Şimdi Ara

600 TL'ye Alınabilecek DSLR Yada SLR Makina tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 500 tl gibi bir bütçem var, maksimum 600 tlye kadar professional fotoğraf makinası önerirmisiniz ?

Nette 2.el araştırdım buldum biraz makina ama, hangisi üstün hangisi avantajlı o yüzden bilmiyorum. sizin de önerilerinizi almak istiyorum..

Teşekkürler..

• Video da ceksin diyorsaniz pentax kx yada pentax kr.

Video lazim degil diyorsaniz nikon d50, canon 450d yada pentax k20d alabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OppsNotDeaD O kullanıcısına yanıt
    canon camiasında 2. el SLR 30D en iyi ikinci makinadır. profesyonel daha üst bir makina da alsanız o hep yedekte kalır.

hem bir ara araştırırken hep 500TL 600TL civarı olduğunu hatırlıyorum.

sirkeci hayyam pasajında bir gezinti yaparsanız bence ulaşabilirsiniz.
  • Teşekkürler başka tavsiyesi olanlar yazabilir.Hepsini araştıracağım
  • Canon 500d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde sorum olcak arkadaşlar arkayı bulanık yapmada en çok pay lense mi düşüyor ?

Mesela bulanık dediğim portredeki gibi yakın çekim kompakt makinelerdeki gibi değil...Uzaktan boydan bile arkayı flu yapması en çok pay lenste mi ?

Lenstyse ne dikkat edilmeli f/1.8 yada mm falan nedir ? Aklıma bu sorular takıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: OppsNotDeaD

Birde sorum olcak arkadaşlar arkayı bulanık yapmada en çok pay lense mi düşüyor ?

Mesela bulanık dediğim portredeki gibi yakın çekim kompakt makinelerdeki gibi değil...Uzaktan boydan bile arkayı flu yapması en çok pay lenste mi ?

Lenstyse ne dikkat edilmeli f/1.8 yada mm falan nedir ? Aklıma bu sorular takıldı

O olaydaki pay lens ve objenin arkasındaki boşluğun derinliği ile alakalı.

f/1.8 demek kabaca "bu lens çok iy ışık alır, düşük ışıklı ortamlarda bile keskin görüntü alabilirsin" demektir.

Aşağıdaki simulasyonları kurcalarsanız daha iyi anlarsınız.

http://www.dryreading.com/camera/

http://camerasim.com/apps/camera-simulator/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mobildeyim suan eve gecince bakicam simulasyonlara cok tesekkurler...

• OppsNotDeaD O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle iso-diyafram-enstantane ilişkisini kavramanız lazım sonra en kolay öğreneceğiniz makine Canon 550 d olabilir 18 55 kit lens ile 600 700 liraya bulabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500-600 civarı hala fazla makine bulamadım. Canon 550d uçuk baya +750-800 tl

başkta farklı makine tavsiyesi olanlar varsa yazarlarsa çok sevinirim..

benim bulduğum makinelar hangisi daha mantıklı acaba aralarında;

nikon d70s , nikon d40 , sony a230 , canon d1100 , nikon d3000 , sony alpha a390 , canon 450d ...

varsa sizde ekleme yapın sağlam tavsiye edebilceğiniz ben bu makineleri hiç bilmiyorum sadece fiyat aralığında bulabildiklerim..
  • Olur da fujifilm filan düşünecek olursan sakın düşünme nikon ya da canonun yarı profesyonellerine bak derim
  • Fujifilm'in dslr diye geçen makinelerinin bir çoğu sensörü küçük ve lensi değişmiyor..

Canon Nikon Pentax Sony Olympus Lumix hangisini uygun bulabilsem alıcam
  • 30d 40d 450d canon ve 50mm.f1.8 bulursun

• Tavsiyede bulunan herkese teşekkürler, satan kişinin bana yakın olması durumuyla 450d aldım. Sırada lens olarak 50mm f/1.8 lens sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.