Şimdi Ara

600D CANON NOİSE (KARINCA) SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben 600d aldım ikinci el. Video çekimi için aldım ancak ne yaparsam yapayım karıncalanma yani noise var hep. Hem de aşırı. Gece odamda video çekmeye çalışıyorum iso 3200lerde geziyor. Gündüz iso düşüyor ancak yine kumlanma var. Yani İSO 200'e de düşürdüğüm oldu karıncalanma hep var. Ne yapabilirim ?

• ışık yetersiz olduğundan iso değeri artıyor buda karıncalanmaya( noise) sebeb oluyor düzgün bir ışık sistemi yapman gerekiyor. youtubeda örnekleri mevcuttur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kod adı çökertme

ışık yetersiz olduğundan iso değeri artıyor buda karıncalanmaya( noise) sebeb oluyor düzgün bir ışık sistemi yapman gerekiyor. youtubeda örnekleri mevcuttur.

Ev yapımı bir softbox yaptım şu tasarruflu ampuller var ya onlardan koydum iyi ışık yapıyor ama yetmiyor demekki. E o kadar para verip makina alıyoruz bi de ışık ayarlayacaz , millet telefonla çekiyor ne noise var ne birşey bana koyan bu
  • Gürültü azaltmayı en tepeye dayarsan o telefonlar gibi sonuç alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Gürültü azaltmayı en tepeye dayarsan o telefonlar gibi sonuç alırsın.

böyle bir ayar yok sanırım video için ? Gerçi makinayı tam tanımıyorum da ama.
  • Captain.America kullanıcısına yanıt
    sinema filmlerinde trilyonluk kameralar kullanılır ve mükemmel derecede aydınlatma yapılır.sanırım video konusunda bir acemilik dönemindesin.tasarruflu ampülleirn kaç watt?karşına 200-300 watt ışı k koyman gerekebilir.iso 100-200 yükseltirsen kumlama çıakcaktır.ayrıca resim yakalama süreside önemli.düşürdükçe hareket doğallığını kaybediyor yükselttikçe ışık abartıya kaçıyor.deneye deneye

ben de aynı kamerayı kullanıyorum.genel çekimleri gayet güzel.gece sokak eçkimi vb yeterli.pro iş yapmadım.hem vaktim yok hem bütçem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montevo -- 13 Ocak 2017; 16:26:53 >
  • Captain.America kullanıcısına yanıt
    Kullanma kılavuzun yoksa netten indirip okumanı tavsiye ederim. Maalesef toplum olarak otomobiller dahil hiçbir cihazın kullanma kılavuzunu okumuyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bi 50m lens al diyaframı 1.8 e getir. iso daha asağılara duser.Birde guzel bi ısıklandırma ayarla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.