Şimdi Ara

69 km hıza 391 lira ceza yazmışlar! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir içi hız sınırı 50 km. Fakat hız sınırı levhası varsa durum değişir.

69 km hızınız olduğuna göre yüzde olarak çok yüksek.

Ayrıca radar işareti ya da radarın olduğuna dair emarenin olması gerekmiyor.

Kuralı çiğneyip yakalanırsan ceza yakalanmazsan bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 17 Haziran 2015; 23:40:19 >
  • Yakında mayınlı radar da çıkartabilir bu devlet tam mayında hız sınırını geçmişsin al sana bu kadar kazık git mahkemelerde uğraş şimdi Allah sabır versin diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    "Context montext bişeyler yazıyorsun" Koptum.

• oldsalt O kullanıcısına yanıt
    konu sahibi arkadas ben sucluyum ya da degilim demiyor ki? bana bi ceza geldi ama ceza sebebi olan hiz siniriyla ilgili bir tabela ya da uyarici herhangi bir sey yok diyor ve bu durumda ne yapabilecegini soruyor. mesaji okuyup derin bir kuyuya dalmissiniz ama yanlis kuyudasiniz, Allahtan kimse pesinizden atlamamis da konu amacindan sapmamis. yanlis hatirlamiyorsam 1-2 gun once bana pm atmistiniz, orda da kullandiginiz dil dikkatimi cekmisti. egitiminiz ya da suan mesgul oldugunuz is nedir bilmiyorum ama bu tarz bir dil forum kalitesini arttirmaz aksine baltalar.

• Yarın tüm yolu güzelce incelerim bir tabela uyarı varsa, amenna der öderiz. Bundan sonra da daha dikkatli oluruz.
    Fakat resim, video kaydı olmalı diyenler var.
    Bunu da sormam lazım. Çünkü kimse beni durdurup ceza falan yazmadı.kağıt eve geldi. Hem de 1 ay sonra.
    Gerçekten kanıt olmadan ceza yazmaları doğru olmaz.
    Kanıtları varsa gider öderiz ne yapalım.

• Hazineye para lazim

• Radarın konulduğu zaman yol kenarına reflektör gibi içerisinde Radar! yazan tabela koymuş olabilirler. Bu nedenle sabit bir tabela olmayabilir ve dikkatinizden kaçmış olabilir.

69 km hıza 391 lira ceza yazmışlar!

Edit: 2013'te bu seyyar tabela uygulamasının kalktığını mesajı yazdıktan sonra okudum ama 1-2 ay önce aynı uygulamayı gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_gazi -- 18 Haziran 2015; 1:13:57 >

• Devletin, vatandaşıni sadece gelir kaynağı olarak gördüğü (bkz. yakit ve sifir aractaki ÖTV vs.) bir ulkede levha arayacaksaniz, " UYAN ARTIK" levhasıni bulunuz ( lafım size değil lutfen yanlış anlamayiniz.)

• Mantıken ve hukuken tabela olmalı. Yok ş.içi hız limiti 50 olur siz bunu nasıl bilmezsiniz. Teknolojiye bağlı olarak yaya ve araç güvenlikleri açısından hız limitleri yükseltilebilir. Bu durum sabit anlamı taşımaz. Bunu gösteren levha olmalı. Onu da geçtim radar içeren levhada olmalı.

Artık devlet vergi toplayacağız diye aklımızla alay etmeye hukuku göz ardı etmeyi bıraksın. Sene 2015 olmuş hala cezanın neden olduğunu anlamak için böyle fikir danışıklığımı olması lazım. Yeter kardeşim çekin bu zihniyeti ülkeden. Yeterince emdiniz insanların aklını.

• Her gün geçtiğim panoranın ilerisinde ormanların arasından geçen yolun başlamgıcında da 50 km levhası var da o 2 şeritli yolda 50 ile gitsem arkadan gelir mutlaka vururlar bazen yanımdakiyle aynı hızda gidiyoruz arkadan adam arkama yapışıyor 80 i geçip tekrar sağ geçtiğim oluyor. Gerçekten bazı yollarda çok anlamsız tabelalar var.

• 60 ile 70 ile ceza yiyince insana koyuyor be.
  • oldsalt O kullanıcısına yanıt
    mesajimin bir kismini alintilayarak algi yonetimine guzel bir ornek vermissiniz. bana durust olmak zorunda degilsiniz ama en azindan kendinize durust olup konuyla ilgili maddeleri ne zaman okudugunuzu hatirlayin. herkes kendi kendine sorununu cozseydi forumun bi gerekliligi kalmazdi. ilk mesajda bu maddeleri yazmak yerine anlamadan konu sahibini elestirdiniz daha sonra da gelen alintilar ve eksiler uzerine mesajinizi editlemek icin arastirmanizi derinlestirdiniz, yaniliyor muyum?

• - Şehir içinde hız sınırını aşmışsınız. 50 ile gidilmesi gereken yerde 69 yapmışsınız. (Ouvvv, beybiiii)
    - AYDA 6.000 LİRA KAZANIYOMMMM BEEENNNNNNN diyebilecek kadar "değişik"siniz.
    - Tıpış tıpış ödeyeceksiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

"69 km hıza 391 lira ceza geldi. "

Rakamlar bir bağlam/context içerisinde anlam ifade eder. Burada yaratmağa çalıştığınız "rakam küçük, ceza haksız" algısı.

Tekrar soralım ; Bağlam/context nedir?

(-) ler üzerine edit :

http://www.newenglishreview.org/Nicolai_Sennels/Muslims_and_Westerners%3A__The_Psychological_Differences/

Locus of control, bugün neden bulunduğumuz konumda olduğumuzu açıklayan öge. Bu durumdayız çünki, birisinin bize açıklama yapmasını bekliyoruz (adamın canı yanmış gelip burada bir çare,teselli arıyor...) , ya da bir başkasına ne yapması gerektiğini söylüyoruz (adam gibi yazsana kardeş hızın düşük ama o bölgedeki hız limitini aşmışsın diye...). Bu konumdan sıyrılmamızın anahtarı nerede durduğumuz ve ne yapmamız gerektiği üzerine düşünmek ve kendi kararımızı vererek uygulamak.

Eğer external locus of control ile hayatınız yönlendiriyorsanız , People who have been taught throughout their entire lives that outer rules and traditions are more important than individual freedom and self reflection, will ask: "Who did this to me?" and "Who has to do something for me?" dersiniz ve yazının sonunda işaret ettiği gibi ;

"The result of the "Diversity, and Safety in the City" conference on February 27, 2008 was a so-called “Catalogue of Ideas.” The Catalogue had more than 118 ideas concerning what the media, the police, the state, the politicians and the Danes could to do improve integration. There were virtually no ideas about what foreigners themselves can do to improve integration."

Sorunlarınız için bir tek çözüm önerisi sunamazsınız. Çünki düşünmemektesiniz.

Benim yaptığım, sorunun nerede olduğuna işaret ile kişiyi düşünmeye, araştırıp soruşturmaya yöneltmek (Tekrar soralım ; Bağlam/context nedir? )

peki sonuç?

• yazdıklarınız, konulara yaklaşımınız hoşuma gidiyor epeydir.. sizinle tanışmak isterdim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Febr

- Şehir içinde hız sınırını aşmışsınız. 50 ile gidilmesi gereken yerde 69 yapmışsınız. (Ouvvv, beybiiii)

davayı kazandım, bugün evime mahkemeden yazı gönderilmiş, ne zaman ve nasıl yazıldığını bile tam bilmediğim, hiç hatırlamadığım bir cezayı ödemeyeceğimi söylemiştim, buda sana kapak olsun.
  • Banada 72 ve 83 ile 2 tane kitlediler başlık açmıştım. Tabela falan yok gezici radar affetmiyor. Bende ugraşacsktım ama Vazgeçtim.geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

quote:

Orijinalden alıntı: capslocksmith

quote:

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

Radar uyarı olmak zorunda değil diye biliyorum hız levhasını koyar adam bir kere onun bittiğine dair levha olmadığı surece o hız sınırı geçerlidir.

Gerçekten çok sinir bozucu 69 km hıza bu kadar ceza

Edit: Levha olmak zorundaymış ama bunda da yukarıda yazdığım gibi adam yolun başlangıcına koyar bi levha tüm yol radar kurabilir. Fotoğraflı mı makbuz?

Kardeş fotoğraf yok fakat yol biraz uzunca bir yol.
    Bugün benim eve döndüğüm yerden yukarıya doğru levhalara dikkatlice bakarak çıktım. İlerde, ceza yazılan yerin epey yukarısında okul var. O bölgede "30" yazan levha var ama zaten orda göbek olduğu için ve ben ordan döndüğüm için oraya çok yavaş giriyorum.
    Ama ceza keserken "50" km hızı baz almışlar. Ceza miktarlarına baktım. 50 km üzerinden yazmışlar cezayı. 50 km yazan hiçbir tabela göremedim. Yarın tüm yola gidisli dönüşlu tekrar bakacağım.

Fotoğraf olmadan gelen makbuza itiraz edebiliyorsunuz "kanıt?" diyorsunuz ve gıcık bi hakime denk gelmezseniz iptal ediliyor. Sizi durdurmadıysa ekip cezayı eve yolladıysa radar kaydının fotoğrafını koymak zorundalar diye biliyorum.

davayı kazandım, cezayı iptal ettirdim. herkese teşekkürler

• Avrupalı oluyoruz 1.sınıf ülke oluyoruz 69 km hıza 400 lira ceza ödüyoruz sevinçliyiz.Allah zeval vermesin devlete.İyiki varlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: capslocksmith

quote:

Orijinalden alıntı: Febr

- Şehir içinde hız sınırını aşmışsınız. 50 ile gidilmesi gereken yerde 69 yapmışsınız. (Ouvvv, beybiiii)

davayı kazandım, bugün evime mahkemeden yazı gönderilmiş, ne zaman ve nasıl yazıldığını bile tam bilmediğim, hiç hatırlamadığım bir cezayı ödemeyeceğimi söylemiştim, buda sana kapak olsun.

BUDA ne la?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.