Şimdi Ara

Gündüz vakti led far acmak mecburi mi, gosteris mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar internette arama yaptım ama mecbur olduğuna dair bir bilgiye ulaşamadım, şehir içinde gündüz güneşli bir havada led far yakmanın anlamı nedir? Ve bu olayı en çok yapan araçlar gözlemlerine göre, mercedes, bmw ve wolksvagen, clio ve yeni corolla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpit -- 4 Mayıs 2015; 17:15:06 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Gündüz farıdır o
  • Onlar otomatik yanıyor park lambası yerine, manuel olarak kapatılabiliyor ayrıca. Park lambalarından daha çok dikkat çekiyorlar ki amaçları da zaten karşıdan gelen araçların dikkatini çekmek.
  • Benim i10 da var gündüz led farı.
    Kapatma seçeneği yok. Ancak gece normal farları yakınca otomatik olarak sönüyor.
  • Auris ve Corolla'da kontağı çevirince yanıyor, kapatılamıyor.
  • Benimki de kapatılmıyor. 0 konumunda dahi yanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_91865827/f_//tm.htm#91865827

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu araçların garantileri felan bittikten sonra bakalım arıza durumunda o gündüz farları kullanıcıyı ne kadar sevecek.

____
    Yanmasın demedik, garantiden sonra nolcak dedik eksi manyağı olmuşuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 5 Mayıs 2015; 13:48:33 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı markalarda gündüz farları LED olarak sunulurken bazılarında ise farın içine entegre ediliyor. Benim Polo da mesela gündüz farları sis farları ile aynı yerde keza Passat'ta da durum aynı. Gündüz far kapalı giderken sis farı açmış gibi oluyor tabi millet görüp ne diyor onu bilemem. Bence hepsi far grubunun içinde olmalı, harici bir ışık çok hoş olmuyor.
  • Uzun yolda günlük güneşlikde olsa yakanı destekliyorum bu konu cok tartisildi forumda ama ben bunun yol güvenligini artirdiginin kanaatindayim , uzun yolda insan yorulunca dikkat etmeyi zaman zaman bırakıyor yorgunlukdan , farkedilmeyi kolaylaştiryor yakan.

• Onlar gene iyi geceleyin bile o iki gündüz ledi ile gezen cliocular gördü bu gözler..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • farında açık olsun yolunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

Onlar gene iyi geceleyin bile o iki gündüz ledi ile gezen cliocular gördü bu gözler..

+1

• Özellikle gümüş gri olan araçlar için bence olmassa olmaz. Gümüş gri araçlar yapılan araştırmalarda da en farledilemeyen renkmiş. Benim aracımda yoktu,ledli özellikle göz almaması için mercekli bir gündüz ledi alıp taktırdım.çok güzel oldu ancak bir sıkıntı da kısaları açınca yine yanıyor. Parklar kısalarda da yandığı için.Göz almıyor gerçi.

• bu yasal bir zorunluluk çoğu avrupa ülkesinde olması gereken bir donanım yoksa aracı satış onayı alamazsınız. TR de henüz zorunlu değil fakat bazı üreticiler Avrupa ile aynı regülasyona sahip aracı satıyorlar.

Yani TR de olsa da olur olmasa da olur.

Bu lambanın kapatma opsiyonu yoktur marşa bastığınız anda çalışır. Kapattığınız anda söner. Araç yazılımını değiştirmeden söndüremezsiniz.
  • Orjinal Gündüz led farları arabayı çalıştırdığınız anda kısalar kapalı iken tam güçte yanar. Gece olup kısaları açtığınız anda ledlerin gücü yarıya düşer böylece gece de yanar ve göz almaz.
    Kimi markaların gece sönen modelleri de vardır yine kısalara bağlıdır sanırım.

LED farların amacı gündüzleri görünebilirliği arttırdığından kullanılmaktadır. Yanılmıyorsan avrupada zorunlu hale getirildi geçen sene bu led farlar. Yani bir apaçilik , görgüsüzlük durumu yok ortada :)
  • Kimse yazmamış
    gündüz farı onlar otomatik yanıyor
  • 2011 yılı başından itibaren Avrupa Birliği’nde üretilen tüm araçlarda gündüz farı (ledi) bulunması zorunludur. Bundan önce de bazı ülkelerde gündüz kısaları yakmak zorunlu idi.
    Gündüz ledi kullanıyorum ve özellikle çocukların yaklaşan araçları farketmesinde etkili olduğunu görüyorum. Çünkü çocukların boyu kısa ve görüş açıları bize göre daha dar. Yaklaşmakta olan araçları daha doğrusu aracın hareket ettiğini farketmeleri zor oluyor. Bazen bizde böyle durumlarda oturuyorsak ayağa kalkıp bakarız. Gündüz ledi farkedilmeyi kolalaştırıyor.
    Fakat sislere led takıp dolaşan amele gurubu diğer sürücülere zararlı mahlukat cinsindendir.
  • cogu aracta otomatik yaniyor kapatma secenegi yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.