Aşağıdaki sistemi 2015 yılında o zamanın durumuyla en üst seviye olarak toplamıştım. Tabi zamanla özellikle oyunlarda 60 fps’yi grafik ayarlarını düşürerek zar zor yakalayabiliyordum. Birilerine yarcımcı olmak açısından kendimce bir rehber hazırlamak istedim. Benzer sistemlerde işe yarayabilir belki. Monitörüm 60 hz çalışıyor o yüzden bana gayet yeterli şu an o yüzden uzun süre idare edicektir beni. Bende bazı parçaları yenileyerek ve ekleme yaparak sistemi 2 kat hızlandırmış oldum. İşlemcimi overclock özelliği olduğu için internet’te araştırma yaparak voltajını 1350 ve core ratio oranını 45 yaparak işlemci hızını 3.5 ghz'den 4.5 ghz’e çıkarttım. Bu herkeste aynı olamayabilir dikkat edin. Cpu oyunlarda %50-80 civarında çalışıyor ve ekran kartını sıkıntısız besliyor. Ram ise zaten overclock ile 3000 mhz çalışıyor bende Gskıll ddr4 3000 mhz(640 tl) ekleyerek 16 gb çıkarttım. İki ram’de 3000 mhz hızında çalışıyor. Ekran kartını ise fiyat performans olarak amd rx6600(5500 tl) tercih ettim. 1080p için ideal kart. Baştan tereddüt etmiştim acaba darboğaz olurmu diye hiçte düşündüğüm gibi olmadı. Gayet iyi çalışıyor. Gpu %50-100 duruma göre çalışıyor. Tabi oyundan oyuna farklılık gösterecektir. Bu iki donanım gayet yeterliydi aslında ama ben anakartımda desteklediği için bütçeyi biraz daha artırarak 500 gb western digital ssd(999 tl) aldım.Almasanızda olur tabi. Test ettiğim oyunlardan bazılarını aşağıya yazıcam. Test için fps kilidini açtım. Örnek açısından tek ekran görüntüsü aldım. Diğer parçalarım gayet iyi olduğu için böyle bi güncellemeye gittim. Diğer parçalarda sıkıntı çıkarmadığı sürece 3-4 sene daha idare ediceğini düşünüyorum. Dediğim gibi 60 fps aşağısına düşmediği sürece benim için sıkıntı yok. Tek ekran görüntüsü ekledim isteyen olursa dahada ekleyebilirim. Şimdilik bu oyunları deneyebildim. Çoğu oyunu Ultra’da rahat bir şekilde oynayabiliyorum. Bu arada monitörüm freesync desteklemediği için 60 fps altı çok iyi olmuyor maalesef. Fps kilidi açık oynuyorum oyunları. Forza horizon 4(Ultra ayarlarda 100 fps üstü) Forza horizon 5 (Ultra ayarlarda 8x keskinleştirme ile 80-90 fps yüksekte 120 fps görmüştü.) Grid legends (Ultra ayarlarda 60 fps üstü) Counter strike global offensive (Ultra ayarlarda 150-350 arası) Snowrunner (Ultra ayarlarda 60 fps ve üstü) Wreckfest(bu oyun sistemi çok zorladığı için ultrada 35-45 arası veriyor o yüzden pek oynamayı düşünmüyorum. Need for speed heat(bu oyunda çok sıkıntılı galiba işlemci %100’de fps berbat test için kurmuştum.) Eski sistemim şu şekilde; intel core i5 6600k soket 1151 3.5ghz 6mb önbellek 14nm işlemci MSI Z170A PC Mate Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3200MHz(OC) VGA&DVI USB 3.1 Anakart CORSAIR 8GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Sıngle Ram Sapphire R9 380 NITRO Dual-X 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı Samsung 120GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA PIONEER DVR-S21LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH COOLER MASTER HYPER LGA 775/1155/1156/2011&AM2/AM3/FM1/FM2 İŞLEMCİ SOĞUTUCU ASUS 23" VS239HV GENİŞ EKRAN IPS-LED MONİTÖR |
7 yıllık eski sistemimi upgrade yaptım. Sonuç...
-
-
Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın
-
Teşekkürler kardeşim çok sağol. -
Hocam eski sistemin çoğu kişinin yeni sisteminden iyi. Hayırlı olsun -
Teşekkürler🙂 -
Aradığımız konular bunlar. :)) Eline sağlık hocam güle güle kullan.
Sendeki işlemci benim eski işlemciye göre yeni sayılır. i5 2400'ü bu sene emekliye ayırdım bende.
-
ellerinize sağlık hocam, değerler canavar gibi duruyor
-
Eyvallah -
Z170 anakartlar 7700K çalıştırabiliyor mu ? Yoksa en kötü bir ara 6700K alırsınız.
Darboğaz illettir. -
Evet en fazla o işlemciyi destekliyor ama onu alana kadar ryzen destekli bi anakart ve işlemci almak ilerde daha mantıklı geldi bana. Maliyet olarak da çok pahalı olmaz aslında. Şuan overclock ile baya iyi çalışıyor ısınma sorunu da yok 60 derece oyunlarda. 6700k alsam çok farkı olmayacak. Eğer diğer parçalarda sıkıntı çıkmassa böyle upgrade ede ede yolumuza devam edicez inşallah. -
Mesela stabil olmadığını nasıl anlarım 6600k nın. Şuan oyunlarda takılma felan yaşamadım. Nerd3n daha iyi anlayabilirim. Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum. Anakarttan ufak bi overclock yapıp geçtim. Berckmarka felan sokmadım. Oyunları çalıştırsın yeter bana. -
Hocam 6600K'dan 7700K ya geçilmesi genel kullanımda %10 ek GPU kullanımı dahi verse kurtarır baya bir şey. intel 9000 ve ryzen 3000 serisi altı malesef artık yetersiz.
8700K delid 5.0ghz + 3200mhz cl12 ram olsa kurtarır.
-
Ben çok çok çok kısa vadede az daha bişeyler olsun, ek gpu kullanımı versin vs. için konuştum hocam. En kötü ikinci el b550 anakart ile pci 4.0 kullanırsınız ekran kartınızı, birde 3600 - 5600 vs işlemci çekersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 15 Ağustos 2022; 22:45:35 > -
Anladım hocam teşekkürler. İlerde tavsiyelere göre bi şekil çizecez artık. -
RX 6600 pci 4.0 ve x8 bir kart. Anakonusunda baya muhabetti döndü.
8700k delid + cl12 örneğim olabilecek en eski bu olur için örnekti uyumsuz olduğunu biliyorum.
Intel extreme 990 + ud7 + 6x4gb dominator gt kullanmış biri olarak intel extreme cihazların hobi olarak albenisi çok ayrıdır.
Lakin arkadaş yerinde olsam yine de çok kısa vade için 7700k alır son nevcut ram ile timing kasarım. Devamında da amazondan ram kovalarım. Sizin ramler amazon ger. üzerinden bir ara çok uygun geliyordu mesela.
-
Arkadaşlar ram 16gb ve 3000 mhz ayarlı. 8 gb vardı üstüne bi 8gb daha aldım yani. Ben şimdi şunu anlamadım. Youtubede görmüştüm forza horizon 5 ryzen 3 6 çekirdek ile yüksek ayarlarda 120 fps alıyordu bende yüksekte denedim benimkide 120 fps aldı. Ekran kartını takınca ilk denediğim bu olmuştu. Hayal kırıklığına uğratmadı çok şükür. Çok masraf yapmak istemiyorum şu an. Belki ilerde diğer parçalarda teklemeye başlayınca maddi durumda el verirse 4k sisteme geçiş yapabilirim. İlerde ekan kartları 4k için daha uygun olacaktır diye düşünüyorum. Şimdilik bu sistem beni rahat 3-4 sene götürür. İşlemcimi yükseltsemde çok bi fark olmayacak. Çünkü çok ağır oyunlarda ultrada cpu kullanımı %50-80 seviyelerinde.Tek tük bazı oyunları oynuyorum oyuncu değilim fps oyuncusu hiç değilim tavsiyeleriniz önemli tabi🙂
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Aradığımız konular bunlar. :)) Eline sağlık hocam güle güle kullan. Sendeki işlemci benim eski işlemciye göre yeni sayılır. i5 2400'ü bu sene emekliye ayırdım bende. |
Benzer içerikler
- porçöz ile radyatör temizliği
- kuru buz hangi marketlerde var
- laptop fan hızı ayarlama
- saf su nerede satılır
- kloroform eczanede bulunur mu
- undervolt nedir
- termal macun önerisi
- overclock nasıl yapılır
- sıvı metal
- laptop soğutucu öneri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X