Şimdi Ara

65-75 inç ve üzeri büyük ekranlı TV indirimleri [ANA KONU] (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: khedira_34 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.268
Cevap
206
Favori
145.158
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Android 11, daha ileri gitmez google tv ye geçildi sonra bu almaz.

Geliştirici seçeneklerinden factory menüsüne ulaşıp ultra ince ayar yapma şansınız var.

Valla dediğim gibi, 75c755 görüntü olarak daha iyi fakat o paraya 86 aldığınızı düşünürsek ben bundan yana kullandım. Hali hazırda 60hz klasik bir tv niz varsa zaten çok iyi gelir gözünüze.

Siyahlar çok siyah olsun, hdr filmler çok iyi olsun diyene gitmez ips ekran.

Eksisi artısı var her panelin düşünüp almak gerek.
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkürler.

Affınıza sığınarak birde Türkiye de ilk Xiaomi 86 inç TV YouTube videosu gelse fena olmaz 😎
  • Selamlar arkadaşlar,
    LG OLED77B46 Teknosadan pazarlık edip özel fiyat istedim,sağolsunlar yardımcı oldular ve uzun süren karar verme sürecini tamamladım.
    Darısı diğer arkadaşların başına.
    Bu süreçte destek olup yardımcı olan fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • flyingraper kullanıcısına yanıt

Kaça aldınız acaba

• mu5tafa kullanıcısına yanıt
    84k fiyata anlaştık,
    Tüm kartların puanları geçerli, birden fazla kartla ödenebiliyor,puan kampanyaları,kart kampanyaları ile birleştirince 80e geldi,4 taksit ödedim
    Kesinlikle haklısınız hocam, benim de almamak için tek sebebim IPS panel olması.

Eğer VA panel olsaydı bu fiyata alırdım büyük ihtimalle ama bu özelliklerdeki bir IPS panel benim gözümde 40 binden fazla etmez. Ki halihazırda 25 bine aldığım 120Hz IPS panel Grundig 75GHU9000 'i kullanıyorum.

Bir diğer konu da ekran parlaklığı. Güç tüketiminde 450W ibaresini görünce oldukça parlak, güçlü ışığa sahip bir TV olduğunu düşünmüştüm ama sizin yorumlarınızdan sonra öyle olmadığını da anladım maalesef. Ya yazılan 450W ibaresi yanlış, ya da aşırı verimsiz eski teknoloji LED aydınlatma kullanmışlar ki bu kadar yüksek enerji çekmesine rağmen yeterli parlaklığa sahip değil.

Bu şartlar altında bu TV'nin fiyatı 40 bin TL'den fazla olmamalıydı...
  • Dallamos D kullanıcısına yanıt
    86inç en ucuz bilinen marka tvler 60-65bin 60hz. 75inç tvnin yanına dikine iki tane 27inç monitör eklediğinizi düşünün. Fiyatı 120hz için iyi, ips daha pahalı bir panel bu arada en net gaming monitörlerden anlaşılır, va olanlar daha ucuz.

Parlaklık konusunda ise bilimsel bişi diyemiyorum, uydu kanallarında arka plan aydınlatması %80, parlaklık %50 de kullanıyorum gündüz. Belki daha da yüksek olabilir.

Diğer konu boyut büyüdükçe yandan izleyen va olsaydı ekran 2 metre genişliğinde, diğer köşede kkntrast kaybı yaşar çok kötü olurdu. Büyük boyutta ips harika olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 1 Aralık 2024; 14:58:25 >

Bende aynı düşünüyorum. IPS paneller VA yanında evet daha az parlak ve renkler pastel gibi oluyor ama VA panellerin en büyük handikabı yan açıdan renklerin bozulması. Salonumda 55" Vestel VA panelli TV var, ve karşısında dikine 2 kanepe var, birisi tam tv'nin karşısına denk geliyor diğeri hafif çapraz da kalıyor, çapraz olanda renkler solgun ama tam karşısında olan IPS'den çook daha iyi görüntü alıyor. Bu doğrultuda TV'yi koyacağınız yerin oturma şekli paneli tayin ediyor. Mini Led'li VA panellerde yan açılarda görüntü yine solgun mu, kullanan var ise yazarsa çok iyi olur aslında.

• oanayurt O kullanıcısına yanıt

Bu modeli yani grundig 65 ghq 9200 65 inç olanı teknosada 29 kasımda 24 bine alacaktım sonra kasaya gittik 21800 e aldık yanında da 1400 tl lik Grundig traş makinası hediye verildi yani çok uyguns geldi fiyat. Görüntü kalitesi diğer evdeki Philips 8507 serisine göre çokda iyi gelmedi ama daha kurulmadı kurulunca ayar falan yapıp ona göre yorum yapmakta fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat425 -- 1 Aralık 2024; 17:44:20 >
  • apollonx kullanıcısına yanıt

https://www.tcl.com/global/en/tvs/c755

Bende bu tvden var yandan bakınca biraz solgunluk var ama pek rahatsız eden türden değil mediamarkta yakından inceleyebilirsin

Tabii ki her panelin handikapı var elbette.

Ama şu kadarını söyleyebilirim ki 10 sene önce aldığım AU Optronics VA panele sahip 65" Vestel TV'deki renk doygunluğunu; siyah başarısını ve ekran parlaklığını günümüzdeki hiç bir IPS panelde bulamadım. Bu başarıyı sağlayabilen bütün TV'ler (TCL C755 ve Samsung Q85 filan) VA panel ve maalesef fiyatları da yüksek. AUO 10 sene önce öyle bir panel yapmış ki küçük geldiği halde bugün bile değiştirmeye kıyamıyorum.

7-8 ay önce gece indirimiyle çok ucuza geldiği için 75" 120Hz IPS TV aldım ama maalesef 10 senelik eski TV'nin tadını alamadım. (Bu arada 65" ten sonra 75" e geçmek pek birşey değiştirmedi. En az 85'e geçmek gerekiyormuş, onu anladım.)

Keşke TCL, Samsung filan güzel bir noel indirimi yapsa da 50-55 bin TL civarına 85" ya da 98" VA panelli bir TV alabilsek.

Bir de günümüzdeki VA panellerde yanlardan bakınca renk solması olayı eskiye göre çok çok az. Elbette bir IPS gibi değil ama 45 dereceye kadar rahatsız etmiyor. Zaten bizim izleme açımız tam karşıdan +-10-15 dereceyi geçmediği için VA hiç problem yaratmıyor.

• TCL65C855 57bin tl hb de nasıl fiyat arkadaşlar çok kararsızım 30k bütçeyle başladım araştırmaya yaklaşık 15 yıllık samsung 40c650 den geçiş yapacağım, ps5 ve film için alıyorum uydu yayını izlemiyoruz desem doğru olur. C755 ile fiyat farkına değer mi sizce marka algım yüzünden tcl ye o parayı vereceğime 120hz 65inç qled samsung mu alayım diyorum yada fazla bütçe ayırmadan 55C755 Veya 55Q70D mi alsam tv izleme meselemizde 2.5 3 metre
  • theistman kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle bu fiyatlara kesinlkle samsung qled daha mantıklı olur. Sonuçta 60 bin bandına gelmişsiniz. Gerçekten çok fark ettiriyor. Heleki qn serileri. Çok iyi.
    C755 ile arasındaki farka kesinlikle değer. Net yani. Tcl de kalırsanız eğer c855 olur mantklı seçim. Ama ben olsam bu fiyatlara çıkmışken samsung qn yada q serisi qled modellere bakarım. Oled düşünürseniz de eğer net lg olur tavsiyem
    65" için fiyat farkına değmeyeceğini düşünüyorum ama en iyi kararı kendiniz yan yana görerek verebilirsiniz.

Şahsi fikrim gerçek 120 Hz olması şartıyla her zaman bir alt modeldeki daha büyük ekranı tercih etmek olurdu. Yani 65C855 yerine benzer fiyatlardaysa 75C755 ya da 85C755 almayı tercih ederim.

Edit: Aşağıdaki linkte de detaylı karşılaştırmasını bulabilirsiniz:

https://preversus.com/tcl-c855-premium-vs-tcl-c755-mini-led/

Puanlamaya göre F/P açısından C755 önde görünüyor. C855'in en önemli üstünlüğü ekran parlaklığı. Bu konuda da karar tamamen size kalmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dallamos -- 1 Aralık 2024; 23:33:22 >

• rocky_balbao kullanıcısına yanıt

Bu tv'de bile yandan bakınca solgunluk var ise kendi adıma IPS'den başkası beni kurtarmaz sanırım.

Parlaklık evet tabiki ama bir önemli özellik de karartma bölge sayısı hocam, miniled tvler için önem arz ediyor. 65 inç olarak c755te 512 c855te 1344, 75inç c755te 640 c855te 2160 adet. c855 serisinin Oled e yakın siyah performansı olması bu karartma sayısından kaynaklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batarist

Hocam öncelikle bu fiyatlara kesinlkle samsung qled daha mantıklı olur. Sonuçta 60 bin bandına gelmişsiniz. Gerçekten çok fark ettiriyor. Heleki qn serileri. Çok iyi.
    C755 ile arasındaki farka kesinlikle değer. Net yani. Tcl de kalırsanız eğer c855 olur mantklı seçim. Ama ben olsam bu fiyatlara çıkmışken samsung qn yada q serisi qled modellere bakarım. Oled düşünürseniz de eğer net lg olur tavsiyem

Şuan LG 65oledb4 modeli de iyi fiyat gibi 56K ama giriş seviyesi oled sanırım lg başka seri oledleri ile fiyat farkı çok fazla önceliğim film ve ps5 işte en iyisi fiziki mağaza da dolaşmadan karar vermiyim. Birde Oled lerde ekranda yanma, uzun ömürlü olmaması konularında bir sıkıntı var sanırım, kullandığım samsung tc 15 yılık halen taş gibi tv de o yüzden samsunga sempatım var, samsung QN serisi hem marka hem teknoloji açısından iyi, fp olarak da TCL C755 serisi gibi

Tv izleme mesafem 3 metre olduğu için maximum 65 inç bakıyorum gönderdiğiniz linki inceledim 855 ses ve parlaklık konusunda iyi ama ekranın DLed olduğu bunun da mini ledden kötü olduğu gibi bir anlam çıkardım yazıdan. 65C755 inceleyeceğim tşkler cvp için

Hocam o linkte yanlış yazılmış. C855 de miniLed dir. Hatta karartma bölge sayısı c755in yaklaşık 2 yada 2.5 katıdır. Bu arada tv mesafeniz rahatlıkla 75i de kaldırır size tavsiye ederim.

• SuCh S kullanıcısına yanıt

YES: mini-LED; detaylari aşağıda yaziyor  

displayspecifications
    64.5" TCL 65C855 - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/bb0d3b12
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.