Şimdi Ara

60D-D90 DSLR Kararsızlık ve Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir DSLR almaya karar verdim daha önce çok kısa bi süre Nikon D90 + 18-135 lens kullanmıştım yeni olduğum için sadece otomatik modda çekim yapabilmiştim fakat çok kaliteli sonuçlar almıştım.

Şimdi tekrar D90 almaya karar verdim fakat Canon 60D ve harika lensi 50mm 1.8 II çok dikkatimi çekti, fakat canonun kit lenslerinin ve özellikle 18-135 IS lensinin çok kötü olduğunu söylüyorlar. Farklı bi lensede şu an bütcem yetmez. Nikonun 50mm 1.8D lenside çok hoş fakat D90la iyi sonuçlar vermiyomuş sanırım. Canonun sağlam olmadığını söyleyenlerde var. Bilgisi olanlardan yardım ve öneri rica ediyorum.

Sizce D90 + 18-105 VR + 50mm 1.8D mi almalıyım yoksa 60D + 18-135 IS + 50mm 1.8 mi almalıyım?

• D90 gövde için 900'den fazla vermeyin 2. elde. 60d içinde 1300 TL'den fazla vermeyin. Bu şartlar altında 60d kesinlikle. 18-105 daha üstün 18-135'e göre. 50mm'de pek fark yok. D7000 olsaydı tamam derdim ama 60d karşırında d90 şansı yok. Tabi bütçe meselesi arada 400 TL fiyat farkı var.
  • Sadece bu iki makine arasında kaldıysanız 60D alın tabiki. 2 jenerasyon daha yeni bir makine, arkadaki oynar LCD de pratik olur.

Kit lensle kullanmak zorunda değilsiniz, Canon'da 17-85mm gibi zoomlar da var.
  • Cevaplar için çok teşekkürler fakat sıfır bi makina almayı düşünüyorum. Diğer lensleri bende düşündüm ama bütcem yetersiz. O yüzden set halinde almayı düşünüyorum.

1. seçenek http://www.fotografium.com/nikon-d90-18-105-vr-50mm-f1-8-kit-dlsr-fotograf-makinesi

2. seçenek http://www.fotografium.com/canon-60d-18-135-is-lens-dslr-fotograf-makinesi + 50mm 1.8 II

Ben sadece 60D alırsam 18-135 IS lensle D90+18-135 de ki gibi otomatik modda öyle güzel kareler elde edebilir miyim bunu öğrenmek istiyorum :/

• Yok böyle fiyat. Siz bilirsiniz ama d90 için fahiş bir fiyat. Temiz sıfır ayarında 2.el alın. Sıfır fiyatına 3 tane d90 alabilirsiniz. Yanınada istediğiniz lensi alın. Ben bu garanti olayını anlamıyorum 2 yıl garantili diye spota göre 2 kat fiyat çekiyorlar. Yazıktır günahtır paranıza.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d90-en-ufak-bir-cizik-yok-shutter-13846-148493539/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d90-18-105mm-vr-lens-kit-148449586/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d90-18-105-vr-faturali-ve-2-yil-garantili-refleksfoto-148085181/detay

• Bana göre de 60d alın bu ikisi arasında kaldıysanız.
  • Birşey daha sormak istiyorum. Peki Nikon 50mm 1.8D ve D90 ikilisi canondaki kadar iyi midir acaba? :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhrc

Birşey daha sormak istiyorum. Peki Nikon 50mm 1.8D ve D90 ikilisi canondaki kadar iyi midir acaba? :/

50 mm oyle pahalı bir objektif değil. onu daha sonra da alabilirsin. Şu an da 60d elektronik olarak d90 dan her türlü iyidir. 60d kitide gayet iyi ayrıca.
  • 60d alin ve benden tavsiye 18-135 almak yerine tamron veya sigma 17-50 alin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız..

Ama bütcem ona yeterli değil malesef set halinde alınca ancak düşüyo o yüzden kit diyorum bende :/

Bide 60D kullanan yada görerek inceleyen arkadaşlar varsa gövdesi dedikleri kadar dayanıksız mı gerçekten?
  • bhrc B kullanıcısına yanıt
    o göreceli bir kavram 600d yi 10 defa yere düşürdüm lens olmadan ancak çizik dışında hiç birşey olmadı ki 60d daha kaliteli bir makine... Ancak nikonların daha tok bir his verdiği doğrudur. Ancak elde fotoğraf çekicem derseniz 18-135 yeterli gelmez diyaframından dolayı hemde optik olarak çok daha kalitelidir 17-50 'ler...
    Ben size bir set önereyim sıfır almak istediğiniz için bulabildiğim en ucuz linkleri veriyorum.

http://www.bedavashop.com/Canon-Eos-60D-Body-GOVDE,PR-247.html

http://www.hayyamcarsisi.com/tamron-af-sp-17-50mm-f28-xr-di-ii-ld-aspherical-if-zoom-lens-canon

50 mm yi de bir ay sonra falan alırsınız yada bütçenizin biraz üstüne çıkarak alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayberk23 -- 28 Aralık 2013; 4:18:20 >

• Turkiye'deki D90 sevgisi neymis arkadas, ceketini aday koysa beldiye baskani secilecek makine.

60D ile ne yapacaginiza gore degisir. Takoz, cekic falan olarak kullanilmayacaksa saglam makine yaklasik iki yil kullandim bir sikintisi olmadi. Yanliz oynar ekrani neredeyse hic kullanmadim, koruyucu yapistirip normal ekranmis gibi hep ayni pozisyonda kullandim. Hem fazla ihtiyacim olmadi hem de oynak parca demek tehlike demek omur acisindan. Onerim garantili olarak almayin fahis fiyatlar odeyip hele D90'a yazik gunah 18-105 ile d7100 satiliyor o fiyata Amerika'da. Bu aletler bozuk olarak gelmedikten ve dusurup kirmadiktan sonra ariza vermiyorlar kolay kolay. Zaten dusurseniz kimse garantiye sokmaz, bozuk cikmasi durumunda ise Hayyam'in dukkan garantisi daha avantajli. Paraniz cebinizde kalir hem de daha iyi makine alirsiniz.
  • Teşekkürler öneri için

Zaten D90 alırsam en iyi güvenilir siteden olsun demiyorum, gerçi makine işi şans işi ama 60D de daha öncelerde pixsel sorunu olduğu için eurasia garantili almak istedim

İzmirde garantili uygun fiyata 17-50 satan biyer bulamadım henüz :/
    İzmir de gani güleç var ancak fiyatlarını bilmiyorum :) Bir bakın isterseniz 2 el tamron vardır çok büyük ihtimal en azından deneyip almış olursunuz o sebepten sıfır olayı da kafanıza takılmamış olur.
  • Evet baktım şimdi sitede stoklarda yok diyo peki buradan alıcak olursam 60D + 17-50 + 50mm 1.8 mi tavsiye edersiniz yoksa fiyatlar uygunken D7000 + 18-105 + 50mm 1.8D mi?
    d7000 güzel makinedir ve d7000 derim ancak ben hiçbir zaman 18-105 veya 18-135 önermem çünkü diyaframları ve keskinlikleri hiçbir zaman 17-50 lere yetişemez o sebepten bütçe durumundan dolayı 60d 17-50 derim ancak bütçe uygun olursa d7000 17-50 derim. İsterseniz size diyafram farkını göstermek için 18-55 (18-135 veya 18-105 ile maksimum zoom da geniş açıda diyafram değerleri aynıdır) ile 17-50 fotoğraflarını diyafram dışında herşey aynıı olarak göndereyim aradaki farka siz karar verin :)
  • Zaten çok uzun süredir inceliyorum evet öyle söylendiği gibi 17-50 çok güzel bi lens bakalım D7000 düşünmeye başladım artık :)

Peki D7000 in pixsel, yağlanma, back focus problemleri devam ediyor mudur acaba :/
  • Çok arastirmadim ancak d7000 kullanan arkadaslarimda yağlanma sorunu falan hic öyle bir şey duymadım. Arastirmakta fayda var ama sanmıyorum. d7000 17-50 çok iyi bir çift olur bence
  • Bende araştırdım kimisi bende oldu diyo kimisi olmadı diyo o yüzden sordum

Yinede bilgilendirdiğiniz için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.