Şimdi Ara

600-900 Tl arasındaki Birkaç Buzdolabı Markası Kıyaslamaları.(Arkadaşlar lütfen yardımcı olun )!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar alırken forumdonanımın forumlarını günlerce okumuş ,takip etmiş ve kararımı vermiştim.
    Bu seferde acilen bir buzdolabı almam gerekti o yüzden sizlerden değerli fikirlerinizi paylaşmanınız istiyorum..

Buzdolabından Beklentim:
    No frost istemiyorum(evimizde derin dondurucu var çünkü)
    350-450 arasında hacmi olan
    Tek yada çift kapılı
    Mümkünse A sınıfı yada B sınıfı olmalı
    Sadece yılda 5-6 ay kullanacağımız bir buzdolabı olsun istiyorum
    Bunu netten(hızlıalcomdan ) yada çevremde sorduğum buzdolabı satıcılarından alacağım peşin olarak alacağım.
    Gönül isterki samsung yada aeg alayım ama azda olsa maddi olanağımı zorladığı ve benim isteğim kıstaslara uymadığı için alamıyacağım.
    Evimize daha önce hiç girmeyen_regal-altus profilo ve vestel markalarından aşağıda verdiğim çeşitleri artı yada eksi yönlerini ,çevrenizde bu marka yada buzdolabı modelerinden alan varsa onların görüşlerini iletirseniz çok ama çok sevinirim.
    İlgi ve alakanız için şimdiden tşkler.

Hızlıal.comdan baktıklarım:

1. PROFİLO BD 2206 TE Çift Kaplı Buzdolabı: Fiyat: havale ile 770 tl

Çift kapılı
    Antibakteriyel
    Turbo fan sistemi
    Ekonomik
    Dinamik soğutma
    Otomatik defrsot
    24 saatte 5 kg. soğutma kapasitesi
    Yeni Entegre kapı kolu
    Cam raflar
    Ultra izolasyon
    Çevre dostu CFC-FREE
    Sessiz kompresör
    Sağa ve sola ayarlanabilen kapılar
    Soğutucu hacmi: 289 lt.
    Dondurucu hacmi: 95 lt.
    Toplam hacim: 384 lt.
    Boyutlar (YxGxD): 170x70x60 cm.

2. REGAL RBD VERA 455 S Çift Kapılı Buzdolabı (Gri) . Fiyat: havale,tek çekim: 790 tl

430 lt. brüt hacim
    A enerji sınıfı
    4 yıldızlı derin dondurucu
    Sağa-sola ayarlanabilen kapı
    Çıkarıp yıkanabilen kapı rafları
    Şişe tutucu
    Ayarlanabilir raflar
    Enerji tüketimi: 1,21 kWs/24 saat
    Dondurma kapasitesi: 5 kg/24 saat
    Boyutlar (YxGxD): 181.8x70x67.5 cm.

3. REGAL RDB VERA 455A Çift Kapılı Buzdolabı Ürün Açıklaması Fiyat: Havale ile : 671 tl

Boyutlar (G*D*Y) (mm) : 700*675*1818
    Gövde : Beyaz
    Brüt hacim : 430 lt.
    4 Yıldızlı dondurucu bölüm
    Sağa sola ayarlanabilen kapı
    Şişe tutucu
    Ayarlanabilir raflar
    Enerji tüketimi (kWs/24 saat) : 1,65
    Gürültü 56 db
    Dondurma kapasitesi (kg/24 saat) : 5

4.REGAL RBD/R 3352B Çift Kapılı Buzdolabı Ürün Açıklaması 641 tl

332 lt. brüt hacim
    4 yıldızlı derin dondurucu
    Sağa-sola ayarlanabilen kapı
    Şişe tutucu
    Ayarlanabilir raflar
    Enerji tüketimi: 1,66 kWs/24 saat
    Dondurma kapasitesi: 3.5 kg/24 saat
    Boyutlar (YxGxD): 171.3x59.5x63.6 cm

5.VESTEL GTP 455 A ENERJİ Buzdolabı 430 lt. (182x70x73) Ürün Açıklaması Fiyat Havale ile 812 Tl

Toplam Brüt Hacim(lt) : 430
    Dondurucu Bölme Brüt Hacmi(lt) : 100
    Soğutucu Bölme Brüt Hacmi(lt) : 330
    Enerji Sınıfı : A
    gürültü 54 db ? (sanki biraz fazla geldi bu ses bana)
    Değiştirilebilir Kapı Açılış Yönü : Yok
    Dondurma Kapasitesi(kg/24 saat) :
    Enerji Tüketimi(kWs/24 saat) : 1,21
    Katlanabilir Raf : Var
    Buzmatik : Var
    Şişe Tutucu : Var
    Sebzelik( Adet) : 2 Adet
    Ayarlanabilir Raflar : Var
    Gösterge : Yok
    Sebzelik Üstünde Kırılmaz Cam : Var
    Yumurtalık : Var
    Derin Dondurucu Bölmesi : Var
    Kapı İçi Peynir ve Tereyağı Rafı : Var
    Et Saklama Kabı : Yok
    Hareket Kolaylığı Sağlayan Tekerlekler : Var
    Derin Dondurucu Yıldız Sınıfı : 4
    İklim Sınıfı : Tropikal
    Ekstra Büyük ve Klape Kontrollü Sebzelik : Yok
    Çevre Dostu R 600 Gazı : Var
    Kapı Rafları : 1 şişelik+4 hareketli+1 P/T+1Alt Raf
    Boyutlar(Y*G*D)(cm) : 182*70*73

Çevremdeki mağazalardan baktıklarım:

6.Beko BK 7440 Tek kapılı Fiyat Peşin 900 tl

4 yıldızlı gıda saklama bölgesi
    Soğutucu bölmede soğutucu duvar teknolojosi
    Yarlanabilir gövde raflar
    En üstte krom tel siperlik kapı rafı
    Tek büyük sebzelik
    B sınıfı enerji
    Dondurma kapasitesi 2.5 kg/24 saat
    440 Litre Hacim
    374 net soğutucu bölme,53 litre dondurucu bölme hacmi
    Boyutlar: d-g-y: 62,5-70-172

7.Bosch KDV 33V03 Çift kapılı Soğutucu Peşin Fiyat 800 tl

309 lt
    Cam raflar
    170-60-65 cm
    Otamtik defrost
    4 yıldızlı dondurucu
    B sınıfı

8. ALTUS AL-345 450 Lt İki Kapılı Buzdolabı . Fiyat Havale ile 752 tl (buda hızlıal. comdan baktığım)

• 4 yıldızlı derin dondurucu
    • Değiştirilebilir kapı yönü
    • Ayarlanabilir gövde ve kapı rafları
    • Soğutucu bölmede aydınlatma
    • Sebzelikte nem ayar mekanizması
    • Turbo fan ile etkin soğutma
    • 450 lt toplam brüt hacmi
    • 102 lt net dondurucu bölme hacmi
    • 330 lt net soğutucu bölme hacmi
    • B enerji sınıfı
    • D x G x Y (cm) :63 x 70 x 184,5

Sizce??

• Öncelikle kolay gelsin;

Aynı durumda olan arkadaşlarımda olduğu için bu başlığın sonuca ulaşmasının benim içinde önemli olduğunu vurgulamak istiyorum...

İkinci olarak internetteki fiyatları ve ödeme şekillerini baz alarak ürün seçmemenizi tavsiye ederim...

Düşünüyorumda eğer bulunduğunuz ilde spot sektörü iyi derecede oturmuş ise, alamam dediğiniz Samsung ürünü RT-58 iyi pazarlıkla 950TL gibi bir fiyata bulabilirsiniz...

Yine yukarda saydığınız markaları, piyasada satan bayilerlede bahsettiğim şekilde fiyatlarını aşağı indirip, bir hatta üst modeli bu ilk duyduğunuz fiyatlara alabilirsiniz...

Bu anlamda benim tavsiyem burdaki başlığı canlı tutarak, buradan marka ve ürün yorumları edinerek, bulunduğunuz yerde pazar araştırmalarınızı gerçekleştirip uygun fiyatla edinebilmeniz olacaktır...

Umarım en kısa zamanda edinir, güle güle kullanırsınız...

• İlgin ve yorumların için çok tşk ediyorum T-una.
    Spot sektörü malesef bizim ilde gelişmedi(Trabzon).Geçen gün bakmıştım bir spotcuya(ki oda tek sanırım koskoca ilde) elinde hep eski model arçelik,bekosu,vesteli filan vardı ortalama olarakta 700 civarlarındaydı bana verdiği fiyatlar,ki ben üstüne 100 tl daha katıp bir üst modelini alabilirim.
    Bugünde bir vestel satıcısına gittim iki kapılı gtp derin dondurucuyu 812tlye buldum dedim siz ne istiyorsunuz dedim adam bi yerlere tel açtı (sanırım malını sattığı bi yan ilçedeki mağaza sahibine) en son 830 tl olur dedi.

Sanırım 1 hafta içinde bir tane buzdolabı alacağım.Tabiki buraya yazacağınız yorumlar neticesinde.Netten alışverişe okadar yabancı bakmıyorum ,daha öncede alışveriş yapmıştım ,belki yanılıyorumdur belki söyledğim buzdolaplarını netten dahada ucuza bulabilirmde zamanım yokki gidip araştırsam gezsem, birader buzdolabı bakma işini bana bıraktı bende 1 haftadan araştıyorum , ve yavaş yavaş stres olmaya başladım en son tepem atacak gidip alacam ilk girdiğim yerden bir buzdolabı :)

Söylediğin samsung rt48 modeli güzel bir makina ama okadar para veremiyorum malesef ,dediğim gibi no frosta ihtiyacım yok 300 lt yakın derin dondurucumuz var evde.Şöyle ucuz yollu ,yılda en fazla 5-6 ay kullanacağım ve arızasıyla uğraşmayacam birşey istiyorum(şunuda biliyorumki beyaz eşyada marka ve daha sonra şans önemlidir)

Verdiğim markalardan aklımda 3 seçenek üstünde yoğunlaştım.

1.VESTEL GTP 455 A ENERJİ Buzdolabı 430 lt. (182x70x73) Fiyat Havale ile 812 Tl
    2.REGAL RDB VERA 455A Çift Kapılı Buzdolabı Fiyat: Havale ile : 671 tl
    3.PROFİLO BD 2206 TE Çift Kaplı Buzdolabı: Fiyat: havale ile 770 tl

Umarım bu işi bilen ,arkadaşlar bir cümlede olsa yorumlarını esirgemezler.

• seçtiginiz hiç marka buzdolaı iyi degil paranızı çöpe atmakla eşdeger
  • Baalbek,

Spot olayı her ilde farklı dediğin gibi olduğunu üzüldüm. Ne alaka bilmem ama Antalya bu anlamda çok gelişmiş bende epey şaşırmıştım...

Yalnız pazarlık konusunda baskın olmanı ve pek çok bayiyi gezmeni tavsiye ediyorum...

İhtiyacın farklı olduğu için candogan62 gibi çok daha bilgili arkadaşların yazılarına ihtiyacın var umarım cevap yazarlar...

Sana kolay gelsin, başlığı güncel tutmaya çalışalım...
  • T_una sen olsaydın en son düşündüğüm 3 farklı markadan hangisini alırdın? Regal-vestel -profilo?
    Ve Regal buzdolapları hakkında ne yorum yapabilirsin?
  • Benim bu ürünleri geçin bu ürün yelpazesi ile ilgi ne yazık ki hiç bir bilgim yok

Olabildiğince güncel tutalım, bilen birileri umarım vardır...

Özellikle candogan62 yorum yazsa, gözü kapalı alabilirsiniz...

Kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONU SİLİNMİŞTİR
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.tekcarsi.com/urun/hitachi-r-z400aru6-inci-beyazi-no-frost-buzdolabi.aspx

Hitachi gibi uzakdoğu firmaları mikrodalga ve buzdolabında iyidirler buna bakabilirsiniz.

3 tercihiniz arasında 700TL oluşundan ötürü Profilo'yu önerebilirim. Dayımın yazlığına almıştım bu buzdolabını. En güzel yönleri içinin komple cam raflı ve iç yüzeylerinin antibakteriyel kaplı olması. Ses sorunu da pek yok. Ben 2 sene evvel 555TL'ye beyazesyam.com'dan aldırmıştım.

Zaten statik buzdolaplarında 3 arıza olabilir:

-Gaz kaçağı
    -Kompresör arızası
    -Termostat arızası

Başka arıza yapacak karmaşık bir parça yoktur.

Dediğim gibi buzdolabında bana göre antibakteriyellik, kolay temizlik ve cam raf oluşu önemli.

Sadece B sınıfı olduğundan çok tasarruflu değil.

• Candoğan Arkadaşım ilgin ve alakan için çok teşekkür ediyorum.Özelikkle senin bu seçim konusunda düşünceni almak istiyordum.
    Öncelikle şunu soracaktım: linkini verdiğin siteden daha önce hiç alışveriş yapmadım ,güvenilirlik ve ilgilenme açısından nasıldırlar?
    Bunu soruyorum çünki verdiğin buzdolabıda hoşuma gitti.Gerçi ben no frost istemiyordum ama litre itibari ile 408 lt aradığım büyüklükte.
    Az önce mail gönderdim umarım kargo ücreti bedava yada çok pahalı değildir.
    Hitachi iyi bir marka evette sende takdir edeceksin yaygın bir servis ağı yok(benim yaşadığım il itibariyle söylüyorum).

Benim seçtiklerimden Profilo Bd kodlu buzdolabını öne çıkarmışsın.(ki benimde düşüncem profilo yönündeydi)Vestel markalı olanı şimdiden eledim.Ancak aklımda Regalin 455a buzdolabısı kaldı.(vazgeçemediğim nokta fiyatı ve büyüklüğü yoksa regal hakkında hiçbirşey bilmiyorum.)
    Regalin buzdolabları hakkında kendi tecrübelerine göre birkaç olumlu yada olumsuz yön yazarsan çok sevinirim.Söyliyeceklerine göre regalin 455a modeli hakkındada bir fikir sahibi olup son kararımı vereceğim.

Leptobumu alırken abartmıyorumtam 4-5 ay bu forumu takip ettim en sonunda zorda olsa bir karar vermiştim ama buzdolabı seçiminde bukadar sabredemem çünki evdekiler habire sıkıştırıyor:=)

Bu başlığı okuyan arkadaşlarımdan ricam doğru yada yanlış görüşlerini buraya aktarmalarıdır.Bilgi paylaştıkça daha değerli değilmidir:=)

Şimdiden yorumlarını bekliyorum zira bu hafta sonuna doğru siparişimi vereceğim.İyi geceler

• Tekçarşı sitesini tecrübe edemedim ama forumda övülen bir site. Arama kısmından bakarsanız yorumları görebilirsiniz.

Hitachi servisi çok az olsa da köklü ve sağlam bir markadır.

Regal Vestel'in yan markasıdır. Tıpkı Profilo'nun Bosch'un yan markası olduğu gibi.

Ben olsam Regal almazdım. Dediğim gibi Profilo cam raflı ve antibakteriyel olması ile önde.
  • Candoğan yorumun için tşkler.Kafamdaki buzdolabı kesinleşti. Profilonun BD 2206 TE Çift Kaplı Buzdolabını birkaç gün içinde sipariş vereceğim.

Son soru olarak internet üzerinden bukadar para vererek elektronik bir eşya almadım(en fazla harici harddisk aldım).
    Özelllikle bedava kargoyla kapıma gelen ürünü hemen açmalıyım (kıyısında köşesinde taşımadan kaynaklı çizilme yada içe çökme filan varmı diye,yada aparatları yerindemi diye) yoksa biraz daha bekleyip (12 saat sanırım hareket eden buzdolaındaki gazın oturmasını beklemek) profilo yetkili servisini çağırıp ilk kurulumunu onlara yaptırmak?

Ve de alışveriş yaptığım internet sitesinin bana satış sonrası verecekleri fatura,garanti belgesi vs kağıtlara ek olarak elimde başka neler olmalı?
    Bu konuda biraz aydınlatıcı bilgi verirseniz çok sevinirim iyi akşamlar.
  • Çift kapılı buzdolaplarını Profilo kurmuyor bildiğim kadarıyla. Bu yüzden kargo gelir gelmez ambalajını açarak darbe kontrolü yapmanız yeterlidir. Min. 5-6 saat dinlenmeden sonra cihazı fişe takıp kullanabilirsiniz.

Garanti için fatura yetiyor bildiğim kadarıyla. Yine de çağrı merkezinden bilgi alabilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 hafta önce Hızlıal.comdan sipariş ettiğim Profilo 2206T çift kapılı buzdolabı kargodan aldım.
    3 gün içinde elimde oldu ve kapıma kadar getirildi kargo ücreti önceden söylenildiği gibi vermedim.

Profilo BD 2206 T Buzdolabı Hakkında Ön İzlenimlerimi sizler paylaşmak istiyorum.

1.İç raflar denildği gibi cam.Cam olması gerçekten çok iyi çünki, üzerinde önceden alınan buzdolabı bezleri çok güzel duruyor,

2. 5 kademe sıcaklık derecesi var.

3.İki sebzeliği var ayrı ayrı .Ancak bu model buzdolabında bir üst modeller olan sebzelik soğutucu bölmesi yok

4.Buzdolabında kullanılan malzemeler çokta kötü değil.Plastik aksamları yumurtalık olsun diğer plastik yan kapı aksesurları olsun çok kırılgan bi yapıda değil.Baskı uyguladığınız zaman kırılma eşiğine gelmiyor.
    Buzdolabının içi duvarları sağlam,birleşme yerleride oynama filan yok.

5.Ses olayını merak eden arkadaşlar için şunu söyleyebilirim;
    Ürünün ön yüzündeki tanıtıcı kağıtta ses düzeyi 36db yazıyor.Buzdolabı gerçekten çok sessiz.Çalıştığını ancak 1-2 mtre yaklaşınca anlıyorsunuz.Ne çok merak ettiğim konulardan biride buydu ama memnun kaldım.

6.Ürünün ön kapaktaki tanıtım kağıdında Enerji olarak B sınıfı 569 kw yazıyor.
    Ancak şunu hemen belirteyim .Evimiz sobalı ve mutfak sıcaklığını soğuk ve sıcak günlerde ölçtüm Ortalama mutfak ısımız 16 derece ve üsttü çıktı.Bu oda sıcaklığında 3. kademe buzdolabının çalışma sıklını elimdne geldiğince kontrol etmeye çalıştım.Sanırım buzdolabı 1 saatte 2 yada en fazla 3 kez çalışıyor ve tahminime görede çok uzun süreli devrede kalmıyor.
    Elektirik sarfiyatının ne oldğunu anlıcağınız faturada görebileceğim.Onuda isterseniz ay sonunda buraya yazarım.

7.Buzluk bölümünde şu anda herhangi bir buz tabakası oluşmadı.Servise gelen eleman ortalama 7 ayda bir buzlukta 1-2 cm tabaka olur temizlerseniz dedi.

8.Kapı yönü ayarlanabiliyor, antibakteriyel,kırılmaz cam raflar(şöle bir iki defa sert bi cisimle orta karar denedim ) :).
    Bunun haricinde aklıma bir şey gelmiyor.
    Beni memnun etti 770 tlye bu ayardaki buzdolaplarını (384 lt) pek bulamazsınız.İyi bir kara oldğunu düşüyorum.

Yalnız teknik konularda bilgisi olan arkadaşlarıma bir sorum olacaktı;

Servise gelen elaman kışın olduğu için buzdolabının mutfaktaki oda ısısını algılayarak çalışmaya gerek duymayabilceğini ve bu yüzden buzdolabının kendini kapayabileceğini söyledi, Bu yüzden de sıcaklık ayarını 3-4-5 dereceye çıkarsınız dedi
    Buzdolabını ortalam sıcaklğı 16 derece ve üsttü olan mutfağımda 2.derece çalıştırdım gerçekten makina çalışmadı.daha sonra 3 dereceye aldım ve şuanda da 3.derece.
    3.derecedeki buzdolabı iç sıcaklıkları: +10,+9,+8,+12 derece(4 gün ortalama değer aldım)
    3. derecedeki buzdolabı derin dondurucu bölümü sıcaklıkları ise: -12,-14-15 derece.

acaba buzdolabı iç deresi normalmi? yoksa ayarı 4.kademeye getirip buzdolabının iç ısısını daha da düşürmelimiyim?Sizler bu konuda bilgi almak istiyorum.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baalbek -- 6 Ocak 2010; 11:55:58 >

• Baalbek incelemen için teşekkürler,

Yalnız mümkünse bir kaç fotoğraf eklersen çok iyi olur.

Cep telefonuyla bile olabilir...

Umarım uzun ömürlü olur, güle güle kullanman dileğiyle...
  • Cihazınız hayırlı olsun,

Derin dondurucuda yıllık veya birkaç aylık saklanan gida varsa -18 dereceye gelene dek ayar artırmakta fayda var.

Alt bölmenin ideali ise 5-6 derecedir.

Servisin açıklaması doğrudur, bu tip statik buzdolapları alt bölme sıcaklığına göre çalıştıklarından düşük oda sıcaklıklarında verim almak zor olur.

Dayımın yazlığında sanırım 1,5-2 gibi bir değere almıştım ve soğutması gayet iyiydi. Yazın daha iyi performans veriyor diyebilirim.

Ürünün bana göre sadece sebzelikleri tatmin edici sağlamlıkta değil. Kapı raflarında bir sorun yok.
  • PROFİLO BD 2206 TE Çift Kaplı Buzdolabı Resim:

Arkadaşlar kusura bakmayın biraz geç koydum resimleri.Tam doldurmamıştık içini resimler şunlar:

600-900 Tl arasındaki Birkaç  Buzdolabı  Markası Kıyaslamaları.(Arkadaşlar lütfen yardımcı olun )!!!
  • Profilo BD 2206 buzdolabım resim 2

600-900 Tl arasındaki Birkaç  Buzdolabı  Markası Kıyaslamaları.(Arkadaşlar lütfen yardımcı olun )!!!
  • Buzdolabınız hayırlı olsun. Kenardaki bantları çıkarırsanız iyi olur.

Örtüyle uğraşmak da zor olur, camların çizilme sorunu olmuyor. Ben olsam orijinal raflarının yüzeyi ile kullanırdım.

Güle güle kullanın.
  • Bu da benden gelsin, 2 sene evvel dayımın yazlığına aldığımız BD2205TE

• Bantlar hemen gözüne aldı candoğan :)
    Alel acele koyunca bozulacak mevaleri o kenardakileri çıkartmayı unutmuştum ama daha sonra söktüm tabiki:)
    Buzdolabı şimdiye kadar bi sorun vermedi.Sadece 5. yani en son konumda çalşıyor buzdolabı ve iç sıcaklığı ortalama 6-8 derece arasında aşağıya pek inmedi buda dediğiniz gibi bu tür buzdolaplarının dış sıcaklığa göre kendini ayarlaması olsa gerek,buzdolabı çalışmaya gerek duymuyor fazla ki mutfağımızın sıcaklığı ortalama 16 derece.

Ses problemi yok ,arkada su kutusunun dolup taşma olayı şimdiye kadar olmadı,buzluk çok çok ince bir buz tabakası var o bakımdan iyi ,şimdilik bukadar almayı düşünen arkadaşlara tavsiye edebilirim.

Bilgi paylaştıkça güzeldir diyerek herkese saygılar sevgiler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.