Bildirim
60 HZ yi 75 hz yapmak gerekli mi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Tazeleme hızını arttırınca normalde fontlar büyümez ama sizin monitör tazeleme hızını arttırınca çözünürlüğü düşürüyor sanırım. Monitörünüzün doğal çözünürlüğünde 75hz desteklediğinden emin misiniz? -
quote:
Orijinalden alıntı: Father Torque
Tazeleme hızını arttırınca normalde fontlar büyümez ama sizin monitör tazeleme hızını arttırınca çözünürlüğü düşürüyor sanırım. Monitörünüzün doğal çözünürlüğünde 75hz desteklediğinden emin misiniz?
http://www.hepsiburada.com/asus-vx229h-21-5-5ms-analog-2xhdmi-full-hd-ips-led-monitor-p-BD800982?magaza=AtesOutlet
hocam monitör bu galiba 60 hz yazıyor yenileme hızı,
75 hz olmasının avantajı nedir acaba göz sağliği açısından
-
Evet sizin monitör normalde 60hz'miş, nasıl 75hz aktif ettiniz çözemedim. Normalde tazeleme hızı arttıkça hızlı sahneler (film veya oyun) o kadar az takılarak ekrana getirilir, deyim yerindeyse hareket, pürüzsüz bir kayma şekline gelir. Onun dışında göz sağlığı açısından ayrı bir artısı yoktur. Eğer göz sağlığı önemliyse o zaman monitörlerde "flickr free" (titreşimsiz ekran) ile mavi filtre özelliklerinin olmasına dikkat edin. Yalnız bazı monitörlerde aktif mavi filtre var ve ışığın direkt mavi tayfını komple göstermiyor ve renkler sarımtırak bir şekilde geliyor ekrana, bir de film tabakası şeklinde mavi tayfı filtreleyen sistemler var, onlar rengi kayıpsız verirler ama ilk sistemdeki kadar filtreleme yapamazlar. -
arkadaşım orda monitör özeliklerinde 75 hz yazması düşük çözünürlükte işeyarıyor yani görnek 1080p de 60 hz destek verir 1024*768 çözünürlükte 75 hz verir ama bazı monitörler 1080p de 75 hz vea 70 hz oc yapa bilirisin monitörün ömrü kısalır ama o 70 hz ve 75 hz görürsün benim monitir Asus VX248H 24 60 hz desteklio 1080p de ama oc ile 70 hz yaptım yani sen takılma 75 hz yazmasına -
Hocam konuyu hortlatıyorum fakat monitörünüzün ayarlarını paylaşmanız mümkün mü? Aynı monitörü kullanıyorum kaliteli netlik sağlayamadım malesef.quote:
Orijinalden alıntı: darknessdestan
arkadaşım orda monitör özeliklerinde 75 hz yazması düşük çözünürlükte işeyarıyor yani görnek 1080p de 60 hz destek verir 1024*768 çözünürlükte 75 hz verir ama bazı monitörler 1080p de 75 hz vea 70 hz oc yapa bilirisin monitörün ömrü kısalır ama o 70 hz ve 75 hz görürsün benim monitir Asus VX248H 24 60 hz desteklio 1080p de ama oc ile 70 hz yaptım yani sen takılma 75 hz yazmasına
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X