Şimdi Ara

6850 cyclone crosfire sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar msı 6850 cyclone kullanıcısıyım. geçenlerde aynı karttan bi tane daha alayım dedim crosfire için ancak ne yaptıysam 2. kartı çalıştıramadım. crosfire köprüsü kurmama ve anakartımda 2 adet pcı 16 slotu olmasına rağmen kartları taktığımda sureklı 1 i çalışıyor. kartların yerini değiştiriyorum durum yine aynı. anakartın biosunu güncelledim yine aynı. Bu konuda ilgili arkadaşlardan yardımcı olmalarını bekliyorum.

anakart
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-990fxa-ud5rev_10/specs/

• Dostum sorun pci exp x16 girişinde olması lazım. 5 tane falan giriş var. Diyelim sağdan 1. ye taktın sonra 2. kartı bütün slotlarda denedin mi ? Birde cf profilini aktif etmen lazım.
  • PCI x16 slotu 2 tane. Kartları taktığımda 1. slot çalışıyor 2. slot çalışmıyor. Kartların yerini değiştiriyorum durum yine aynı. Kartları tek tek 1. slota takıp denedim çalışıyor 2 side sorun yok. Yine tek tek 2. slotta takınca çalışmadı. Diğer slotları denedim yine çalışmadılar sadece 1.slot çalışıyor yani. Durum böyle iken sistem 2 kartı taksam da tek kartı görüyor ve Crossfirex yapamıyorum. Acaba bu kartın 1. slotu dışındaki slotları mı bozuk yoksa ben mi bir yanlış yapıyorum bilemedim.

Anakartın son güncel biosunu yükledim durum yine aynı.

Kasamın soğutma sistemi gayet iyi. Kullandığım Power supply 1100w ve çok iyi. Yine işlemci, ssd ve ramlerimde de bir sıkıntı yok. Geriye tek seçenek anakart kalıyor.

3 karta kadar CrossfireX desteği olduğu halde ben bu anakartta neden 2 kartı çalıştıramıyorum? Yardımlarınızı bekliyorum. İlgilenirseniz sevinirim...

• Tek kartı diğer slotta denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Tek kartı diğer slotta denediniz mi?

+1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • icepiratex İ kullanıcısına yanıt
    2.kartı taktığınız slot çalışıyor mu kontrol ettiniz mi ? Anakart crossfireX destekliyor mu ?
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm. Meğer anakartımı kasama sabitlerken fazla sıkmışım. Bu yüzden de ekran kartı tam oturmamış. Anakartı çıkarıp deneyince oldu ben de anakartın altına kağıt sıkıştırarak 2 sinide 16 x te çalıştırabildim. ilgilenen kardeşlere teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.