Şimdi Ara

6800xt Red Devil Isınma Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sıvı metal tavsiye etmem bakır bloğu gravyer peyniri gibi delik deşik yapıyor ben memnun kalmamıştım 6 ay sonra sökmek zorunda kalmıştım öyle silerek de çıkmıyor biliyorsun metal parlatıcısı lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

sıvı metal tavsiye etmem bakır bloğu gravyer peyniri gibi delik deşik yapıyor ben memnun kalmamıştım 6 ay sonra sökmek zorunda kalmıştım öyle silerek de çıkmıyor biliyorsun metal parlatıcısı lazım.

Gpu için önerebileceğin macun varmı fiyat önemli değil yeterki iyi bişey olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fevmert12 F kullanıcısına yanıt

anladım, iyi yapmışsınız sökmekle.

ben hala kartınızın anormal bir ısıya sahip olmadığını düşünüyorum, ama tabi ne kadar serin o kadar iyi.

görece fazla ısının kaynağın ile alakalı aklıma gelen yaşanma ihtimali düşük olasılıklar;

ekran kartının fabrika çıkışı sırasında termal macun ile alakalı bir eksiklik, uygulama hatası.

fabrika çıkışı soğutucu bloğun yeteri kadar düzgün monte edilmemesi.

termal macunun kuruması.

ekran kartı fanlarından bir yada bir kaçının bozulmuş olması.

su soğutma radyatörü yüzünden yukarı yönlü hava akışının azlığı.

termal macun ile alakalı gpu üzerinde daha önce bir uygulamam olmadı ama yakın bir arkadaşım Vega56 kartında uygulama yapmıştı ve 10c den fazla daha iyi soğumaya başlamıştı gpu, kullandığı pasta Arctic MX4 idi, hepimize de tavsiye etmişti.

ayrıca termal pastaların cpu ve gpu üzerinde ki etkilerini test edilmiş incelemeler var, testte pastalar arasında 20c civarı farklar oluşmuş, hakikaten enteresan.

tom's hardware
    Best Thermal Paste for CPUs 2021: 90 Pastes Tested and Ranked
    https://www.tomshardware.com/best-picks/best-thermal-paste
    wepc | let's build your dream gaming pc
    Best Thermal Paste (For CPU & GPU), Top 10 Best Thermal Pastes In 2022
    https://www.wepc.com/reviews/best-thermal-paste/

lakin sizin kartınız gibi muhtemelen garantisi devam eden yeni bir ürünü açmak ve muhtemelen garanti dışı kalmasına neden olmak ne kadar tercih edilmeli ayrı bir konu.

ayrıca ekran kartı soğutucusunu sökmek her ne kadar kolay gibi görünse dahi özellikle çok hassas ve narin olan yırtılmaya çok müsait vram padleri için çok dikkatli olalısınız.

bence size Amazon linkini verdiğim ekran kartı önüne gelen pcı slotuna takılan üçlü fanı değerlendirin, fiyatı uygun ve faydası olacaktır.

ayrıca fanları PVM destekli ve devirli çalışabiliyor, ekran kartı boşta iken bu soğutucunun sürekli çalışmasını engellemek için soğutucuyu sistem fan pinlerinden birine takıp anakart biosundan DC MODE ile cpu sıcaklığına göre çalışmaya başlamasını sağlarsınız.

örneğin cpu 60 dereceye gelinceye kadar soğutucu hiç çalışmaz 60c sonrası dönmeye başlar, hem ses hem de tozu oldukça azaltır, ben tüm kasa fanlarımı ve işlemci fanımı bu şekilde kullanıyorum, masa üstü uygulamalarında kasada hiç fan dönmüyor tavsiye ederim.

• fevmert12 F kullanıcısına yanıt

ben sıvı metal soğutma bloğunu harap edince arctic as5 sürmüştüm sert bir macun iyi kapatmıştı.şimdi yok bu macun ama arctic mx5 de gayet sert bu konuda yani ben bunu tercih ederdim.en son 5800x3d'ye sürdüm süremedim daha doğrusu bas çek rezil ettim ama sıcaklıklar iyi.

https://www.hepsiburada.com/arctic-mx-5-yuksek-performansli-termal-macun-4-gr-ar-actcp00045a-2021-edition-pm-HBC00000X87AS

https://www.hepsiburada.com/arctic-silver-5-termal-macun-3-5gr-pm-HB000004DHFT

• Hocam malesef bu kartlar ısınıyor bu şekilde, macun vs. değiştirin kasanın kapağını açık bir deneyin. Bir 10 derece aşağılara düşer muhtemelen. Onlar da normal sıcaklıklar olur.

• kartalım kullanıcısına yanıt

ya adamin kartini garanti dışı edeceksiniz kasıtlımı yazıyorsunuz istemeyerekmi bilmiyorum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macun uygulaması sonrası garanti biter diyerek ben de uyarmıştım, dimyattaki pirince giderken evde ki bulgurdan olmak velhasıl kartın garantisini bozmak doğru değil.

arkadaşın kartı bu sıcak günlerde çok da aşırı ısınmıyor, bu sıcaklık seviyelerine çok takılmamak lazım.

• @fevmert12 Konu o kadar garip konuşmalara şahit olmuş ki herkes bişiler söylemiş.

Murat arkadaşın dediklerine katılmakla birlikte.

Sizin öncelikle bi kartı hangi ayarlarda kullandığınızı görmek lazım. Radeon programının ekran sayfasını bir atabilir misiniz?

Xfx merc319 6900xt incelemesi yapmıştım forumda kartın 60 dereceyi geçtiğini hiç görmedim. Uv/Oc profili ile kartınız en iyi ihtimalle 10 derece sıcaklık farkı olacaktır.

Macun değişimi öyle basit bir işlem gibi duruyor ama kartı açarken termal padlere zarar verirseniz ki genelde sıcak kartlarda eridikleri için parçalanıyorlar sökerken onlarıda değişmek zorunda kalabilirsiniz.

Kasanızın hava akışı çok el verişli mi emin olmadım incelediğim kadarıyla.

Ama öncelikle kartınızı çalıştırdığınız profili atarsanız ona göre adım adım gitmek mantıklı olacaktır.

Xfx merc319 6900xt incelemsinde kullanmış olduğum profilleride eklemiştim. Oradaki dengeli olan profili kartınızda kullanabilirsiniz.

Önce yazılımsal halletmek sonra hiç imkan kalmadıysa macun pad değişimi gibi şeylere yönelmek lazımdır.

İyi günler.

• Merhaba undervolt var mı kartta? Termal padlere baktınız mı ne alemde? Yanlardan bakarak da anlaşılır belki. Termal macun olarak sıvı metal kullanmayın boşuna kartı riske atarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kasada hem xfx merc, hem powercolor red devil kullanmıştım. Red devil'ın soğutması incelemlerde vs. bahsedildiği kadar iyi değildi.

XFX Merc hem daha sessiz hem daha serindi.

Red devil yaz aylarında 2K çözünürlük ile sizin gösterdiğiniz sıcaklıklara yaklaşıyordu otomatik fan ayarıyla. Biraz agresifleştirmek gerekiyor, macunluk bir durum olduğunu sanmıyorum belki değiştirmek 3-4 derece düşürür ama -10 yada 20c düşürecek kadar kendi macunu eskimiş olamaz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.