günlük bedava 100mb veriyor reklam izletiyor vs... firsty app de home page yükletmiyor. aynı mevzudanmı kaynaklı acaba? yani bu tabloda firsty yalanmı oluyor? yada sen kullanabiliyormusun firsty app i ücretsiz tarifle?
REDTEAGO nun apn si "iboots" arkadaşlar...arananlar için eklemiş olayım :) 5ber qr ekledikten sonra apn manuel gelmedi, bulana kadar vakit harcadım apn yi :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 28 Ağustos 2024; 12:19:22 > -
iade butonları var onda sorun yok, lakin mevzuyu kavramak açısından uzattım konuyu destek ekiple...
sonuçta olay sadece redteago değil, birsürü esim firması var ve çoğu sadece app den destek veriyor. ve kaçını denediysem telefon uyumsuz diyerek yüklemiyor.. web sitelerinden satın alım yaptırmayan çok firma var. bu sebeple bize uygun hesaplı gelen firmalarıda kullanamamış olacağız. örnek işte firsty app bende yükleniyor ana sayfasını...
-
firsty'de olay daha değişikti. qr olarak değil de metin olarak veriyordu esim profilini, o metini qr generatorler ile qr'a çevirip eklemiştim. kullanabiliyorum şu an.
-
bu arada firsty günlük 100 mb vermiyor sadece ilk sefere veriyor. sonra reklam izleyerek 0,1mbps ile gezinmene izin veriyor. uğraşmaya değer mi sen karar ver. -
çok fazla ülke değiştirdiğimden, gittiğim yerlerde sadece mail ve whatsapp olması bazen yetiyor.. her seferinde data plan vs almama gerek olmayan yer çok... örnek bali tatilinde otelde wifi vs hallediyorum büyük işleri ama dışardayken whatsapp felan olsun yeter gezerken diyebiliyorum... o anlamda firsty nin yavaş neti gayet iş görecektir. yada bi kampa gidiyoruz 3 gün, internet felan kasmıyorum... whatsapp olsun spotify muzik çalsın yeter diyebiliyoruz...
-
Benim de telefonum e-sim destekli değil bende oluyor sizde neden olmuyor anlamadım. Acaba yeni üyelere yeni kontrol sistemi mi geldi? -
Yani suan redteago yukleyebildim, roaming ve telekom geldi ama data alamiorm hala.. apn yi iboots yaptim, bayadir bekliyorum gelen giden yok..apn iboots yapmadan once inactive gorunuyordu siparisim suan oda aktif ve valid gorunuyor. Beklicem artik...
Teknoloji yazilim ivir zivir 98 den beri internet ve bu camialardayiz .D ama bu esim isi beni asiri yordu .D tam boomer hissettirdi walla .D bu arada iphone da esim kullaniorum deneyimsiz degilim ama 5ber le android li vs isler iphone daki gibi sorunsuz gitmedi :) yani apn den detaydan ayarlarla ugrasmaktan anlamayan kisi bu ise bence kolay kolay giremez...3 ayri musteri temsilcisiyle kafa kirdim mesela, az oncekine diormki apn nedir manuel eklemem lazm, bana diyor telefon nedir, dedim apn ver .D bana telefon menusunun ss ini atin diyor .D yahu 5ber esim var manuel hallediyorum diyor ozaman biz bunlara destek vermiyoruz diyerek konuyu kapatiyor...
Bidaha baglaniyorum, o ilk yasadigim sorunu soyluyorum, app den aldim ama telefon uyumsuz diye qr alamiyorum diye, size yardimci olamayiz iade alin diyor .D ozetle esin desteklemeyen telefonla 5berle musteri temsilcisi isi yalan oluyor.
Olsun hepsi deneyim :) belki sorun sadece benim custom romdur .D (olmayacak sey degil) yada basitce bolgemde telekom sinyal yetersizdir .. (turkcell onaylamiyor nedense) Neyse bisure ugrasayim, cozunce yazarim, bosuna mesgul etmiim forumu daha :)
Yardim edenlere tekrar tesekkur ederim.
-
Dostlar sorun çözüldü. yukarda benim telefonumun yurtdışı işlemli note8pro olduğunu, sim1 pasif sim2 kayıtlı olduğunu, fakat 5berin sim1 desteklediğini, ve bu sebeple muhtemelen çalıştıramadığımı(çünkü tr de kayıtsız bazdan sinyal alması lazım) ve muhtemelen yurt dışında çalışacağını yazmıiştım...Buna istinaden çevremühendisi nikli şahıs Sallamasyon bilgi benimde telefon öyle ben çalıştırıyorum gibi gereksiz yorum yapınca kendi bilgimi bikenara koyup denemelerle biton boş saat harcadım :D
Şimdi dostlar, benim dediğim doğru...telefon kayıtlı değilse, esim telekom a bağlansada imei blok olduğundan data vermiyor.
5BER sim kartı Redteago yüklenmiş halde çıkarıp eski Samsung s5 telefonuma takınca roaming de açınca LTE telekom geldi :) yani 5ber çalışıyor... apn ayarı vs kendi otomatikman aldı.
bu mantıkla benim gibi sim1 i kayıtsız olan sim2 si çalışan şunu yapacak. 5ber app sim1 desteklediği için oraya takıp esimi yükleyecek...yükledikten sonra sim2 ye takıp sinyal alacak ve kullanacak.
yani biçok kişiye ayrıca cevap: KAYITSIZ yurtdışı imei kapalı ve 4 ay hakkı bitmiş iphone larda esim çalışırmı? hayır çalışmaz...esim çalışması için o telefonun imei sinin açık olması gerekiyor.
özetle 5ber şuan Telekomla (turkcell çalışmadı) Lte ile başka telefonda çalıştı.
Konuyla ilgili özelden ve burdan destek ve fikir veren @__kadıköyRAP__ e tekrar teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 28 Ağustos 2024; 14:56:39 >
-
benim olayı senin bu mesajın sayesinde çözdüm. yani 5bere esim yükleyip, çıkarıp modeme takıp çalıştırdığına göre, bende başka kayıtlı telefona takıp deneyeyim dedim ve çalıştı :)
-
rica ederim hocam. sizin telefonun durumunu tahmin ediyorum, sanırım sizin sim1 imeisinin durumu kayıtsızlık değil, direkt imei olmaması. çünkü imei çakılan Xiaomi telefonların sim1 imeisi silinir sadece sim2'ye imei çakılır. muhtemelen durum bu, sizin sim1'in imeisi yok. isterseniz bir kontrol edin.
-
Benim tel de esim desteklemiyor ama redteago qr kod veriyor esim bölümünden eksik bişey yapıyorsunuzdur
-
App te vermedi, download diyince engelliyor uyumsuzsun diye.. diger arkadastada aynisi olmus, web den alinca verdi hallettik 👍
-
Nokta atisi cevap, evet *#06# de tek imei var. Smdi anlasildi... Peki imei olsa ve bloke olsa (yurtdisi) yinede calisirmiydi bu esim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 28 Ağustos 2024; 16:28:0 > -
türkiyede çalışmaz yurtdışında çalışırdı.
türkiyede kayıtsız ve süresi dolmuş imeilerle yurtdışı hatlar da çalışmıyor benim bildiğim.
-
Aynen, bende oyle biliyorum, diger arkadas yaniltmis oldu beni :) koju cozulmus oldu.tesekkurler
-
Merhaba,
Güzel bilgi, teşekkürler.
Anladığım kadarıyla 5ber telefon desteklemiyor dese bile magisk modülü ile kullanabiliyoruz. Doğru mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X