Şimdi Ara

6GB RAM GÖRMÜYOR!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus Sabertooth Anakartına aldıgım G-Skıll 3X2GB DDR-3 1600MHz ram leri taktıktan sonra win 7 64 bit kurdum.

Kurulmadan önce Bios'ta 6Gb RAM olarak görünüyordu,ancak windows 7 64bit kurduktan sonra Hem bios hemde windows 4gb olarak görüyor.

CPU-Z ile 6gb ve slot yerlerinide dogru olarak görüyor.Bios güncellemesi de yaptım ama durum hala aynı.

Bununla ılgılı bir yardımı olabilcek olan varsa çok sevinirim.

Saygılar..

• Arkadaslar yokmu bi yardm edicek ya :(
    Slotları değiştiriyom ama olmuyor.Ram leri tek tek takıp çalıştırdım.Hepsi sorunsuz çalıştı .
  • bir kere işlemcine bak 6 gb ram destekliyormu işlemcin destekliyorsa anakart a bak ama destekliyordur ramları 4 gb göstermesi bitten kaynaklanır pc senin 64 bit mi 32 bitmi 32 bitse 4 gb den fazlasını istersen 100 gb tak göstermez işlemci 32 ise istersen windows 7 64 bit kur desteklemez
  • 64bit'in bellek görmeme gibi bir sorunu yok. Muhtemelen 32bit kurmuşsundur. İşletim sistemlerin görünen adlarını, sistem kısmında yazan özelliklerini değiştirmek fazla zor bir şey değil. Başka bir 64bit dvdsi bulup öyle deneyin.
  • arkadaşlar konuyu tam okumadınız galiba win 7 64bit kurdukdan sonra 4 gb görünmeye başladı diyor
  • Arkadaslar cok teşekkürler ilginiz için.

Sorun çözüldü ama nasıl çözüldü tam anlamadım.

İlk olarak DIMM 1 3 5 yerlere takılmıştı ramlar.DVD yi koydum bios a girdim ayarları yaptım ,6 GB goruyordu.
    Win 7 kurulduktan sonra (elbette 64 bit ) 4 gb olarak görmeye başladı (Bios dahil+ My computer sağ tuş özellikler yeri ) .CPU-Z 6 Gb olarak görüyordu ve slotlarıda yerlerinde görüyordu.
    Anakartın pilini takıp çıkardım bios tekrar üzerine yazdırdım ve ram leri açılışta saydırdım .
    1-2 resetten sonra 6 gb görmeye başladı. Memory Diagnostic yaptım ramlerde bi sıkıntı gözükmedi.
    Anlamadım bende tekrar söküp ayrıntılı bakıcam kasaya.

Saygılar..
  • Bilgilendirme için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her sistemin desteklediği bir sınır vardır eğer senin ram'in o sınırı aşıyorsa fazlasını görmez dostum
  • Anakart slotlarında kaç Gb RAM destekliyor onu bi anakart kitapçığından bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Endorfinli Melankolik -- 4 Ocak 2011; 11:05:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kömrelli

Her sistemin desteklediği bir sınır vardır eğer senin ram'in o sınırı aşıyorsa fazlasını görmez dostum

quote:

Orijinalden alıntı: Endorfinli Melankolik

Anakart slotlarında kaç Gb RAM destekliyor onu bi anakart kitapçığından bakın.

İkinizde sacmalıyorsunuz. Bahsedilen anakartı bilmiyorsunuz bile Asus Sabertooth X58 anakarttır. Ramleri Tripple calıstırma özelligi mevcuttur.

http://www.chip.com.tr/urun/asus-sabertooth-x58_i3048.html

• quote:

Orijinalden alıntı: BecHo-minaTor

quote:

Orijinalden alıntı: kömrelli

Her sistemin desteklediği bir sınır vardır eğer senin ram'in o sınırı aşıyorsa fazlasını görmez dostum

quote:

Orijinalden alıntı: Endorfinli Melankolik

Anakart slotlarında kaç Gb RAM destekliyor onu bi anakart kitapçığından bakın.

İkinizde sacmalıyorsunuz. Bahsedilen anakartı bilmiyorsunuz bile Asus Sabertooth X58 anakarttır. Ramleri Tripple calıstırma özelligi mevcuttur.

http://www.chip.com.tr/urun/asus-sabertooth-x58_i3048.html

saçmalamakta senin üstüne yok çünkü birçok modeli var asus sabertooth'ların

Ayrıca bilgisayar toplarken parçalarının özelliklerini bilmenin neresi saçma?adama anakart kitapçığına bak dedim bazı RAM slotları max 2GB alabilirken diğer slot 1GB alabilmekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Endorfinli Melankolik -- 4 Ocak 2011; 12:11:02 >

• Şunu bi dene :başlat + çalıştır + msconfig + önyükleme + gelişmiş ayarlar +bellek üst sınırı oraya bak orada ne yazıyor sınır varmı yokmu varsa kaldır
  • Arkadaşlar Siz Ne Söylediğinizin Farkındamısınız?

quote:

Kurulmadan önce Bios'ta 6Gb RAM olarak görünüyordu,ancak windows 7 64bit kurduktan sonra hem bios hemde windows 4gb olarak görüyor.

1. Eğer Donanım Desteklemiyor Olsa İlk Başta 6 GB Görmez.
    2. 32 Bit Veya 64 Bit İle Hiç Bir Alakası Yok. Çünkü X86 Sistemler 6 GB RAM i Bilgisayarım I Sağ Tıklayıp Özellikler Dediğinizde 6 GB Yazar Yanında Parantez İçinde 3 GB Civarı Bir Değer Yazar.
    Ama Her Ne Olursa Olsun İŞLETİM SİSTEMİ DESTEKLEMEDİĞİ İÇİN BİOSDA GÖRÜNEN FİZİKSEL RAM İ DÜŞÜRMEZ!!! Çünkü Bios İşletim Sisteminden Bağımsızdır. İşletim Sistemi İstedi Die 2 GB RAM Yok Demez.
    3. Arkadaşın Sorunu Muhtemelen RAM Arızası, Çünkü RAM İn Biosta Önce Görünüp Sonradan Görünmemesi Bence Bir Donanım Arızasından Kaynaklanır. Veya Slotlar Arasındaki Temassızlıktan.

• Anakart kitapcıgına bakarsanız once hangi slotları kullanmanız gerektigini gorursunuz.Sözum size degil yanlıs anlamayın insanlar aldıkları ramleri ole istedikleri ram slotuna takabileceklerini zannediyorlar.Halbuki kitapcıkta her ram turu için farklı slot kullanması gerekitigi belirtilir ve bir liste verilir ram boyutuna ve adetine gore dizilim seması olur.Raminizin uzerindeki o kucuk ram ciplerinin adetinden tutunda bir yuzeyde kac edet olduguna veya single side yada double side olmasına kadar ince detaylar mevcuttur.Lutfen kitapcıklarımızı okuyalım ogrenelim o sekilde yardımcı olalim.

SAYGILARLA
  • merhaba,

bende önerileriniz üzerine anakart klavuzundaki yönergelere göre taktım. ancak anlamadığım, biostanda-windowstanda girdiğimde 6gb ram olarak gösteriyor ancak kullanılır 3,12gb yazıyor işletim sistemi 64bit ultimate. problemi anlayamadım. ne yapcağımızı bilemiyoruz
  • Anakartınızın modeli işlemcininzin modeli ve ramlerinizin modelini soylermisiniz.64 bit ultimate herhalde win7 dir.

SAYGILARLA
  • Yardım etmek güzel de...
    Arkadaşlar önce soruyu okuyup, anlayıp da cevap vermek; bilmiyorsanız da gereksiz şeyler yazmamak gerekir diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.