Şimdi Ara

6s in 5s ten farkı ne ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2800 verip 6s alınır mi kararsiz kaldım
    5s alsam 2 sene kalmadan donmadan goturur mu
    Yada 6s alsam 3 sene falan kullanırım
    6s 1400 lira farka değecek kadar iyi mi ?
    Vodafone de inceledim ucuyodu telefon resmen tak tak yapiyo note 5 den falan bile hızlı
    Kamerada iyi yeterli
    5s kullanmadim bilmiyorum
    O yüzden soruyorum 5s te 6s gibiyse boşa 1400 vermiyeyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 5S alsan 3 sene daha götürür.Şu an 6S'e o kadar para vermeye gerek yok bence.
    6S'te yapabileceğin çoğu işlemi 5S'te de yapabilirsin.
  • Boyut farkı temel etken. Bir de kasa yapısı farklı tabi.

Ele oturuşu, fiyatı bakımından 5S önde. Şuan İos9 ile 3D Touch harici eksiği yok 5S'in de. Bütçeniz yoksa ve küçük cihaz seviyorsanız 5S iyidir.
  • boyuthariç hiçbir eksiğini görmessiniz
  • Ciddi anlamda performans ve boyut farkı var.

• 0,7 inç daha büyük ekran
    • ~%37,5 daha yüksek ekran çözünürlüğü (750*1334 piksel)
    • %112,5 daha hızlı CPU
    • %185 daha hızlı GPU
    • 12 MP kamera
    • 4K video kaydı
    • Live Photo
    • 2 GB RAM
    • LPDDR4 bellek teknolojisi
    • 3D Touch
    • 7000 serisi alüminyum kasa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük ekran seviyorsan 5s; büyük seviyorsan 6s.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    %112.5 cpu farkini neye gore hesapladin merak ettim :) geekbench e gore iki kata yakin ama o kadar fazla degil fark, konuya gelicek olursak iki cihaz arasinda en temel etken ekran boyutu ve onun haricinde ciddi performans farki var suan hissedemezsin bunu ama bikac sene sonra hissedilir ve kucuk ekran seviyorsan eger 5s suanki fiyatiyla alinabilecek en iyi cihaz kucuk ekran sevenler icin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamamen matematiksel verilere dayanarak vardığım bir sonuç. Çünkü 6 5s'ten CPU olarak %25 hızlı iken 6s ise 6'dan %70 daha hızlı. Oranlama yaparsak 6s matematiksel olarak 5s'ten CPU olarak %112,5 daha hızlı çıkıyor. Tabi pratikte olay nedir bilmiyorum. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Tamamen matematiksel verilere dayanarak vardığım bir sonuç. Çünkü 6 5s'ten CPU olarak %25 hızlı iken 6s ise 6'dan %70 daha hızlı. Oranlama yaparsak 6s matematiksel olarak 5s'ten CPU olarak %112,5 daha hızlı çıkıyor. Tabi pratikte olay nedir bilmiyorum. :)

Pratikte 5s 2500 civarı 6 2800 civarı 6s 4400 civarı alıyor işlemci güç testi olan geekbench'te bu yüzden sordum O verilere bakarsak her sene bilmem ne kadar daha fazla batarya ömrü diye çıkıyor telefonlar ama sonuç ortada

• 6s ekran büyüklüğü bakımından daha iyidir. Bide 7 çıkma vakti geliyor, ekran olarak 6s daha yakın olur 7ye. ekrana takılmassan 5s'in üstüne telefon yok.
  • iPhone 6s kullanıyorum 5s ten geçtim inan cok uğrasan biri değilsen telle bi farkı kalmıyor sadece bana yarayan tek farkı batarya daha iyi

• 1.5 yıllık 5s gaye iyi 0 kasma lag var ama ben olsam 5s alıp 2 yıl kullanıcağıma 6s alıp 4-5 yıl kullanırım. bu arada telefon kasmaması icin güncellemem gerek dimi?

• 5S ile 6'yı kıyaslasan anlarım da 6S ile arasında dağlar kadar fark var

• RAM nedeniyle 6s daha uzun ömürlü olur, ama 5s'de hızlı bütçenizi zorlayacaksa 5s alınır.

• 5s yeterli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.