Üye girişi yapıp teknoclub'a kayıt olduktan sonra sepete atarak 6999 TL'ye alabilirsiniz. 6999 TL ACER ASPIRE 3 A315-510 Core i3-N305(8C 8T 3.8Ghz) 8GB DDR5 RAM 256GB SSD 15.6" F.HD https://www.amazon.com.tr/dp/B0C1K8T32W |
6999 TL ACER ASPIRE 3 A315-510 Core i3-N305(8C 8T 3.8Ghz) 8GB DDR5 RAM 256GB SSD 15.6' F.HD
-
-
Teşekkürler hocam işlemci hakkında pek bilgi görünmüyor sizce bu model günlük işler için yeterli seviyede destek sağlar mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam bu işlemci 8 çekirdekli çoğu günlük işinizi görür ancak tek çekirdek performansı düşük hiç p çekirdeği yok
örnek vermek gerekirse büyük boyutlu ders kitaplarını pdf ile okuyacaksanız yavaş çalışabilir. ama onun dışında chrome olsun office programları olsun performansında sıkıntı yaşamazsınız
-
Günlük işlemler için yeterli bir işlemci tavsiye ederim.
Hocam 8 tane Efficiency core var Intel'in. Modern zaman celeron'u gibi bir şey. Aynı şekil power-limit yüzünden multi-core'da çok başarılı değil. Günlük işler, Office için vs. yeterli olur. Aynı şekil single channel RAM desteği var işlemcinin. Intel bayağı zorlama bir bütçe ürün yaratmaya çalışmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 28 Mayıs 2023; 14:8:57 > -
Herkese yorumları için teşekkür ederim.
Bu nasıl hocamfıyata gore?
amazonASUS VivoBook 15 Laptop F1502ZA-EJ981,FHD Ekran, Intel Core i5-1240P İşlemci,Intel® UHD Graphics, 8GB RAM, 256GB SSD, FreeDOShttps://www.amazon.com.tr/dp/B0BL7SLJV6?tag=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR -
ram yükseltme şansımız var mı bu pcde bilen var mı ?
-
Daha geçen bu üründen aldım, dün elime ulaştı.
+Fiyata göre içindeki işlemci.
+Pek artı sayılmaz ama Asus'un kendi sitesinde bile 8GB + boş slot gibi konfigürasyonların yanında, 4+4 GB gibi konfigürasyonları da olmasına rağmen bana gelende 8 GB'ın tamamı anakarta entegre, 1 slot boş görünüyor. İçini açmadığım için net söyleyemem ama programların söylediğine göre durum bu. 16 GB yükseltme seçeneği var yani.
+Bitti...
-Çok kalitesiz plastik bir havası var, tamam TL'nin pek bir değeri kalmadı ama yine de bu fiyata biraz daha kaliteli bir plastik olabilirmiş (Alüminyumu falan geçtim).
-Parmak izini çok fazla tutuyor, çok iz kalıyor.
-Masa üzerinde bile hızla 55-60 dereceleri görüyor. Fan 1800+ devirlerde dönmeye başlıyor. 1800 devirde duyulmuyor bile ilginç bir şekilde ama 2k devirden itibaren rahatsız etmeye başlıyor.
-Üretimi durdurulmuş, 2018 model TN bir ekran. Çok kötü olduğunu düşünüyorum. Elde kalmış belli ki (Bakmak isteyenler için N156HGA-EA3, ayrıca CMN15F5 diye de geçiyor).
-USB Type C'nin herhangi bir ek özelliği yok (Test etmedim, ASUS'un sayfasında belirtilmiyor). Benzer fiyatlara power delivery veya görüntü aktarma özelliği olan Type C içeren cihazlar bulunabiliyor.
-Epey'de ve Asus'un kendi sitesinde klavyenin arkadan aydınlatmalı olduğu belirtilmesine rağmen klavye aydınlatması yok (Asus'un kendi sitesinde aydınlatmasız versiyonu olduğuna dair bir şey yazmıyor bile).
www.asus.comVivobook 15 (F1502, 12th Gen Intel) - Tech Specs|Laptops For Home|ASUS USAhttps://www.asus.com/us/laptops/for-home/vivobook/vivobook-15-f1502-12th-gen-intel/techspec/Kısacası ürünü alınabilir yapan tek şey işlemcisi. 3-5k daha veremem ama ille de bu işlemci lazım derseniz alınır. Çünkü o işlemci ile bu fiyata düşmek için ellerinden gelen her yerden kısmışlar (Sadece amazon'da bu fiyata, diğer yerlerde 13k+'dan başlıyor. F/P oranı iyice kötüye gidiyor).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 29 Mayıs 2023; 20:23:27 >
-
Ürünü teknosadan club ile 6799tlye teslim aldım kurulumu yaptım. 3 4 ay önce baktığımda 8 gb ramli yeni sayılabilecek nesil işlemcili notebooklar 8kdan başlıyordu. Bu fiyata bulunca kaçırmadım. Kardeşim günlük işlerinde kullanacak bu fiyata celeron işlemci veriyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
babam için düşünüyorum da, ürün açıklamalarında çok net göremedim, içerisinde windows hazır kurulu geliyor mu, birisi beni aydınlatabilir mi acaba.
-
Yükseltilir fakat single-channel'da çalışır. Performans olarak bir artısı olmaz, sadece kapasite artışı olur
-
Hocam bu zaten celeron işlemci . Sadece modernize i3 isim koymuşlar. 8 çekirdek olduğuna bakmayın. 15W power-limit var, multi-core işlerde her şeyden önce power-limit'e erişeceğiniz için single-core'un 4 katı performans felan alabiliyorsunuz en fazla, single-core'da da performans kötü efficiency core olduğu için. CS:GO vs. bile oynatmakta sıkıntı yaşayabilir.
Teknik detaylara çok çok girilmediği zaman günlük ofis internette dolanma vs. işlerini yerine getirir. Ama ilk zorlu işte sınıfta kalır.
-
Açıklamada Windows 11 Home yazıyor hocam.
-
celeronla ne alaka anlamadım, 10370 puan cpu average mark almıs, hangi celeron var buna yaklasan. 10370 puan düz i3lerden hatta 1-2 nesil onceki i5lerden yüksek.
-
8gb ramle 16gb ram aynı performans olur mu ? Performans artısı olmayacaksa neden ram arttırılsın
-
Hocam bu i3'ün en alt versiyonu, celeron-pentium neslinin en yüksek işlemcisinin 13.nesli gibi bir şey. Bir zahmet 3 nesil önceki çöp 4c-4t mobil i5'leri yensin. Düz i3'ler dediğiniz hangileri? 11.nesil 1115g4 tarzı ismi i3 olan yine celeron işlemciler mi. Onlar da 2c-4t işlemciye re-name edilmiş çipler.
Chipset anlık olarak yeterli, fakat olduğundan yüksek göstermeye gerek yok
-
Kapasite açısından farklılık olur. Normalde ikinci RAM'ın eklentisi iGPU ve CPU'nun dual-channel RAM desteğiyle daha yüksek banttan çalışmasına destek verecekken memory controller unit single channel desteklediğinden dolayı tek artısı kapasite olur. Daha fazla chrome sekmesi açabilir kişi
He şu artı olur, memory allocation için dinamik değişimler konusunda işlemci uğraşmaz. Ne kadar fark olur bilemem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 29 Mayıs 2023; 13:16:33 > -
teşekkür ederim, teknosa sitesinde açıklamasında yazıyormuş.
-
1115g4 işlemciyle bile nerdeyse kafa kafaya benchmark sonuçları. Benim dediğim celeron n4020 serileri felan onları bu fiyata veriyorlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- tcl 65c755 yorum
- tod süper dolu paket
- 5 mbps internet hızı nasıl
- ccleaner pro key
- qnb maaş kampanyası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X