Bildirim
6870 Darboğaz sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
OC yaparsan darboğaz falan yaşamazsın.Elindeki işlemci gayet güzel ve performanslı bir işlemci. -
Eğer yapmazsam sorun yaşarmıyım?quote:
Orijinalden alıntı: Kloroform
OC yaparsan darboğaz falan yaşamazsın.Elindeki işlemci gayet güzel ve performanslı bir işlemci. -
quote:
Orijinalden alıntı: ygtsrn
Eğer yapmazsam sorun yaşarmıyım?
OC yapmazsan beklediğinden daha düşük performans alırsın. Her oyun için geçerli değil elbet. Elindeki işlemci zaten 4.00 GHZ yapabileceği için sorun olmayacaktır. -
Hımm teşekkür ederim yardımın için. Acaba çok etkilermi kasayıda yeni topladım bi bu kaldı ama o/c yapmadım hiç yaparım ama ilk başlarda hiç bozmadan takılmak istedim sonra kurcalarım her yerini ama o yuzden merak etmistim cok buyuk bir kasma söz konusu olurmu acaba veya böyle bir sistem kullanan varmıdır ki?quote:
Orijinalden alıntı: Kloroformquote:
OC yapmazsan beklediğinden daha düşük performans alırsın. Her oyun için geçerli değil elbet. Elindeki işlemci zaten 4.00 GHZ yapabileceği için sorun olmayacaktır.
Alıntıları Göster
-
buyuk ihtimal yasamayacaksin, ozelliklerde dx10-dx11 oyunlarda, cunku bu oyunlar ekran kartinia yuklenirler, ve islemci'nin etkisi cok az (hiz 2800-3000 altinda degilse tabi)quote:
Hımm teşekkür ederim yardımın için. Acaba çok etkilermi kasayıda yeni topladım bi bu kaldı ama o/c yapmadım hiç yaparım ama ilk başlarda hiç bozmadan takılmak istedim sonra kurcalarım her yerini ama o yuzden merak etmistim cok buyuk bir kasma söz konusu olurmu acaba veya böyle bir sistem kullanan varmıdır ki?
Alıntıları Göster
-
quote:
Hımm teşekkür ederim yardımın için. Acaba çok etkilermi kasayıda yeni topladım bi bu kaldı ama o/c yapmadım hiç yaparım ama ilk başlarda hiç bozmadan takılmak istedim sonra kurcalarım her yerini ama o yuzden merak etmistim cok buyuk bir kasma söz konusu olurmu acaba veya böyle bir sistem kullanan varmıdır ki?
Kasma demeyelim de performans düşüklüğü diyelim. 50 FPS alacağın yerde 45 FPS alırsın. Kasma derecesine getirecek bir performans düşüklüğü yaşamazsın. Bazı oyunlar işlemci hızından çok etkilenir. Far Cry 2, Street Fighter 4, Resident Evil 5 vb. Bu oyunlarda da kartın kasmayacağı için Fraps açmadığın sürece performans düşüklüğünü hissetmeyeceksin. Şahsen kendim oyun oynamadan önce işlemci frekansının etkisine bakarım. Etkilemiyorsa hiç gereksiz yere OC etmem. Benchmark alırken karta limit oluşturmaması açısından işlemciyi OC etmek şart. Lost Planet 2'de işlemci frekansı performansı çok çok az etkilerken H.A.W.K 2 oyununda 4.00 GHZ bile darboğaz oluşturabiliyor. O yüzden genelleme yapmak kısmen yanlış olur.
-
ben imzamdaki işlemciyle o.c. siz sorun yaşamıyorum. işlemcim 3.4ghz'de.. 3.6 veya 3.8 e çıkardığım zaman öyle farkedilecek bir fps artışı olmuyor mesela mafia 2 de... ama bad company ve gta4 gibi oyunlarda o.c. nin etkisini kesin görürüm çünkü işlemciye yüklenen oyunlar.quote:
Orijinalden alıntı: Kloroformquote:
Kasma demeyelim de performans düşüklüğü diyelim. 50 FPS alacağın yerde 45 FPS alırsın. Kasma derecesine getirecek bir performans düşüklüğü yaşamazsın. Bazı oyunlar işlemci hızından çok etkilenir. Far Cry 2, Street Fighter 4, Resident Evil 5 vb. Bu oyunlarda da kartın kasmayacağı için Fraps açmadığın sürece performans düşüklüğünü hissetmeyeceksin. Şahsen kendim oyun oynamadan önce işlemci frekansının etkisine bakarım. Etkilemiyorsa hiç gereksiz yere OC etmem. Benchmark alırken karta limit oluşturmaması açısından işlemciyi OC etmek şart. Lost Planet 2'de işlemci frekansı performansı çok çok az etkilerken H.A.W.K 2 oyununda 4.00 GHZ bile darboğaz oluşturabiliyor. O yüzden genelleme yapmak kısmen yanlış olur.
Alıntıları Göster
-
Testlerde gördüğümüz kadarı ile işlemciye aman aman yüklenen bir oyun yok ama.. İçim rahat olsun diyorsanız orta seviye bir soğutucu ile 3.4 yaparak soru işaretlerini kaldıra bilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: stabwound
ben imzamdaki işlemciyle o.c. siz sorun yaşamıyorum. işlemcim 3.4ghz'de.. 3.6 veya 3.8 e çıkardığım zaman öyle farkedilecek bir fps artışı olmuyor mesela mafia 2 de... ama bad company ve gta4 gibi oyunlarda o.c. nin etkisini kesin görürüm çünkü işlemciye yüklenen oyunlar.
Alıntıları Göster
-
dar boğaz felan olmaz güncel orta dereceli cpuya orta derece ve üstü vga takınca :D darboğaz cpuya vganın 4te -5 te biri para verirsen olur oda şudur adam alır kral işlemci ben 1000 puan alıyorum sende dersin ulan ben niye 200 puan alıyorum bu darboğaz farkı ne kadar o.c. o kadar iyi gpu :D cpuya elektiriği verdikçe senin vga 5870 ide geçerquote:
Orijinalden alıntı: Styric
Testlerde gördüğümüz kadarı ile işlemciye aman aman yüklenen bir oyun yok ama.. İçim rahat olsun diyorsanız orta seviye bir soğutucu ile 3.4 yaparak soru işaretlerini kaldıra bilirsiniz.
Alıntıları Göster
-
quote:
O işlemci ile darboğaz fln yaşamazsın, o.c yaparsan 1 az performansın artar ama default kullanırsan yinede gayet güzel performans alırsın, yani almayı düşündüğün kart ve CPU'un ile darboğaz sorunuyla uzaktan yakından alakalı 1 durum yaşamazsın .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 10 Kasım 2010; 11:41:49 > -
quote:
i5-760 8MB 2.8GHz Dört Çekirdekli İşlemciye 6870 alsam darboğaz sorunu yaşarmıyım?
İyice taktım kafayı bu karta ama darboğaz sorunundan çekiniyorum..
Eğer sorun olursa o/c ile düzelmezmi?
şaka felan yapmıyorsun değil mi? -
Statistikquote:
Orijinalden alıntı: DhanTEquote:
O işlemci ile darboğaz fln yaşamazsın, o.c yaparsan 1 az performansın artar ama default kullanırsan yinede gayet güzel performans alırsın, yani almayı düşündüğün kart ve CPU'un ile darboğaz sorunuyla uzaktan yakından alakalı 1 durum yaşamazsın .
Alıntıları Göster
Kloroform
stabwound
Styric
ozzzy222
DhanTE
Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için sonuçta 4 çekirdek bir işlemci ve benim sadece canımı sıkan 2.8 olmasıydı ama sorun olmaz diyorsunuz. Olursada ufak bisey olur demişsiniz işte ufak bir sorun olursada o/c yaparım yılan gibi olur heralde
forvet007 ne anlamda şaka anlayamadım ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygtsrn -- 10 Kasım 2010; 15:28:49 >
-
orta üst seviye sayılabilecek bir işlemci için, orta üst seviye sayılacak bir e.kartına sorman biraz şaka gibi oluyor.quote:
Statistik
Kloroform
stabwound
Styric
ozzzy222
DhanTE
Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için sonuçta 4 çekirdek bir işlemci ve benim sadece canımı sıkan 2.8 olmasıydı ama sorun olmaz diyorsunuz. Olursada ufak bisey olur demişsiniz işte ufak bir sorun olursada o/c yaparım yılan gibi olur heralde
forvet007 ne anlamda şaka anlayamadım ?
Alıntıları Göster
-
Sorabilirim k.bakma ama senin kadar bilgili olmaya bilirim bu konularda... O yüzdende burası bir forum olduğu için sormak gayet normal sanıyorum. Kafamda 500 tane soru olcağına sorarım ve rahatlarım. yinede cvp için teşekkürler.quote:
Orijinalden alıntı: forvet09
orta üst seviye sayılabilecek bir işlemci için, orta üst seviye sayılacak bir e.kartına sorman biraz şaka gibi oluyor.
Alıntıları Göster
-
quote:
Sorabilirim k.bakma ama senin kadar bilgili olmaya bilirim bu konularda... O yüzdende burası bir forum olduğu için sormak gayet normal sanıyorum. Kafamda 500 tane soru olcağına sorarım ve rahatlarım. yinede cvp için teşekkürler.
bilgili olmana gerek yok. işlemci şuan fiyatından durumunu belli ediyor. e.kartıda üst seviye değil. bende sonsuz ton bilgiden yoksunum. -
O.C yapmasan da oyunlarda sorun yaşamazsın merak etmequote:
Orijinalden alıntı: forvet09quote:
Sorabilirim k.bakma ama senin kadar bilgili olmaya bilirim bu konularda... O yüzdende burası bir forum olduğu için sormak gayet normal sanıyorum. Kafamda 500 tane soru olcağına sorarım ve rahatlarım. yinede cvp için teşekkürler.
bilgili olmana gerek yok. işlemci şuan fiyatından durumunu belli ediyor. e.kartıda üst seviye değil. bende sonsuz ton bilgiden yoksunum.
Alıntıları Göster
-
forvet007quote:
Orijinalden alıntı: forvet09quote:
bilgili olmana gerek yok. işlemci şuan fiyatından durumunu belli ediyor. e.kartıda üst seviye değil. bende sonsuz ton bilgiden yoksunum.
Alıntıları Göster
Bu işler fiyat ile yapılmıyor. sana göre veya başkasına göre bilgiden yoksun olabilirim. Forumda herkez bilgili olucak die kaide yok bilgi edinmek için burda herkez. Mesajı tartışma bölümüne çevirme lütfen. Ve konuyuda uzatma...
.:FreeMan:. Teşekkürler o testlere bakmıştım çoğu yerde hep önde gitmiş. İşlemciyide bu testleri görerek seçmiştim.
LEON-X Teşekkür ederim arkadaşlarda çok yardımcı olmuşlar almaya kararverdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygtsrn -- 10 Kasım 2010; 15:50:02 >
-
quote:
forvet007
Bu işler fiyat ile yapılmıyor. sana göre veya başkasına göre bilgiden yoksun olabilirim. Forumda herkez bilgili olucak die kaide yok bilgi edinmek için burda herkez. Mesajı tartışma bölümüne çevirme lütfen. Ve konuyuda uzatma...
.:FreeMan:. Teşekkürler o testlere bakmıştım çoğu yerde hep önde gitmiş. İşlemciyide bu testleri görerek seçmiştim.
ekran kartıyla ilgili bir sorun yaşamazsın. ama mesela bad company 2 hawok fizik motoru kullandığından işlemciye o.c. yapman performansı bariz arttırabilir (ekran kartıyla bir alakası yok darboğaz olayından bahsetmiyorum) çünkü havok fizik motoru hesaplamalarını işlemci yapar. buna yapay zeka ve oyuncu sayısı da eklenince işlemciye overlock yapınca daha iyi performans alırsın bazı ekran kartı değilde işlemciye yüklenen oyunlarda. ama default değerlerle de normalin üstünde performans alırsın yani o.c. işine hiç girme demek istedim ama pek kısaca olmadı =)))
-
bendede i5 750 var 2,66 ghz ama hiç bir sıkıntı yok işlemci açısından ,bazı arkadaşlar orta yok orta üst falan demişler ama i5 750 oyunlarda i7 920 ile kafa kafaya ha siz i7 980 den falan bahsediyorsanızki onu hiç bir sınıfa sokmuyorum fiyat itibari ile , yani oc yapmasan dahi işlemci çok sağlam ama ben 3,4 ghz de kullanıyorum başkaları 4 ghz de kullanıyor bu kişiye bağlı bişeyquote:
Orijinalden alıntı: stabwoundquote:
forvet007
ekran kartıyla ilgili bir sorun yaşamazsın. ama mesela bad company 2 hawok fizik motoru kullandığından işlemciye o.c. yapman performansı bariz arttırabilir (ekran kartıyla bir alakası yok darboğaz olayından bahsetmiyorum) çünkü havok fizik motoru hesaplamalarını işlemci yapar. buna yapay zeka ve oyuncu sayısı da eklenince işlemciye overlock yapınca daha iyi performans alırsın bazı ekran kartı değilde işlemciye yüklenen oyunlarda. ama default değerlerle de normalin üstünde performans alırsın yani o.c. işine hiç girme demek istedim ama pek kısaca olmadı =)))
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- amd radeon r7 200
- gpu 100 kullanıyor
- gddr6 nedir
- donanım hızlandırmalı gpu zamanlaması nedir
- yüksek duyarlıklı olay süreölçeri nedir
- dlss nedir
- radeon 780m
- fsr 3.1
- intel iris xe graphics özellikleri
- fsr 3
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X