Şimdi Ara

600 Bin KM de araç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

babamdan yadigar 600 bin km de bir subaru legacy 2001 model araç kaldı. Bu aracı kullanmakla, ucuza satmak arasında kaldım.

Aracla en fazla 130 u gördüm. 130 da direksiyon titremeye başlıyordu, zorlamadım.

Arabalardan da anlamıyorum. Yazabildiğiniz kadar detaylı yorumlarınızı bekliyorum.

• Ne soruyorsunuz, anlamadım ancak sorun 130da direksiyon titremesi ise rotçuya gidilir, baktırılır, gerekli ise değişcek parçaları söyler
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    araçlar hakkında bilgim sıfır. önce bunu belirteyim.

aracı ilana koydum, gelenler hep "km yüksek, motor değişmeli" dediler. motora bakmadan, baktırmadan.

birçok kişiden de "yolda bırakır, ne olacağı belli olmaz" gibi tepkiler aldım.

Aracı satsam 15 bin liraya satabiliyorum ama otomatik vites, temiz, güzel araba. kazası bile yok. Bu kadar ucuza satmak dokunuyor açıkcası. 600 binde olmasına rağmen 2-3 yıl yoğun masraf etmeden kullanabilmem %50 gibi bi ihtimal mi açıkcası bunu merak ediyorum. eğer öyleyse, elime para geçene kadar aracı kullanmak istiyorum.

ayrıca km nin yüksek olması bana ne gibi sorunlar yaratır? kazası hiç yok aracın, herhangi bir sorunu da yok şanzımanda filan.

bide son olarak "el fireni çekikken dahi" araç gidebiliyor. bu neden olabilir acaba?
  • el freni tutmuyor, teller değişcek, bir ustada tamir ettirmen gerekiyor yani
    direksiyon titremesi rot ayarının bozukluğundan, lastikçiye gidip bu lastikler daha kaç km gider diye sor, bitik derse yeni lastik alman lazım, lastik alsan da almasan da rot-balans yaptır arabaya, lastikçi yapacak yine bunu

bence kullan biraz daha huyunu suyunu öğren, yolda bırakırsa ona göre karar verirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 18 Temmuz 2017; 1:48:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinsiz

aracı ilana koydum, gelenler hep "km yüksek, motor değişmeli" dediler. motora bakmadan, baktırmadan.

Aracı satsam 15 bin liraya satabiliyorum ama otomatik vites, temiz, güzel araba. kazası bile yok. Bu kadar ucuza satmak dokunuyor açıkcası. 600 binde olmasına rağmen 2-3 yıl yoğun masraf etmeden kullanabilmem %50 gibi bi ihtimal mi açıkcası bunu merak ediyorum. eğer öyleyse, elime para geçene kadar aracı kullanmak istiyorum.

ayrıca km nin yüksek olması bana ne gibi sorunlar yaratır? kazası hiç yok aracın, herhangi bir sorunu da yok şanzımanda filan.

bide son olarak "el fireni çekikken dahi" araç gidebiliyor. bu neden olabilir acaba?

Siz öyle diyenlere bakmayın.El freni çekili olarak gidebiliyorsa ya el freni balatasından ya da el freni telinden kaynaklanıyordur tahminimce.Bakımlıysa km hiç bir sorun yaratmaz.

• Km orjinal mi?
    Araca ihtiyacınız varsa biraz bakımla kullanılabilir. Km çok önemli değil. Ama araca ihtiyacınız yoksa satın.
    Ucuza satmak istemiyorsunuz ama durdukça daha da ucuzlayacak.
  • Araca ihtiyacım yok. Ama bu fiyata da araç alamıyorum istesem de. Bu fiyata anca tofaş var piyasada. Ehliyetimi alıp, bu aracı kullanayım diyorum.

Babam bi 10 ay filan kullandı aracı. Sorun olmadı, yolda bırakmadı. Bırakma şüphesi bile yaratmadı. Hani beni 2-3 yıl kadar, ya onda da taş çatlasın enn fazla 60-70 bin km kadar idare edeceğini bilsem kesinlikle satmam. Böyle küçük 400-600 tl lik masrafları da çıkartabilirim ama toplu gelen 6-7 bin liralık masrafları 2-3 yıl kaldıramam.

Yorum yapan ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Satmayın bence. 600 bin km de bitmez öyle motor.

Eğer arabayı sıfırlamak isterseniz yapabileceğiniz bakımları yazayım ben.İhtiyacınız olanlar hakkında fikriniz olur

**Güzel bir rot-balans (max 80 tl)

Belki Z rot değişimi( 100 lira )

**El freni bakımı- disk - balata değişimi ( 600-700 lira hatta sadece el frenine baktırırsanız 150 liraya hallolur )

4 lastik( 1000-1500)

**Triger- antifiriz-yağ hava filtresi buji değişimi ( belki buji kablosu ve bobin ) gibi bakımı( 1200 lira max, trigere girmezseniz standart bakım 150 anca tutar , bir de bobin ve buji ve kablolarıno eklerseniz 350 felan tutar )

Klima gazı ve bakımı ( 150 lira )

Bunları hepsini yaparsanız aynı anda , araba zaten sıfırlanmış olur.Ama eğer yıldız koyduklarıma öncelik verirseniz arabanın genel olarak sıkıntısı kalmaz.Ben yanlarına tahmini maks fiyatları da yazdım.kafanızda fikir olsun.
  • Öncelikle araci güvenilir bir ustaya götürüp göster.Aracin durumu nedir ne değildir öğren.Zaten bir araç motoru yapılmadan yenilemeden 600 bin km leri örmez büyük ihtimalle senin aracin motoru yenilenmiştir.Usta bun araç iyi derse kullanirsin yok eğer masraf çok derse satarsin.Biz buradan ne desek boş.
  • cevaplayan herkese çok teşekkürler aydınlatıyorsunuz beni.

özellikle @furkantasdemir hocam çok sağolun
  • quote:

600 bin km deki aracın kazası yok?

Ne şerbetli araçmış yav

15'e satmaktansa güzel bi bakımla binin.

• quote:

cevaplayan herkese çok teşekkürler aydınlatıyorsunuz beni.

özellikle @furkantasdemir hocam çok sağolun

Araç bumu?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-2007-trafik-cikisli-subaru-temiz-sahibinden-454073799/detay

Benim fikrim fazla trafikte olmadığından tutulmayan bir araç hemde otomatik hemde km 580 binde satılması için düşük yazmanız lazimki sizde öyle yaptığınızı yazmışsın iz. Tofaslarin parçaları çok ucuz ama subarunun vitesi arizalansa belki doğru dürüst usta bile bulamazsınız arabadanda anlamiyorsaniz sizi sanayide yolarlar. İhtiyacınız yoksa satın birine hicdegilse birinin işi görülür m

• abi telefon ve laptopumu vereyim bana sat. subaru motorları dünyanın en uzun ömürlü motorlarından birisidir. bakımını yaparsan o da sana o kaslı gücünü gösterir. ayrıca 130da titremeye başlaması bile ne kadar kaliteli oldugunu gösteriyor
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    800.000 km de boyasız arac biliyorum
  • Baba yadigarı aracı satmazdım. Bi ustaya götürüp eksiklerini öğrenin bence
  • Babadan miras kalan subaru legacy (miras).... ????? konu trol gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

800.000 km de boyasız arac biliyorum

Yahu hiç mi park halinde biri gelip kapıyı açarken çizmemiş.

Ya harita gibidir yada imkansız inanamam ben böyle bir şeye.

130 bin km dekş aracın kaputu taş izi dolu yav
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    2008 model. Hep uzun yol yapmis. Taş izleri ve Göçukler var
  • Legacy güzel araç, baştan aşağı bakımını yaptır tanıdığın güvendiğin bir yere.. Senelerce binmeye devam et. Satarsan para etmez ama binersen mutlu eder..
  • Yağ değişim sürelerini kısaltarak motor ömrünüzü uzatabilirsiniz 10.000 km yerine 8.000 km de bir mesela ilk olarak motor yağı,şanzıman yağı ve frenlere baktırarak işe başlıyabilirsiniz bence aracınızı satmayın değerini bilin her ay eksiklerini tamamlasanız aracı zorlamadan kullansanız uzunca bir süre işinizi görür.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.