Şimdi Ara

6k Shutter D90 18-105 lens ---> [D3300+18-15 aldım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler yazın interrail ile avrupa seyahati planlıyorum, amatör fotoğrafçılığa da başlamak istiyorum bir yandan. Kaliteli fotoğraflar çekebileyim istiyorum oradayken, bir de dslr daha önce hiç kullanmadım başlamak istiyorum bir yerden. 1000 liraya buldum bir tane 6k Shutter D90 18-105 lens ile beraber fakat emin olamadım fiyat iyi midir diye bunun için. Aslında bütçem 800 tl civarı fakat bu fiyata da dslr bulabilir miyim bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi akşamlar :)

Edit: Sıfır ayarında Nikon D3300 aldım yanında orijinal 18-55 vr lens ile. Simdilik memnunum fakat fotoğraflar sanki aşırı net değil öyle autoda çektiğim için mi acaba örnek atacağım alta şimdi :) Bir de aklıma takılan lensin yanında A/M switchi ile VR switchi bulunmuyor sadece bu zoom yerinde çevirme kilidini açan düğme var o kadar normal midir bu?

6k Shutter D90 18-105 lens ---> [D3300+18-15 aldım]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helalinden 10 -- 2 Nisan 2017; 17:46:39 >

• seyahete gideceksenin genelde gezeceğiniz yerleri fotoğraf çekecekseniz size nikon d90 ı hiç tavsiye etmem. nedenine gelirsek boyutu,nikon d90 acayip kba bir makine. onu taşırken boyun fıtığı bile olursunuz
    ben olsam 2.el canon 100d alırdım o fiyata hem daha gelişmiş özellikleri var hem boyut olarak küçük
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-stm-lens-garantili-az-kullanilmis-canon-100d-410562613/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

seyahete gideceksenin genelde gezeceğiniz yerleri fotoğraf çekecekseniz size nikon d90 ı hiç tavsiye etmem. nedenine gelirsek boyutu,nikon d90 acayip kba bir makine. onu taşırken boyun fıtığı bile olursunuz
    ben olsam 2.el canon 100d alırdım o fiyata hem daha gelişmiş özellikleri var hem boyut olarak küçük
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-stm-lens-garantili-az-kullanilmis-canon-100d-410562613/detay

Haklisiniz daha pratik gibi duruyor ama 100d gibi makinelerle cekim de zevkli degil maalesef.

Kucucuk vizorden bakmasi zor, ekrandan cekim yavas ve odak noktasi degistirmek problem, pil omru yetersiz ve degerleri degistirmek mesele.

Benim fikrime gelirsek, d90 o lensle isinizi gorur. Ama fiyat yuksek gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim için boyutu çok daha mühim değil eşeğe semeri ağır gelmezmiş hocam taşırım da 1000 lira edecek mi acaba . İkinci el 6k shutter olunca aklımı sıfır 1200d ler d3100ler çeliyor açıkcası biraz daha biriktirip öyle bir şey mi alsam diye yani. Hangi modellerin ne amaçla kullanıldığı konusunda da bilgisizim maalesef sadece.
  • bir yerde uyuyup kalınca, çaldırma da. küçük olsa bir yerlere gizlersin de; büyük makine problem olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali bey amca

bir yerde uyuyup kalınca, çaldırma da. küçük olsa bir yerlere gizlersin de; büyük makine problem olmaz mı?

Hocam yalnız gitmeyeceğim birimiz uyusa diğerimiz uyanık olur dışarda falan yatarsak
  • Konuyla bekli alakasız kaçacak ama al bir tane aksiyon kamerası keyfine bak videoda çekersin fotoğrafta tabi ben fotoğraf tutkunuyum falan diyorsan ayrı ama anı kalsın diye alıyorsan hem su altı çekşmlerş falanda yaparsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D 18-55
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birkaç ay önce arkadaşım 0 d90 aldı.

Fotoğraf kalitesinden çok memnun.

D90 eski ama efsane bir makine.

Taşıması zor gelmeyecekse ben tavsiye ederim. Güzel makine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de şu var:

yıllar sonra "aaa, ben bunu da yapmıştım değil mi?" diyorsun fotoğraflara bakınca.

ve benim bu çektiğim fotoğrafların hepsi BENQ kompakt makine ile çekilmişti. şimdi cep telefonları var. önemli olan anı kalması bence. kalite falan gerekmiyor anı fotoğraflarında.

şöyle düşün: belirli teknikler ile çekilmiş profesyonel fotoğraflar günlük internet kullanıcısında bir yavru kedi fotoğrafı kadar etki bırakmaz, bırakamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Birkaç ay önce arkadaşım 0 d90 aldı.

Fotoğraf kalitesinden çok memnun.

D90 eski ama efsane bir makine.

Taşıması zor gelmeyecekse ben tavsiye ederim. Güzel makine.

Teşekkürler sanırım alacağım makineyi hocam :)

@Look At Me hocam aksiyon kameram vardı sattım fotoğraf kalitesi zaten kötüydü de ben vizörden bakıp çekmek istiyorum sevmiyorum öyle fotoğrafları

@ali bey amca Tabii güzel yanı o zaten bir de kalite olunca o fotoğraflar daha bi güzel oluyor hocam :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.