Şimdi Ara

65 bin nüfuslu bir ilçede yapılabilecek kârlı, farklı iş önerileriniz nelerdir? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
2
Favori
56.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Soru başlıkta yazıyor arkadaşlar. 65 bin şehir merkezi, köylerle beraber 95 bine varan nüfuslu bir ilçede hangi iş yapılabilir? Kazançlı olan yaratıcı iş fikirlerinizi bekliyorum.

40000 nüfuslu yerde oturuyorum sanırım bunu en iyi ben bilirim. Burada en çok gençler arasında genelde internet cafe tarzı yerler veya oturulup çay kahve içilebilecek yerler tutuluyor. Çok iyi kazanan yerler var. Ekipmanları en iyi olan yerler tutuluyor genelde internet cafe olarak. Merkezi bir yerde açılsa daha çok tutabilir. Kafe olarak çok sıkıntı çekiyoruz, özellikle öğrenciler. Çok pahalı yerler var, ucuza bir şeyler alabileceğin oturup arkadaşlarınla buluşacağın yer az. Var 1-2 tane ama dolu oluyor hep. Her taraf kıyafet-ayakkabı dükkanı ve dönerci dolu. Telefoncular da çok tabi. Bu yüzden bulunduğunuz yerin genç nüfusunu bir inceleyin bakın eksikleri vs neler ne istiyorlar ona göre gençler üzerinden iyi kazanç sağlanabilir

• Hocam gidin konuşun insanlarla.Her türlü insanla.Fakiriyle,zenginiyle,öğrencisiyle.Şehrin sosyo-ekonomik durumunu ölçün tartın bir.Bu şekilde araştırmadan para getiriyor diye tutmuş bir işi bir yere götürüp kuruyemişçi açan adamlar hep battılar.Benim size tavsiyem önce şehrinizde büyük ihtimalle süreli olarak kosgeb'in hibe destekli kursları açlıyor.1 ay kursa gidip hibe desteği alırsınız.Araştırmanızı yaparsınız.İş fikrinizi kurarsınız.Önce sermaya lazım sadece hibeyle olmaz.Bir ana paraya ihtiyacınız var yani.Aileden felan yetecek kadar toplarsınız.İşinizi kurarsınız.İlk yıl çok kazanacağınızı düşünmüyorum ama işinizi iyi yaparsanız,adınızı duyurursanız güzel paralar kazanırsınız.65 bin nüfus hiç az değil.Herkese hitap etmesi şartıyla tabii.

Hocam tabiki bu dediklerim girişken bir insansanız geçerli.Eğer değilseniz iş kurmakla uğraşmayın kendinizi geliştirip bir yerde işe girin.İlk yıl emin olun daha fazla kazanırsınız.

• Vallahi ben bu konuyu açmadan önce iki defa düşünmüştüm acaba doğru, mantıklı birşey mi yapıyorum diye. İyi ki açmışım, maaşallah ne kadar ilgi görmüş, herkes ne güzel, elinden gelen tavsiyeyi vermiş, yardımcı olmaya çalışmış. Eksik olmayın arkadaşlarım.

Yazdığınız tavsiyelerin geneline baktığımda benim düşündüğüm iş alanlarının aynını yazanlar var. Bu iş alanları şunlar;

Tarım, halısaha, olmayan bir kargo işletmesi, burada yetişen mahsülleri diğer şehirlerde satmak, ve en önemlisi gençlerin takılabileceği herşeyiyle düzgün, güzel olan bir pastane kafe.

Tarım en güzeli ama, daha önceki mesajlarımda yazmıştım; kendimi toprakla uğraşabilecek kadar kabiliyetli bulmuyorum. Halısahayı besyo okuyan arkadaşlarımla 2-3 sene sonra yapmayı düşünüyoruz. Kargo şuan başlangıç için bana uygun değil. Pastane ya da Havelka türü bir mekan büyük bir sermaye ve istikrarlı çalışma gerektirdiği için o da başlangıç için uygun değil. Sudan çıkmış balığa dönmek istemem. Eğer bir işletme açacaksam, başlangıç olarak uygun bir meblâ ile yiyecek işi yapmak istiyorum.

Benim şuan yapmayı düşündüğüm iki şey var;

İlki burada yetişen mahsülleri, üreticilerden alıp, üzerine kâr koyup internet üzerinden satmak. Bunu en doğru nasıl yapabilirim?

İkincisi, yıllar önce Balıkesir'e yolum düşmüştü. Oranın kendine has bir köfte kültürü ve yine kendine has depozitolu şişelerde satılan Özerhisar ayranları vardı. Hayatımda daha lezzetli bir köfte yediğimi, ayran içtiğimi hatırlamıyorum. Köfteler küçük ve 5'er 5'er sunum yapıyorlar. Köfteden bir oturuşta 30 tane yedim, ayrandan ise 6 şişe içmiştim. Fotoğraflarını ekleyeceğim. Bu ikiliye lezzetini veren şüphesiz Balıkesir'de yetişen havyanların eti ve sütü. Bu yüzden aynını ben yapamam ya da yaptıramam. Bu köfteyi oradan biriyle anlaşıp donmuş olarak getirebilir miyim bunu düşünüyorum. Ayranı üreten firmaya birkaç defa mail, mesaj atmıştım bir cevap gelmedi. Velhasıl iş üstündeyim...

Eğer o iş olmazsa dediğim gibi burada yetişen mahsülleri internet üzerinden satmayı düşünüyorum. Bunun için bir vergi levhasına ihtiyacım var mı? En doğru nasıl yapabilirim bu işi?
     65 bin nüfuslu bir ilçede yapılabilecek kârlı, farklı iş önerileriniz nelerdir? 65 bin nüfuslu bir ilçede yapılabilecek kârlı, farklı iş önerileriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 12 Nisan 2015; 1:39:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Vallahi ben bu konuyu açmadan önce iki defa düşünmüştüm acaba doğru, mantıklı birşey mi yapıyorum diye. İyi ki açmışım, maaşallah ne kadar ilgi görmüş, herkes ne güzel, elinden gelen tavsiyeyi vermiş, yardımcı olmaya çalışmış. Eksik olmayın arkadaşlarım.

Yazdığınız tavsiyelerin geneline baktığımda benim düşündüğüm iş alanlarının aynını yazanlar var. Bu iş alanları şunlar;

Tarım, halısaha, olmayan bir kargo işletmesi, burada yetişen mahsülleri diğer şehirlerde satmak, ve en önemlisi gençlerin takılabileceği herşeyiyle düzgün, güzel olan bir pastane kafe.

Tarım en güzeli ama, daha önceki mesajlarımda yazmıştım; kendimi toprakla uğraşabilecek kadar kabiliyetli bulmuyorum. Halısahayı besyo okuyan arkadaşlarımla 2-3 sene sonra yapmayı düşünüyoruz. Kargo şuan başlangıç için bana uygun değil. Pastane ya da Havelka türü bir mekan büyük bir sermaye ve istikrarlı çalışma gerektirdiği için o da başlangıç için uygun değil. Sudan çıkmış balığa dönmek istemem. Eğer bir işletme açacaksam, başlangıç olarak uygun bir meblâ ile yiyecek işi yapmak istiyorum.

Benim şuan yapmayı düşündüğüm iki şey var;

İlki burada yetişen mahsülleri, üreticilerden alıp, üzerine kâr koyup internet üzerinden satmak. Bunu en doğru nasıl yapabilirim?

İkincisi, yıllar önce Balıkesir'e yolum düşmüştü. Oranın kendine has bir köfte kültürü ve yine kendine has depozitolu şişelerde satılan Özerhisar ayranları vardı. Hayatımda daha lezzetli bir köfte yediğimi, ayran içtiğimi hatırlamıyorum. Köfteler küçük ve 5'er 5'er sunum yapıyorlar. Köfteden bir oturuşta 30 tane yedim, ayrandan ise 6 şişe içmiştim. Fotoğraflarını ekleyeceğim. Bu ikiliye lezzetini veren şüphesiz Balıkesir'de yetişen havyanların eti ve sütü. Bu yüzden aynını ben yapamam ya da yaptıramam. Bu köfteyi oradan biriyle anlaşıp donmuş olarak getirebilir miyim bunu düşünüyorum. Ayranı üreten firmaya birkaç defa mail, mesaj atmıştım bir cevap gelmedi. Velhasıl iş üstündeyim...

Eğer o iş olmazsa dediğim gibi burada yetişen mahsülleri internet üzerinden satmayı düşünüyorum. Bunun için bir vergi levhasına ihtiyacım var mı? En doğru nasıl yapabilirim bu işi?
     65 bin nüfuslu bir ilçede yapılabilecek kârlı, farklı iş önerileriniz nelerdir? 65 bin nüfuslu bir ilçede yapılabilecek kârlı, farklı iş önerileriniz nelerdir?

hocam naptınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Paraya para demiyor, spirderman falan diyor heralde unutmuş buraları. Hortt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.