Şimdi Ara

6 sene önceki sistemimi güncellemek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır 2013 yıl başında satın aldığım pc ile idare ediyorum. Yeni çıkan oyunlarda yüksek ayarlarda kasmalar yaşadığımdan dolayı sistemimi güncellemek istiyorum. Sistem güncellerken düşüncem mümkün olan en üst özelliklere sahip bir sistem toplamak yerine daha uygun fiyata uzun süre götürebilecek sistemler. Mesela atıyorum şuan 3000 tl'ye toplanacak sistem ile 4000 liraya toplanacak sistem 2'si de yaklaşık aynı sürede eskiyerek güncel oyunları kaldırmamaya başlayacak. Bu yüzden fazladan 1000 lira vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

Elimde Cooler Master'a ait güzel bir kasa, 750 kW güç kaynağı, cd-rom vs mevcut. Güncellemeyi düşündüğüm parçalar anakart - ram - ekran kartı ve işlemci... Belki bir adet SDD alınabilir ama şart değil. Anakart değişmeden yeni ekran kartı ve işlemci montajı kurtarıyorsa o da düşünülebilir...

Şuan elimde bulunan sistem:

Anakart:
    www.vatanbilgisayar.com
    GIGABYTE Z77-DS3H Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400MHz(O.C.) HDMI Anakart - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/z77-ds3h-intel-z77-soket-1155-ddr3-2400mhzocsata-30-usb-30-hdmi-anakart.html

Ram: 2 x 4 GB - DDR3 800 Mhz Ram

Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7850 - GDDR5 - 2 GB

İşlemci: Intel Core i5 3470 3.2 Ghz

HDD: 1 TB 7200 RPM

SDD: yok+

Bu sistemi uygun bütçeye yenileyebilmek için tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Hocam acikcasi yerinde olsam, bu zamanda o butce ile tum sistemi degistirmeye calismazdim. Ilk asamada 2. el bir GTX 1070 ve 120-240GB bir ssd alirdim. Her ne kadar islemci darbogaz yapacak olsa bile, neredeyse tum oyunlarda en az 2 kat fps artisini cok rahat alirsin 1070 ile ayar kismadan.

Daha sonra butce oldugunda anakart + islemci + ram degistirmen gerekecek ki bu da sana en az 1070 kadar masraf cikartir.

Eger tek seferde herseyi degistirmek istersen buyuk ihtimalle gtx 1050TI li veya 1060 li sistem onerileri gelecektir. Sahsi yorumum 1070 cok daha uzun omurlu olur, ilk asamada darbogaz yasasan bile SSD + 1070 cok buyuk bir sicrama olacagi icin farketmezsin bile.
  • SDD şu açıdan çok şart değil, oyunların tamamını SDD'ye yükleyemeceğimden dolayı oyunlar yine HDD'de olacak, pek bir fark yaratmayacak bana. Bütçe konusunda sıkıntım yok ama çöpe para atmak istemiyorum açıkçası. GTX 1050 ile 1070 arasında kayda değer bir fark yoksa ikisi de aynı zamanda eskiyecek ve yenileme ihtiyacı doğacak yine 5 sene sonra. 1070 alırsam gözle göremeyeceğim performans farkı için atıyorum 500 TL fazla ödemiş olacağım ama değmeyecek. Bütçe konusunda buna dikkat ediyorum, yoksa bir üst limit yok.
  • Yordis Y kullanıcısına yanıt
    elinizdeki ekran kartını ve ramler gidicek çümkü 800 mhz düsük ddr3 de en düsük 1600mhz olmalı ve 16 gb artık şart diyebiliriz

ve bütçen içinde en mantıklı işlem elindeki işlemciyide satıp i7 3770k ve gtx1070 kombosu gayet güzel olur çünkü devir tassaruf devri i7 3770k ya güzel bir oc ile üstünden gelemicegi oyun yok 5 sene daha götürür
    SgT-Moroni Gameryoutube
    Battlefield V BETA - GTX 1070, i7 3770k 4.5 GHz
    https://www.youtube.com/watch?v=NU3J68JF4cE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 7 Ekim 2018; 21:43:55 >

• Temiz upgrade söylüyorum:

+2x4 ram daha.
    3770K
    1060 6G

Mis gibi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 7 Ekim 2018; 22:3:19 >
  • Ekran kartı ve işlemci içim yeni anakart almam gerekiyor mu yoksa elimdeki yeterli olur mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.