Bildirim
600 TL'ye Alınabilecek DSLR Yada SLR Makina tavsiyesi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Video da ceksin diyorsaniz pentax kx yada pentax kr.
Video lazim degil diyorsaniz nikon d50, canon 450d yada pentax k20d alabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
canon camiasında 2. el SLR 30D en iyi ikinci makinadır. profesyonel daha üst bir makina da alsanız o hep yedekte kalır.
hem bir ara araştırırken hep 500TL 600TL civarı olduğunu hatırlıyorum.
sirkeci hayyam pasajında bir gezinti yaparsanız bence ulaşabilirsiniz. -
Teşekkürler başka tavsiyesi olanlar yazabilir.Hepsini araştıracağım -
Canon 500d
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birde sorum olcak arkadaşlar arkayı bulanık yapmada en çok pay lense mi düşüyor ?
Mesela bulanık dediğim portredeki gibi yakın çekim kompakt makinelerdeki gibi değil...Uzaktan boydan bile arkayı flu yapması en çok pay lenste mi ?
Lenstyse ne dikkat edilmeli f/1.8 yada mm falan nedir ? Aklıma bu sorular takıldı -
quote:
Orijinalden alıntı: OppsNotDeaD
Birde sorum olcak arkadaşlar arkayı bulanık yapmada en çok pay lense mi düşüyor ?
Mesela bulanık dediğim portredeki gibi yakın çekim kompakt makinelerdeki gibi değil...Uzaktan boydan bile arkayı flu yapması en çok pay lenste mi ?
Lenstyse ne dikkat edilmeli f/1.8 yada mm falan nedir ? Aklıma bu sorular takıldı
O olaydaki pay lens ve objenin arkasındaki boşluğun derinliği ile alakalı.
f/1.8 demek kabaca "bu lens çok iy ışık alır, düşük ışıklı ortamlarda bile keskin görüntü alabilirsin" demektir.
Aşağıdaki simulasyonları kurcalarsanız daha iyi anlarsınız.
http://www.dryreading.com/camera/
http://camerasim.com/apps/camera-simulator/
-
Mobildeyim suan eve gecince bakicam simulasyonlara cok tesekkurler...
Öncelikle iso-diyafram-enstantane ilişkisini kavramanız lazım sonra en kolay öğreneceğiniz makine Canon 550 d olabilir 18 55 kit lens ile 600 700 liraya bulabilirsiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
500-600 civarı hala fazla makine bulamadım. Canon 550d uçuk baya +750-800 tl
başkta farklı makine tavsiyesi olanlar varsa yazarlarsa çok sevinirim..
benim bulduğum makinelar hangisi daha mantıklı acaba aralarında;
nikon d70s , nikon d40 , sony a230 , canon d1100 , nikon d3000 , sony alpha a390 , canon 450d ...
varsa sizde ekleme yapın sağlam tavsiye edebilceğiniz ben bu makineleri hiç bilmiyorum sadece fiyat aralığında bulabildiklerim.. -
Olur da fujifilm filan düşünecek olursan sakın düşünme nikon ya da canonun yarı profesyonellerine bak derim -
Fujifilm'in dslr diye geçen makinelerinin bir çoğu sensörü küçük ve lensi değişmiyor..
Canon Nikon Pentax Sony Olympus Lumix hangisini uygun bulabilsem alıcam -
30d 40d 450d canon ve 50mm.f1.8 bulursun
Tavsiyede bulunan herkese teşekkürler, satan kişinin bana yakın olması durumuyla 450d aldım. Sırada lens olarak 50mm f/1.8 lens sanırım.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X