Şimdi Ara

6 Ay İçinde Satış - Noter Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Araç üst yapıcısı olarak araçlar alınıp tadilat sonrası satılacak. Fakat son durum nedir? Şahıs ve şirketler 6 ay tamamlamadan noter izin vermiyor mu satışa ? Böyle bir durumda ticaret bakanlığına durumumuzu ibraz etsek satış için izin çıkıyor mu? Bilen varsa bilgilendirebilir mi?

(Lütfen tahmin değil somut bilgiler)

• Araclari musterin ust yapisiz alacak sende ustyapisini yapacaksin bu kdr basit herkes alma satma pesinde (ben dahil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 16 Ağustos 2023; 18:53:50 >
  • Ticaret bakanlığının yazısına göre yetki belgesi olmayan normal kullanıcılar için 3ten az taşıt satışı yapan gerçek veya tüzel kişilerin 6ay ve 6bin km şartı aranmaz. Ama bazı noterler satış yapmıyor vs vs
  • sinoplu kullanıcısına yanıt

Benim alıp tadilat sonrası satmam gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: nightblueist

Ticaret bakanlığının yazısına göre yetki belgesi olmayan normal kullanıcılar için 3ten az taşıt satışı yapan gerçek veya tüzel kişilerin 6ay ve 6bin km şartı aranmaz. Ama bazı noterler satış yapmıyor vs vs

Araç alım satım yetki belgemiz var. O zaman bizde satım kısıtlaması şartları geçerli. Noterden notere değişiyor mu yoksa durumdan dolayı sistem bazılarına izin verirken bazılarına engel mi oluyor acaba?

• furer F kullanıcısına yanıt

6ay 6000km dolmadıysa sizde yetki belgesi olduğu için Yetki belgesi olan baska birine satış yapabilirsiniz ancak şahısa yada baska fir firmaya satış yapamazsınız.

• sistemin açıkları bunlar sanırım. çıplak şase araç alıp üstüne karavan, çekici, çöp, damper gibi üst yapı ekleyip satışa sunacaksın ama yasa koyucu eksik cümleler kullandığı için işin sekteye uğrayacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.