Şimdi Ara

5S su hasari tamiri tahmini ne kadar olur? (Calisir durumda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Muazzam yagmurda, avsa adasinda bir sirt cantam ve ben 1 saat yurumek zorunda kaldik. Yagmursuz alanda telefona baktigimda, cantamin bir miktar su aldigini ve telefona da etki ettigini gordum.

Ekran icerisinde yarisini kaplayacak kadar sivi
    Telefon kendisini Ucak moduna almis.
    Sim kart taktigimda tanimadi sanirim.
    Home Tusu hic islev yapmiyor.

Telefonu hemen kapatip bir sure föhn makinasiyla isitip kuruladim (biliyorum yanlis hamle) ve ardindan 1 kilo pirincin icine birakip, posetin agzini kapadim.

Tahminime gore, (ya da umduguma) bir miktar iyilesme olacak, yalniz yine de korozyon icin temizlemek gerekecegini dusunuyorum. Bu durumda ne yapmaliyim? Kendim acip temizlemeli miyim, yoksa vatan bilgisayardan 1 ay once alinan garantili telefonu, oraya mi vermeliyim?

Basina benzeri olay gelen var mi? Fikirlerinizi duymak cok yararli olacaktir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çalışır durumda olması birşey ifade etmez, su temasında bulunan telefonlarda genelde sorun su temastan değil, su değen parçaların oksitlenmesinden çıkar.
    Oksitlenme'de uzun bir süreç olduğu için genelde sorun 6-8 ay sonra çıkar. Sana önerim o makineden kurtulman.
    Heleki ekranın yarısına kadar su girsiyse bence çok şansın yok. İlerde telefon takılmaya, aşırı ısınmaya başlar ki bunlar şansın varsa. Kısa devreye kadar gidebilir.
    Garantide 1 saniyede anlar su temansı olduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 20 Temmuz 2014; 16:33:50 >
  • Bu sekilde kurtulmak cok kolay olmaz sanirsam. Gozle gorulur durumda su hasari mevcut. Apple genius, 800 tl civarina servis veriyor. Bu mu yapilasi en mantikli sey? Yoksa her parca ve baglantiyi izopropil alkolle temizlesem yararli olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: nuBCake

Merhaba,

Muazzam yagmurda, avsa adasinda bir sirt cantam ve ben 1 saat yurumek zorunda kaldik. Yagmursuz alanda telefona baktigimda, cantamin bir miktar su aldigini ve telefona da etki ettigini gordum.

Ekran icerisinde yarisini kaplayacak kadar sivi
    Telefon kendisini Ucak moduna almis.
    Sim kart taktigimda tanimadi sanirim.
    Home Tusu hic islev yapmiyor.

Telefonu hemen kapatip bir sure föhn makinasiyla isitip kuruladim (biliyorum yanlis hamle) ve ardindan 1 kilo pirincin icine birakip, posetin agzini kapadim.

Tahminime gore, (ya da umduguma) bir miktar iyilesme olacak, yalniz yine de korozyon icin temizlemek gerekecegini dusunuyorum. Bu durumda ne yapmaliyim? Kendim acip temizlemeli miyim, yoksa vatan bilgisayardan 1 ay once alinan garantili telefonu, oraya mi vermeliyim?

Basina benzeri olay gelen var mi? Fikirlerinizi duymak cok yararli olacaktir..

Ben de dün sabah yağmurun altında cebimde telefonumla eve ulaşmaya çalışıyordum. Ama allaha şükür bende bir sorun yok.

Asıl olay,geçen yaz yazlıktayken ben havuzda olduğum sırada kuzenim iphone 5 ini havuza düşürdü. Hemen almaya çalıştım ikinci hamlede aldım telefon bi 15sn suda kaldı. Tamamen kapanmıştı. Hemen pirince koyduk ve 30 saat filan kaldı. Sonra açtı ve çalıştı. Sanırım sarj almıyordu sadece. Başka problem yoktu. Ekrana su filan da girmemişti şu anki durumu nedir bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reachthetop -- 20 Temmuz 2014; 16:37:44 >

• Hmm tesekkurler ikinize de. Yalniz, garantiden yaptirma derdim yok. Yaptirilabilir mi onu merak ediyorum asil. Bir de, cantada su an kullandigim i5 vardi. Onun da sarjinin ucarak azaldigini goruyorum. Belli ki, bunda da bisey var.

• quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

Çalışır durumda olması birşey ifade etmez, su temasında bulunan telefonlarda genelde sorun su temastan değil, su değen parçaların oksitlenmesinden çıkar.
    Oksitlenme'de uzun bir süreç olduğu için genelde sorun 6-8 ay sonra çıkar. Sana önerim o makineden kurtulman.
    Heleki ekranın yarısına kadar su girsiyse bence çok şansın yok. İlerde telefon takılmaya, aşırı ısınmaya başlar ki bunlar şansın varsa. Kısa devreye kadar gidebilir.

Ben de dün sabah çok fena yağmur yağarken cebimde telefonla 15 dk civarı bir süre eve doğru koştum. Elimle cebimin içinde korumaya çalıştım. Kontrol ettiğimde ekran,sarj soketi ve kulaklık çalışıyordu ve sensör normaldi. Şu an bir sorun yok telefon ıslaktı ama sırılsıklam değidi. Kılıf vardı. Bu durumda bir oksitlenme olur mu zamanla. Şu an bir sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: nuBCake

Bu sekilde kurtulmak cok kolay olmaz sanirsam. Gozle gorulur durumda su hasari mevcut. Apple genius, 800 tl civarina servis veriyor. Bu mu yapilasi en mantikli sey? Yoksa her parca ve baglantiyi izopropil alkolle temizlesem yararli olur mu?

Atıyorum sensörlere su kaçtı, telefon kapalı olmadığı için sorun olmadı ve kısa devre yaşanmadı, ama oksitlenmeye sonuna kadar müsait bir alan.
    Şimdi telefonu açıp içeri hava girmesini sağlarsan süreci iyice hızlandırırsın, sensoru zaten ne açabilirsin nede temizleyebilrisin.
    O yüzden tavsiyem hiç dokunma kısa sürede elinden çıkar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: reachthetop

quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

Çalışır durumda olması birşey ifade etmez, su temasında bulunan telefonlarda genelde sorun su temastan değil, su değen parçaların oksitlenmesinden çıkar.

Ben de dün sabah çok fena yağmur yağarken cebimde telefonla 15 dk civarı bir süre eve doğru koştum. Elimle cebimin içinde korumaya çalıştım. Kontrol ettiğimde ekran,sarj soketi ve kulaklık çalışıyordu ve sensör normaldi. Şu an bir sorun yok telefon ıslaktı ama sırılsıklam değidi. Kılıf vardı. Bu durumda bir oksitlenme olur mu zamanla. Şu an bir sorun yok.

Dediğim gibi çalışması birşey ifade etmez.
    Telefonum şarj olmuyor vakalarının %80'i şarj yerine su kaçması sonucu oksitlenmedir. Silme, temizleme ihtimaliniz yok ve açıkta olduğundan oksitlenme süreci maksimumlardadır. Milimetrenin onda biri kalınlığında yüzlerce tel var orada bakmayın küçücük şarj deliği olduğuna
    Ama tabi şans işi bu. Olabilirde olmayabilirde

• telefon su aldığında hemen pillerini çıkar. cihazın anakartını sök anakartını saf alkolle temizle... 30 veya 35 dercede fırında kurut.. duruma göre 40 derede olabilir.. deniz suyu ise telefonun pilini sök içme suyu ile yıka eger yanında alkol yoksa içme suyun kabının içinde bırak..saf daha sonra alkol kabını içinde bırak iyice çalkala.. daha sonra kurutmak için fırına bırak.
  • iphoneda pilleri nasıl çıkarsın, baya bi masraf çıkar benim tahminim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.