Şimdi Ara

6000K Xenon 4300K’e gore az mi aydinlatiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sekilde bir soylenti var sirf bu yuzden zamaninda farlari philips 4300K ile yenilemiatim.

Onceki farlarin biri 4300K digeri 6000K idi. İkisi birden 4300K olunca resmen halojene donmus gibi sari gelmisti. Hala alisamadim. Simdi ikisini birden 6000K yapmayi dusunuyorum. Yagissiz havada aydinlatma kaybi yasar miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• k denilen sey isigin dalga boyu ve dolayisiyla rengiyle alakali diye biliyorum.
    aydinlatma gucu lumen diye ifade ediliiyo.
    diger yandan, 6000-7000k ustu degerdeki ampuller kar ve yagmurda halojene gore daha zayif aydinlatma sagliyor.
    sizin 4300k tam ideal renk aslinda.
    aydinlatma zayifsa yuksek lumen tercih edeceksiniz.
    Yukarda arkadaş tamamem doğru yazmış, ekleme yapayım madem.
    Üreticiler Ece normlarına uymak için 4300K takar, en iyi aydınlatma da bu noktafa sağlanır. Alacağınız ampullerin lümen değerlerine ulaşmaya çalışın, K değeri aydınlatma performansından ayrıdır. K yükseldikçe renk soğukluğu artar ve görüş kötüleşir.
    Atmak gibi olmasın da aklımda kalanı yazayım halojenler 3200k basar. Görüntü olsun istiyorsanız 6000e kadar zorlarsınız kimsemin hayatına herkes karışamaz da performans soruyorsanız en yüksek lümenli 4300k kullanmalısınız.
  • k denilen sey isigin dalga boyu ve dolayisiyla rengiyle alakali diye biliyorum.
    aydinlatma gucu lumen diye ifade ediliiyo.
    diger yandan, 6000-7000k ustu degerdeki ampuller kar ve yagmurda halojene gore daha zayif aydinlatma sagliyor.
    sizin 4300k tam ideal renk aslinda.
    aydinlatma zayifsa yuksek lumen tercih edeceksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarda arkadaş tamamem doğru yazmış, ekleme yapayım madem.
    Üreticiler Ece normlarına uymak için 4300K takar, en iyi aydınlatma da bu noktafa sağlanır. Alacağınız ampullerin lümen değerlerine ulaşmaya çalışın, K değeri aydınlatma performansından ayrıdır. K yükseldikçe renk soğukluğu artar ve görüş kötüleşir.
    Atmak gibi olmasın da aklımda kalanı yazayım halojenler 3200k basar. Görüntü olsun istiyorsanız 6000e kadar zorlarsınız kimsemin hayatına herkes karışamaz da performans soruyorsanız en yüksek lümenli 4300k kullanmalısınız.

• K, Kelvin'in kısaltmasıdır, o da renk sıcaklığını temsil eder. Ayrıca Kelvin arttıkça Lümen yani aydınlatma gücü de azalır. Ayrıca yine kelvin arttıkça gözün hassasiyeti azalır. Otomobillerde de kullanılması tavsiye edilen ve ideal olan da arkadaşların da dediği gibi 4300K olanıdır, optimum aydınlatmayı burada verir.

3500K altı Sarımtrak, sıcak renkleri içerir. Ev ve oda aydınlatmalarında kullanılır.
    3500K-5000K Sarı-Beyaz arasında, doğal ışığı içerir, Gün ışığı da ortalama buradadır. Işığın önemli olduğu noktalarda, araçlarda, ofislerde kullanılır.
    5000K üzeri Beyaz-Mavi arasında soğuk renkleri içerir. Parlak ışığın gerektiği endüstriyel ortamlarda ve tarımsal sanayide kullanıllır.

• 6000k açık havada 4300k ile kıyas edilemeyecek şekilde aydınlatır, aynı lumen değerinde tabi. ancak iş yağışlı hava ve ıslak zemine gelince işler değişiyor. 5000k üzeri ampuller yağışta maalesef çok fazla performans kaybediyor.

4300k ilk başta size sarı gelecek, sonra acaba sarı mı dedirtecek bir ampul. uzaktan bakınca beyaz görünür, yanında 6000k ampul yakın göze sarı görünür. tam ara renktir, en iyi yağış performansı alacağınız k değeridir. ışık şiddeti lumen ile alakalı, belki yeni ampulün lumen değeri düşüktür. birde bazı marka xenon ampullerin 4300k değeri yakalama durumu var, bazı markalar zamanla daha beyaz gibi olurken bazıları sarı gibi görünüyor. başka bir sitede birçok resimli örneğini görmüştüm. farklı iki markanın 4300k değerindeki ampullerde az da olsa renk farkı olabiliyor.
  • 6000k kadar hepsi iyi aydınlatır 6000k üstü aydınlatmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay lümen değerinde. Ne kadar yüksek o kadar iyi. Bazı konularda aldatmaca oluyor mesela elektrik süpürgesi 3000W diye reklam döner ama buhar gücü belkide 2300W olan ütü kadardır. Oran yaptıktan sonra en yüksek sonuç çıkartanlar aslında en çok verimli olan cihazlardır. Üstteki yararlı bilgilere ufak bir not düşmek istedim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bi-xenon, xenon, Mercek far hak.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Soylenti degil bilim bunu gosteriyor.
    Tum degiskenler sabit iken isi degeri arttikca kaynagin urettigi isik gucu(lm)duser.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 1 Mayıs 2019; 15:30:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.