Şimdi Ara

70.000 TL'ye Aveo Sedan aldım yorum ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 sene Aveo kullandım illallah ettim. Servisten çıkamadım. Bir yeri arızalanmaya başladığı zaman başka yerleride arızalanmaya başlıyor. her ay bir şey çıkıyordu. 2011 modeli 25 bin liraya almıştım 3 sene önce. 3 ay öncede satıp 78 bin liraya 2015 Auris aldım. Kusura bakma da çöp arabaya 70 bin lira vermek nedir? Buna piyasa denmez 3 ay da ne oldu???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realitych R kullanıcısına yanıt
    arkadaş normal şartlarda haklı ama buranın Türkiye olduğunu ve gerçeklerini unutmamak lazım :) ben de sen gibi düşünüyorum hocam. piyasası düşük dersiniz ama tutulan araçlar kadar olmasa bile iyi primleniyor bu markalar bile.. 3 yıl önce 35 bin TL'ye satın alacaktım o dönem alamamıştım bu aracı arkadaştan. Şimdi 70 bin..
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    evet hocam bunu bilerek aldım ki aksi bir durum olmadıkça satmam. Benim her ihtiyacımı karşılayabilecek bir araba bu donanım tip motor olarak. Eski kasa akrabamızda vardı kullandım. arada çok fark var sadece isimleri aynı kalmış arabanın ki bu da yanlış bir satış politikası bence. Önceki kasa ile yenisi arasında uçurum var
  • Renault symbol mu aveo mu diye sorayım o zaman ben de ?

• quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

3 yıl sonra sahipsiz kalacak bir araç, gm 31.12.2023 itibariyle tüm avrupa operasyonlarına noktayı koyacak diye biliyorum yani opel servislerinden yararlanamayacaksınız. Fazla km yapmadan satın derim yoksa son sahibi olabilirsiniz
    10 senedir aynı muhabbet sıktı artık. Her parçanın yan sanayisi mevcut. Yurtdışından ülkeye getiren bir dünya adam var. Yani biraz felaket tellalligi yapmışsın sen .

• Piyasa şartlarına göre uygun almışsınız. Hayırlı olsun.

• Tofaş'a anadola binenler var hala. Siz o hemen satçıları dikkate almayın hocam. Onlar gün boyu ucuz bassat kovalıyor. Opel altyapılı mis gibi araba. Bakımlarını aksatmazsanız hiç üzmez. Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Piyasa şartlarına göre uygun almışsınız. Hayırlı olsun.
    teşekkürler hocam daha iyisi sizin olsun
  • Şirket aracı olarak 1.3 dizelini kullanıyorum. Ufak tefek sorunlar hariç sıkıntısız kullandım. 210.000 km ye dayandı.
  • 2-3 yıl dizelini kullandım sorunsuzluğunu özlüyorum.aveo dan sonra octavia kullanıyorum tabiki octavia c sınıfı daha konforlu ama sorunsuzluk konusunda aveonun yanına yaklaşamaz.
  • Hocam hayırlı olsun. 2012 de 1.3D LS sıfır aldım hala kullanıyorum. kronik motor kulağı haricinde hiç bir arıza yaşamadım.
  • onur1301 kullanıcısına yanıt
    Hocam kullandığın eski kasa mı yeni kasa mıydı ? 3 ayda olan şey sıfır araç fiyatlarının artması, kredi faizlerinin düşmesi, dolar kurunun artması... malesef piyasa gerçeği bu ben de kabullendim aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel.Espaso

Şirket aracı olarak 1.3 dizelini kullanıyorum. Ufak tefek sorunlar hariç sıkıntısız kullandım. 210.000 km ye dayandı.
    ufak tefek sıkıntılar ne oldu hocam? bu araçta kronik olarak sadece motor kulağı sorunu varmış sanırım onu yaşadın mı?
  • k.mertt K kullanıcısına yanıt
    hocam motor kulağı arızası nasıl anlaşılır? Rölantide benzinli motorda aşırı titreme falan olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trivela67

ufak tefek sıkıntılar ne oldu hocam? bu araçta kronik olarak sadece motor kulağı sorunu varmış sanırım onu yaşadın mı?

Alıntıları Göster
    Motor kulağı sorununu yaşadım. serviste hallettik hepsini.
    Birde fren disklerinin orada bir parça değişti , ses yapıyordu sağ sola direksiyonu döndürürken lık lık şeklinde .

Bunların haricinde bir şey çıkmadı.
  • bazı arkadaşlar 40 senelik araçların bulunuyor bunun mu bulunmayacak demiş ama tofaş, broadway , toros Türkiye de çok satan araçlar hala seveni var o yüzden yan sanayisini geçtim opar bile tofaş kuş serisine orijinal sıfır parça çıkartıyor ancak bahsettiğimiz araç chevrolet aveo ..

piyasada az olduğu için bu araca parça üretmek diğerleri kadar karlı bir iş değil, yedek parçacılar neden bu araç için stok maliyeti yapsın ki ? tamam motor kısmı elbet opel parçalarıyla çözülecektir ancak dış kaporta ve iç trim parçalarını lazım olursa bulmak çok zor.

benim arkadaşa tavsiyem satması yönünde ki aracı 5-6 sene kullanmayı düşündüğünü belirtmiş, fiesta, polo , corsa , clio gibi bir araca yönelirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxl567

2019 Ocak'ta 79000 kmde 2010 model Chevrolet Spark 1.2 LT modelini aldım. 30750 lira verdim.

Satamazsın, elinde patlar, hata etmişsin dedi herkes. Hele bu rengi hiç satamazsın dediler, fıstık yeşiliydi.

11 ay sonra, 106000 kmde, 36000 liraya sattım. İlan onaylandıktan 1 saat kadar sonra kapora yatmıştı hesabıma. İlanı kaldırırken 18 favori vardı.

Uzun lafın kısası, yorulmamış, temiz araba alınır da satılır da.

Keyifle binin inşallah :)
    olaya öyle bakmamanız gerekiyor, aldığınız zaman ki enflasyon oranıyla sattığınız zaman ki enflasyon uyuşuyor mu ona bakmak lazım.

o kadar binip aracı 1 sene daha eskitip daha fazlasına satıyorsanız bu sadece rakamsal bir yükselmedir değer olarak değil yani anlayacağınız TL değer kaybettiği için aracı 85 çeyrek altına almışsınız ama 75 çeyrek altına satmışsınız.

31 Ocak 2019 Çeyrek altın fiyatları 362 lira

31 Aralık 2019 Çeyrek altın fiyatları 478 lira

şu an cüzdanınızda bulunan dolar, euro , lira vs artık ne varsa birer kağıt parçasıdır, altın karşılığı değeri bulunmaktadır. eğer sıfırlanırsa emin olun peçete daha değerli olur o cebinizdeki para dediğimiz kağıttan (reel anlamda, koleksiyon işleri hariç tabii ki )...

• Gabriel.Espaso kullanıcısına yanıt
    motor kulağı sorunu belirtisi neydi sen mi farketmiştin hocam ?
    Benim aldığım araçta da benzinli araca göre rölantide biraz fazla bir titreme var gibi geldi bana acaba bununla ilgili olabilir mi? Aldığım arkadaşa sordum ama orjinalinden beri böyle olduğunu, bakımı da yeni yaptırdığını ve ustanın böyle bişey söylemediğini söyledi.
  • Hocam teşekkürler öncelikle cevap için. Görüşüne katılıyorum ulaşmak bir tofaş kadar kolay olmayacaktır bu işler arz-talep meselesi. Ama bunu göze aldım biraz. Motor mekanik parçalarda sorun olmasın benim için yeterliydi diğeri bir şekilde hallediliyor.

Dediğin araçları da inan çok araştırdım ama elden ele dolaşmış yüksek km araçlar var. Ve benim için bagaj-donanım çok önemliydi. Bu ihtiyaçları bu fiyata karşılayan başka bir araç ben bulamadım.
  • 3 sene boyunca 1.6 otomatik lacetti sedan kullandım çok memnundum. bağımsız süspansiyon 4 disk fren, camlar elektrikli soğutmalı torpido vs vardı. 3 hafta önce 1 saatte sattım aracımı. GM yetkili servis seviyesinde desteğini kesecek 2023 yılında fakat bireysel olarak parça ithalatı yapan çok firma var hem orjinal hemde yan sanayi olarak. Nipar otomotiv vs. GM'ye ait olan yine daewoonun bile halen parçaları bulunuyorken daihatsuların, protonların parçaları bulunuyorken aveo cruze captiva lacetti için endişeye mahal yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.