Şimdi Ara

6 Plus Kasa değişimi sonrası iSight Kamera sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle konuyla ilgili bana yardımcı olacak kişilerden öncelikle teşekkürlerimi sunarak soruna değinmek istiyorum.
    Macera tadında olacak iyi okumalar.

Merhabalar bundan yaklaşık 5 ay önce türkiyedeki iphone fiyatlarından yakınarak yurt dışından bir akrabama 190 sterline bir iphone 6 plus 64 gb telefon aldırdım telefon kullanılmış baya yıpranmış bir iphone 6 plus idi ve görünen sorunlarından biri touch id problemi diğeri kasadaki çok abartılı göçükler ve yıpranmalar sonuncusu ise telefonun üzerindeki ekranın üst kısmında plastik çerçevesinden hafif bir kalkma problemi olmasıydı. Başlarda bu kalkma problemi kullanımda hiç bir engel teşkil etmedi ve sorunsuz bir şekilde kullanıyordum ama orda oluşan ayrılma canımıda sıkmıyor değildi.

Aralığın ortalarına doğru bu kalkma nihayetinde asıl problemi ortaya çıkardı ve ekranın dokunmatiği üst kısma bastırmadıkça tepki vermemeye başladı. 2 hafta böyle kullandıktan sonra bu sefer ekran komple gitti ve üst kısma aşırı derecede bir baskı uygulamayınca işlevini yerine getirmiyordu. İngiltereden bir başka akrabama 22 sterline dolu ekran ( yani ön kamera + home button + full ekran) siparişi verdim oda 8 sterlinlik bir kargo ile toplam 30 sterlin masraf olacak şekilde bana kargoladı. Ekran geldiğinde kasaya sorunsuz bir şekilde taktım ve ekran önceki ekrana göre daha güzel oldu. Ama kasadaki yıpranma yüzünden üst kısmının ekran çerçevesine baskı uyguladığını farkettim ve 140 tl ye türkiyeden dolu kasa siparişi verdim. Kasayı ise bugün bana gelen kargodan alır almaz telefonu ana kartıyla nakledip çalıştırdım.

Şimdi soruna gelirsek yeni gelen kasada kamera oyuğunun içinde plastik desteğin olmadığını farkettim ki bu fark etme olayını telefonu plastik süngersiz takıp kamera yuvaya tam oturmadığını sonradan telefonu açınca kamerayı çalıştırdığımda kameradaki titreme ve odaklanma problemi sonrasında farkettim ve plastiği telefonu söküp eski kasadan yenisine taktım. Bu şekilde çalıştırdığımda ise telefonun kamerasında titreme problemi gitti onun yerini direkt olarak odak problemi aldı. Telefon hiç bir şekilde odak yapmıyor yakın mesafeler flu uzak mesafeler 5800 kamerası gibi çekiyor.

Peki bu sorun kasadan mı kaynaklanıyor yoksa kamerayı değiştirsem sorunum hallolurmu açıkçası 70 tl ye kamerayı alıpta aynı titreme sorununu yaşayacaksam almak istemiyorum. Eğer bu titreme sorunu kasayla alakalıysa lütfen bana belirtir misiniz ? Yoksa yeni kasaya yeni kamera takarsam sorunum hallolurmu. Yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 9 Şubat 2018; 1:54:37 >

• Ek olarak sormak istediğim bir şey var araştırmalarım ve servise sorduğum kadarıyla touch id ekran değiştiği için hiç bir şekilde çalıştırmayacağını söylüyorlar. Acaba herhangi bir şekilde touch id tekrardan aktif edip kullanabilmemin bir yolu varmı çünkü telefonu uzun yıllar boyu kullanmayı düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Iphone 7 Plus Ekran Değişimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.