Şimdi Ara

5G-A ile rekor hız: 10 GB dosya 10 saniyede indirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5G-A ile rekor hız: 10 GB dosya 10 saniyede indirildi
    Çin, 2025 Asya Kış Oyunları kapsamında 5G-A (5G Advanced) teknolojisini ilk kez sahaya sürdü ve rekor bir veri aktarım hızı elde etti. Yeni nesil ağ sayesinde, 10 GB büyüklüğündeki bir dosya yalnızca 10 saniyede indirildi.

Ayrıca Bkz.Intel 18A ile TSMC N2 üretim süreçleri karşılaştırıldı

Mevcut 5G teknolojisinin daha gelişmiş bir versiyonu olan 5G-A, daha yüksek hızlar, düşük gecikme süresi ve geniş bağlantı kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bu sayede yüksek çözünürlüklü canlı yayınlar, gerçek zamanlı veri aktarımı ve ultra hızlı indirme işlemleri mümkün hale geliyor.

Yeni bir çığır açacak

Asya Kış Oyunları'nda kullanılan bu teknoloji, hem organizasyonun dijital altyapısını güçlendirdi hem de izleyicilere benzersiz bir deneyim sundu. Yüksek hızlı internet sayesinde sporcuların performans verileri anlık olarak analiz edilirken, kesintisiz yayınlarla milyonlarca kişi müsabakaları HD kalitede takip etti.

5G-A ile rekor hız: 10 GB dosya 10 saniyede indirildi

Mobil iletişimde yeni bir çığır açan 5G-A teknolojisinin,  gelecekte akıllı şehirler, otonom araçlar ve endüstriyel otomasyon gibi alanlarda da devrim yaratması bekleniyor.

Kaynak:https://news.mydrivers.com/1/1030/1030350.htm

• 5G'ye geçmeyelim 2 sene bekleyip 5G-A'ya geçelim.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Ekstra masraf yapmaya gerek yok alıştık zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 10 gb’ı 10 sn’de indiriyorsa tüm kotaları dakikalar içinde bitirir.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    zaten öyle olacak 2026 da 5.5G ye geçiyoruz diyecekler

• ooohh türkselin süpper hızzlı mega tarifesi 20 gb 700 tl lik paket 2 günde bitti bile.

ama meraklanmayın. 1 gb lık ek paketi sadece 200tl ye satın alıp 5G ile kalan 28 günün tadını çıkarabilirsiniz

• gun kullanıcısına yanıt

Bir çok ülkede bu kota olayı yok. Artık bizde de kaldırılması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTnet 8 mb'te kadar derken!...
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • acr kullanıcısına yanıt
    Bencede kota olmasın bant sınırlamasına girsin çok trafik oluyorsa ama işte zor illa koyarlar tabii bu 5G ile maliyet düşeceğinden zamanla kotalar katlanarak artar, 5,5 olsa daha da kotalar yükselir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 15 Şubat 2025; 13:4:59 >
  • Buyuk ihtimal 2026 da 5GA olarak tanitimini yaparlar.Gercek de 4G bile alamadigimizi dusunursek , sadece havalimanlari , stadlar ve avmler bu hizlari verebilecekler.

• Adamların seviyeye bak arkadaş

O sırada bizim rezil firmalar ortalamaya vurunca 3gden hallice 4g veriyorlar. Uzaktan bakanları da savunabiliyor bu rezilliği, hala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 15 Şubat 2025; 15:45:58 >
  • dodofran D kullanıcısına yanıt

Denemek için Turkcell'den 10 GB paket almıştım. Hava alanında 5 hız testinde 10 GB bitti. 5G-A ile rekor hız: 10 GB dosya 10 saniyede indirildi  1.7 Gbps ile 2.1 Gbps civarı idi hızlar.

• sis651 kullanıcısına yanıt

kesinlikle şu anda sorunumuzun hız olduğunu düşünmüyorum. 4g bile fazla fazla yeter şu çakal telekom firmaları hizaye gelirse. 2025 yılında onlarca mbit hıza hala 20gb 30gb 50 gb kotalı tarifeler verip bunları asgari ücretin yüzde 5-10u fiyatlara satmak ahlaksızlıktır. türksel özelinde ise diğer iki firmada pek karşılaşmadığım kotanın çabuk bitmesi olayı bambaşka bir ahlaksızlıktır. aynı video izlendiğinde diğerleri 1gb çekiyorsa bu türksel en az 1.5 2 kat fazla internet yiyor benzer kullanımlarda. devlet başımızda devlet olsa izin vermez de. neyse

• Kolay hocam. Şu dediğinizi ispatlayıp paylaşın, herkes görsün o zaman ne olduğunu? Aynı telefon aynı içerik, iki farklı sim kart sadece. Fiber ihalesine girecekken lisans iptaline kadar gider bunun sonucu... Kendi oluşturduğum 1 GB dosya 1 GB kullanıyor bende. Sizde farklı tükeniyorsa kanıtlayın, şikayet edin.

Kotaların artması kullanımı da arttıracağından daha fazla baz istasyonu gerekecek. Operatörlere baz istasyonu kurulumu için belli bir yol gösterilmeli. Şuanda 19 binlik bir mahalledeyim, kimse istemiyor diye baz istasyonu kuramıyorlar gereken yere. Belli standartlara bağlanmalı iş. Öyle verin birkaç milyar avro, 5G lisansı verelim sizenin ötesine geçmeli düzenlemeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 15 Şubat 2025; 17:12:30 >
    dakika olayı da yoktur tahminimce konuşmasan bile 28 gün sonra siliniyor.30 veya 31 gün değil.Herkes haydut ve söğüşlediği için....

Yakınsanız yeni havalimanına gidin orda 1.6 Gbps hız almıştım

• zeranix61 kullanıcısına yanıt

Gittim hocam. Speedtest ile 1.7 görmüştüm sanırım, fast.com 2.1'e ulaşmıştı. Ancak 5 testte 10 GB gidiyordu. :D

• Biz daha ihale yapacağız sonra yatırım başlayacak yaygınlaşması 5-6 sene sürer dünya 7G ye geçiş yaparken biz ufak ufak 5G yi kullanmaya başlarız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu konuda hükümetin bunlara şart/sınır koyması gerekir. Kimse sesini çıkartmaz ise, zenginlerin kotası bitince nasıl para kazanacaklar?

Şunu unutmayın, Türkiye'de sistem iyiyse, para getiriyorsa karıştırmayın mantığı vardır. Ne zaman birileri dile getirir, yüksek sesle bu konuşulur,0 birileri noktayı koyar, işte o zaman sınırsız paketler getirir.

Turkcell'in şu konuda hakkını yemem. İnternet hizmetinde gerçekten iyiler. Turkcell olmasa 1000mbit hızı kim bilir ne zaman görürdük. Kota çabuk bitiyor diye kızıyoruz ama ben Fas ülkesine gittim, orada daha çabuk bitiyordu kota aynı kullanımda.

• Stones kullanıcısına yanıt

Sıkıntı şurada şu an TT ve Turkcell'in sahibi devlet. Yani baya baya bütün tarifeleri ve süreçleri kendi atadığı adamlar yapıyor. Çok şey yazarım ama açıkcası havaya atılmış emekten başka bir şey olmaz. TT sınırsız diye verdiği Netflix ve Youtube paketlerinden cayır cayır data kesiyor. İtiraz edince yok bir şey diye konuyu kapatıyorlar. Btk'ya gidiyorsun firmaya iletiyor. Sonra yine konu kapatılıyor. Yani kimi kime şikayet edeceksin? Ve asıl sıkıntı zenginler değil. Asıl sıkıntı halk. Parayı o zenginden değil çoğunluk halktan kazanıyorlar.

bunu ispatlayacak ve paylaşacak olan kaynakları sınırlı vatandaş olan ben değilim, devlet. ben sadece kendimce eminim. aynı telefon aynı kullanım sıklığı aynı sitelerde dolaşıyorum. aylarca türk telekom kullandım 40gb hep yeterdi ve 10gb kadar artardı ayın sonunda. turkcelle geçtim geçeli ya zor yetiyor ya yetmiyor. bu kadar insan yanılıyor olamaz. şikayetvarda twitterda günlerce gündem oldu konu. ben 2 hat kullanmıyorum aynı anda yani başka firmayla şimdi kıyas edemem. ayrıca yapsam bile gene telefonların arka planında ne açıktı ne veri dönüyordu kanıtlayamam. kanıtlasam da geçerliliği olmaz. devletin ilgili kurumları teknoloji bakanlığı ya da btk bunun araştırmasını yapmalıdır.

kendi oluşturduğunuz 1gb dosya 1gb tüketir evet bizim bahsettiğimiz sosyal medyada dolaşma. benim tahminin wp den gelen atıyorum 25kb lık veriyi bile turkcellin minimum bir sınırı var o sınırda alıyor. yani internet kullanıldığında min sınrı atıyorum 100kb ve o gelen veri resim video her neyse 25kb de olsa 50 kb de olsa 100 kb çekiyor. (rakamları sallıyorum her alışverişte 100kb mı çeker demeyin ) ama turk telekom ve vodafone da bu sınır daha düşük misal 10kb gibi sallıyorum tamamen rakamları. bu nedenle 25 kb veya 50kb veri geldiğinde paketin azalması da 25kb ve 50 kb oluyor. türkcelde ise ikisinde de 100er kb çekiyor ve erken bitiyor.

yani bu kadar insan heralde türkcelin itibarını sarsmaya çalışmıyordur birbirinden habersiz? bir de ne türk telekom ne vodafone (ha onlar da çok etik sayılmazlar ama) sadece türkcellde karşılaşılıyor bu sorunla ne hikmetse? yurtdışı operatörlerle kıyaslandığında vodefone ve türk telekomda rezalet ve çabuk bitiyor evet muhtemelen onlar da çalıyor ama türkcel artık eşşeğin kulağına su kaçırmış durumda. bu 3lüden bile en kötüsü olmayı başarabiliyor çabuk veri tüketmesi konusunda.

https://x.com/12puntocomtr/status/1809138238042374305

https://www.sikayetvar.com/turkcell/turkcell-internet-paketlerinin-cok-hizli-bitmesi

https://eksisozluk.com/turkcell-internet-kotasinin-anlamsizca-dolmasi--5063962

https://www.kizlarsoruyor.com/internet-teknoloji/q21483947-turkcell-de-internet-paketi-neden-cabuk-bitiyor

https://x.com/denetlecomtr/status/1784862710456295570

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodofran -- 16 Şubat 2025; 12:7:46 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.