Marka yada boya takıntım yok sağ sol çamurluk kendim de çiziyorum sürekli 2 araba değiştirdim ikisinde de çizdim yani :) Etek altı diyorlar sanırım o tarz sıkıntı çıkarmayacak ihtiyaç duyduğumda satarken zarar ettirmeyecek genç bir öğretmen çifte yakışacak araba arıyoruz arkadaşlar eşim de kullanabilmesi için otomatik olması tercihimizdir ama i30 araştırıyordum mesela yakıtı otomatikte çok fazla olduğu için onun manuellerine bakıyorum. Boş paket bir şey olsun istemiyorum gönlümden hep Golf geçiyordu fakat bu fiyat aralığında yeni kasa dolu golf olmuyor ne yazık ki. 2013 modeller bu fiyatlarda oluyor genelde
i30 un altı yere çok yakın gibi geliyor araç evin önüne park ederken hafif bir rampa çıkıyorum altının yere sürtmesinden korkuyorum o yüzden ondan da soğudum yani açıkçası çok kararsızım ve temiz uygun bulmak çok zor bu araçlardan dediğim fiyat aralığında siz hangisini tavsiye edersiniz yada farklı bir araçta olabilir?
Örnek ilandır. Bana göre çok yakışıklı bir araç full dolusu bütçenizin altında bile kalıyor. C4 yerine bence bunu listeye ekleyin.
Bu araç gerçekten çok güzel tek eksiği sunroof olmaması ve piyasasının düşük olması acaba neden c4 e göre okadar düşük satışları var
quote:
Orijinalden alıntı: ilker484
Bu araç gerçekten çok güzel tek eksiği sunroof olmaması ve piyasasının düşük olması acaba neden c4 e göre okadar düşük satışları var
Hocam C segment hemen hemen her aracın altı alçak. İ30 donanımıyla sizi fazla ile tatmin eder. Olmadı tüplü Sportage İx35 düşünebilirsiniz yerdende yüksek olur :)
I20 kullanıyorum şuan onu satıp alacağım zaten Fiesta ve punto kullandım i20 daha konforlu geldi hyundai de oyüzden bir gönlüm var i30 a fakat otomatik çok yakması ve altı yere yakın olması diğer araçlara yöneltti tüpten hep uzak durdum senede yaklaşık 25 bin km civarı yapıyorum.
Yozgatlı herkese x35 yada sporteg döşüyorsun :D
Bı arada konu sahibi senın Ilacın fluence 1.5dci edc privilaj baska arac Düşünme bile cift kavramalı sanzıman
Hocam Reno arabalara karşı bir ön yargım vardı zaten geçen mahallede fluence bir bisiklete çarptı yavaş bir şekilde frenleyerek ve sağ ön çamurluk göçtü resmen bisiklette hiç birşey yoktu daha da bir soğudum yoksa megane görünüşü falan beğeniyorum ama hiç yazmadım bile listeye
Yeni 2015 focus sedan dizel aldım 62.000 TL'ye. Benimki düz vites ama otomatik şanzımanlısı nasıldır bilmiyorum hocam.
quote:
Orijinalden alıntı: neverktulu
Yeni 2015 focus sedan dizel aldım 62.000 TL'ye. Benimki düz vites ama otomatik şanzımanlısı nasıldır bilmiyorum hocam.
@ilker484 Bende yılda 30 bin yapıyorum ama Tüplü biniyorum :) Şu seçeneklerin hepsinin bayide test aracı vardır gidin kullanın. Altı yerden yüksek tek 2008 var oda B-Crossover olduğu için.
@xpowex Konuyu açan altı yere yakın diye İ30 dan uzaklamış bir yorumumda sunroof olmaması kötü demiş bende tüplü binerse önerdim. :)
İkinci el kuvvetli; Vw opel toyota honda ford. Burada yazilanlar: cacik İkinci eli zayif arabalari sıralayıp ikinci eli kuvvetli arabadan bahsetmek insanlari bosa yorar.
ilker484
kullanıcısına yanıt
Golf tsi zaten hemen hemen dizel kadar yakıyor. Madem gönlünde de golf var. İst trafiğinde ort 28 km hızla 1.4 golfüm 7 lt yakıyor. Dizel olsa 6 yakardı. Listendeki araçların hiçbiri golfün tadını vermez.
Bütçeyi 3 bin civarı arttrabilirseniz Peugeot 308 1.6 e-HDi Allure Manuel, donanım desen var tip var kalite var yalıtım süspansiyon gayet iyi az yakıyor iyi kaçıyor e daha ne olsun?
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsis
Golf tsi zaten hemen hemen dizel kadar yakıyor. Madem gönlünde de golf var. İst trafiğinde ort 28 km hızla 1.4 golfüm 7 lt yakıyor. Dizel olsa 6 yakardı. Listendeki araçların hiçbiri golfün tadını vermez.
Yıllık 2300 TL civarı zararım oluyor yakıttan bir hesaplama yaptım da bence yüksek bir miktar sürüş testi yapmadım fakat içine oturduğumda confortline aynı galeride bir full paket c5 yada i30 kalite hissiyatını vermedi sanırım gençlikten gelen bir heves olarak kalacak Golf bende malum gelirimiz giderimiz belli f/p olarak bakıyorum birazda araç işine.
quote:
Orijinalden alıntı: shadowgeist
İkinci el kuvvetli; Vw opel toyota honda ford. Burada yazilanlar: cacik İkinci eli zayif arabalari sıralayıp ikinci eli kuvvetli arabadan bahsetmek insanlari bosa yorar.
Hocam al sat yapmıyorum aldığım araca memnun kaldığım taktirde belkide uzun yıllar bineceğim. İkinci elinin zayıf olması beni ne kadar zarara sokabilir ki sıfır bir araç almıyorum sonuçta fransız araçları konusunda bilgim olmadığından kullanmadığımdan bir şey diyemiyorum ( Peuguet ve Citroen kullanıcıları genelde memnun vw kullanıcılarından daha az şikayet var forumlarda.) fakat japon yada kore araçlarının vw opel den aşağı kalır bir yanı yok.
ilker484
kullanıcısına yanıt
Dediğim gibi DS4 sizin ilacınız gidin şehrinizdeki bir full araca talip olup test edin uzun yıllar binecekseniz, zaten satışı düşünmüyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: ilker484
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsis
Yıllık 2300 TL civarı zararım oluyor yakıttan bir hesaplama yaptım da bence yüksek bir miktar sürüş testi yapmadım fakat içine oturduğumda confortline aynı galeride bir full paket c5 yada i30 kalite hissiyatını vermedi sanırım gençlikten gelen bir heves olarak kalacak Golf bende malum gelirimiz giderimiz belli f/p olarak bakıyorum birazda araç işine.
Ben 45 inde golf aldım. :) Yüksek fiyatından dolayı hep soğuk baktım golfe. Ama 7-8 araç değiştirip defalarca canım yandıktan sonra golf kalitesini görünce aldım. 5 ay oldu 20 yıldan sonra araba sürmek zevk vermez olmuştu. Tekrar zevk almaya başladım. Japonlar bile golf kalitesinden uzak. Değil koreler.
ihtiyaç duyduğumda satarken zarar ettirmeyecek Diyen birisinin fransizla falan isi olmaz degerli kardeşim. Alman japon esnaf arabalari ona gore tercihlerinizi duzenleyin.
quote:
Orijinalden alıntı: shadowgeist
ihtiyaç duyduğumda satarken zarar ettirmeyecek Diyen birisinin fransizla falan isi olmaz degerli kardeşim. Alman japon esnaf arabalari ona gore tercihlerinizi duzenleyin.
Anlamadığım piyasa değeri 63 olan bir fransız aracını ben 61 e düşürsem 1 sene sonra 61-62 ye tekrar satamaz mıyım? Onun yerine aynı özellikte bir alman aracını 73 ken temizini buldum diye 74 e almakta var bu işin ticaretini yapanlar genelde o araçlara gözü dikmiş oluyor uygun düşürmek daha zor oluyor yani. Yanlış mı bir değerlendirme yapıyorum bilmiyorum gerçekten mantığa uygun bir muhakeme belkide araç piyasasında uygun değildir. Fransız araçları satış endişesinden çok güvenlik endişesi veriyordu bana.
quote:
Orijinalden alıntı: Abstraction
Bütçeyi 3 bin civarı arttrabilirseniz Peugeot 308 1.6 e-HDi Allure Manuel, donanım desen var tip var kalite var yalıtım süspansiyon gayet iyi az yakıyor iyi kaçıyor e daha ne olsun?
Yakıt özelliklerinde yazıldığı gibiyse çok iyi gerçekten 68-72 civarı koymuşlar genelde fullerini aracı beğendim düşerse biraz daha 64-65 e şöyle tercih edilebilir.
Satamazsin degerli kardesim 8 10zarari 3'4'ay beklemeyi goze alacaksin yani.ondan diyorum milleti yorma ya alman ya japon