Şimdi Ara

70-80 bine az yakan az maliyetli SUV yada SUVCUK tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
11.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakında 4 kişilik aile olacağız. Gezmeyi seven arabayla doğa gezisi kamp piknik vb yapmayı da severim. Ancak günlük olarak işe git gel şehir içi de devamlı aracı kullanıyoruz.

O yüzden hem şehir içine uygun hemde gezmeye tatilci kafaya uygun içi geniş yerden yüksek ama şehir içinde kullanırken kaba kalmayacak büyüklükte özellikle az yakan ve işletme maliyeti ( MTV, parça, bakım, kasko, yakıt vb.) düşük olacak bir araç arıyorum. En az 2013 model ve üstü yani çok yaşlanmamış f/p ürünü nasıl bir araç tavsiye edersiniz. Piyasasının olup olmaması önemli değil. En az 4-5 yıl kullanırım. Son olarak kesinlikle Otomatik vites alacağım.
    Takibime takılanlar;

Kadjar
    Duster
    Skoda yeti ( ama artık ticari araç görüntüsünden düşünmüyorum)
    C4 picasso
    ....

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARRİOROFLİFE -- 4 Ocak 2019; 2:33:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabiki Duster. Tam bizim ülkenin arabası. Bence bu arabayi yapanlar Türkiye nasıl bi araba yapsakta uygun olsa demişler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam duster ı maşallah şantiyelerde firmalarda kesintisiz herkes kullanıyor nerdeyse. Ama bireysel kullanıcılarda hep ucuz teneke dandik araba algısı var. Gerçi son dönemde makyajlama ile kendisini iyi geliştirdi ama bunla birlikte fiyatı da çok arttı.

Şehir içi günlük kullanımda yakıt tüketimi nasıl acaba. Otomatik vites alacağım alırsam

• Bir ix35 kullanıcısı olarak size ix35 almanızı önerebilirim. Aracı 2012 yılında sıfır almıştım bu yıl altıncı yılını doldurup yedinci yılına girecek daha en ufak bir sorunla ne karşılaştım ne yaşadım. Benimki makyajsız olan kasa ancak modelinin en dolusu olan style plus versiyonu. Size 2013 yılında makyajlanmış ( led gündüz farlı, opsiyonel olarak sunulan otm. vites seçeneği, gelişmiş bilgi ekranı v.s v.s) gibi özellikleri olan kasayı gönül rahatlığı ile önerebilirim. Yakıt olarak da gözünüzü korkutmayın derim. 1.6 motor 136 ps bir aracın kasa ağırlığıda göz önünde bulundurulduğunda bence normal bir yakıt tüketimi mevcut.

• Söyledikleriniz arasında C4 daha mantıklı gibi geldi bana

Eşim ısınsa şimdiki Qashqai’yi satıp C4’ü alabilirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: emreglry

Bir ix35 kullanıcısı olarak size ix35 almanızı önerebilirim. Aracı 2012 yılında sıfır almıştım bu yıl altıncı yılını doldurup yedinci yılına girecek daha en ufak bir sorunla ne karşılaştım ne yaşadım. Benimki makyajsız olan kasa ancak modelinin en dolusu olan style plus versiyonu. Size 2013 yılında makyajlanmış ( led gündüz farlı, opsiyonel olarak sunulan otm. vites seçeneği, gelişmiş bilgi ekranı v.s v.s) gibi özellikleri olan kasayı gönül rahatlığı ile önerebilirim. Yakıt olarak da gözünüzü korkutmayın derim. 1.6 motor 136 ps bir aracın kasa ağırlığıda göz önünde bulundurulduğunda bence normal bir yakıt tüketimi mevcut.
    Tavsiye için teşekkür ederim. İx35 e pek bakmamıştım. Dediğiniz yıl modeli tekrardan araştıracağım.

• Rica ederim. İx35 elite diye aratırsanız en doğru sonuca ulaşacaksınızdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

Söyledikleriniz arasında C4 daha mantıklı gibi geldi bana

Eşim ısınsa şimdiki Qashqai’yi satıp C4’ü alabilirdim
    Hocam açıkçası gönlüm SUV 4*4 ten yanaydı. Bagajı geniş olur yerden Yüksel olur ferah ferah gezerim diye. Ama araştırmaya başlayınca 4*4 ün ekstrem durumlar harici kendim için gerekli olmadığına ve maliyetli olacağına karar verdim.

SUV istememin nedeni ise özellikle içi ferah, bagajı geniş yerden yüksek yani çukurda tümsekte yere sürtmeyecek manada bir araç olsundan kaynaklıydı.

Ancak suvların fiyatlarının fazla şişmesi , oto yıkamada ve bakımlarda bile farklı tarife uygulanması çok yakması gibi nedenlerden dolayı gözümde korkmuyor değil. Ben çünkü arabanın yattığı yerden bana sabit maliyeti minimum olsun isterim. Misal 2 bin üst motorlu araç alıp 2-3 bin tl MTV ödemek istemem. Çünkü kolay para kazanmıyoruz hiç birimiz.

Neyse bu nedenlerden dolayı alternatif baktığımda c4 picassoların çok geniş ve ferah olduğunu arka diz mesafesi arkada net 3 koltuk olması, özelliklerinin full olması gibi nedenlerle bunh araştırmaya başladım. Bizim hanımda bu arabayı beğeniyor. Sadece Citroën elektronik aksam çabuk bozulur mu yerden çok yüksek değil gibi soru işaretleri var. Birde yakıt durumu çok yakmıyor deniyor. Bilemiyorum yani kararsızım.

• 1- MTV düşük olacak

2- Şehir içi az yakacak

3- kasko sigorta ve bakım giderleri dğşük olacak

4- sorunsuz otomatik vites olacak

5 - bagaj geniş ama araba biçimsiz olmayacak

6- yerden yüksek dağa taşa gerektiğinde çıkabilecek

7- özellikle iç mekan ferah olmalı. Tavan yüksekliği , arka diz mesafesi vb.

8- arıza özel ilgi bakım gerektirmeyecek taş gibi sağlam olacak

9- mümkün olduğu kadar yeni model en az 2013-2015 model olacak

10- donanımhaber f/p ürünü ünvanı almış olacak

Arkadaşlar var mı böyle araç :) ciddi soruyorum. Bu saydıklarımı hepimiz istiyoruz aslında. Bu istenenlere en yakın özellikte tavsiye edeceğiniz araç ne olur. Herkes için fikir olsun. Lütfen tavsiyelerinizi yazın.

• Saydığınız 10 maddeyi bi arada sunan bi araba olsa muhtemelen satış rekorları kırar ama araştırma yaparken en azından 6-7 maddeyi karşılayabilen bir arabada karar kılsanız, o bile tatmin edici olacaktır bence. Tabi nelerden vazgeçtiğiniz de size kalmış. Kimisi tipsiz olsun ama tüketimi az olsun der, kimisi 1 lt fazla olsun ama mtv’si sorun değil der.

Ben 1.2 benzinli otomatik qashqai kullanıyorum. Tüketim anlamında beni üzmüyor (İstanbul’da genelde trafiksiz ort 7-8lt/100km), mtv’si yeni yılda 800₺/yıllık oldu , yerden yüksekliği ve bagaj hacmi yeterli geliyor. Kaskosu 1300₺ idi en son. 15.000km bakımını geçtiğimiz Eylül ayında 950₺’ye yaptırdım.

Diğer yandan atak bi performans beklemeyin böyle bi araçtan, dağ bayıra çıkarsınız belki ama yalnız dönme ihtimaliniz de olabilir ikinci elde de tutulan bir model kendisi.

İx35 (2013 model) abim kullanıyor. Donanım olarak çok tatmin edici sayılabilir ama yakıt tüketimi konusunda gerçekten can yakıyor. Ne kadar dikkat ederlerse etsinler hiç 10 lt’nin altına inemiyorlar. Bunu biraz araştırın derim. Araç fiyatları bu kadar yükselmeden önce değiştirmek istiyorlardı ama karar verene kadar fiyatlar uçtu gitti.

Araştırmanızda kolay gelsin 😉

• Captur git

• bluerdem kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bilgi için teşekkür ederim.

Sizin de dediğiniz gibi bu maddelerin tamamını karşılayan araç bulmak zor amaç bu beklentileri en çok karşılayabilecek araç seçenekleri belirleyebilmekte.

Qashqailer piyasada iyi tutuluyor. ama Kadjar ile karşılaştırma yapınca Kadjar daha iyi gibi geldi. Bagaj hacmi daha fazla. aynı banttan üretildiği söyleniyor. Renault parça vb. gibi daha uygun olur deniyor. O yüzden Kadjar bir adım önde ama fiyatlar da malesef yüksek. ikinci el genç bir araba baktığınızda 90-100 bin tl den aşağı yok.

Suv modelleri arasında yakıt az yakması önemli. İx35 bende yakıt fazla diye okudum. O yüzden o tarafa pek yönelmem gibi.

Bir de özellikle merak ettiğim Kadjar, Qashqai gibi modellerin 1.2 benzinli - 1.5. dizel modelleri var. Yılda ortalama 12 bin km. yol yaparım. şehir içi günlük kullanırım. yılda 2-4 bin km uzun yolda yaparım. Yakıt, bakım performans gibi hususlar değerlendirildiğinde hangisini tavsiye edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Captur git
    güzel espiri :)

Captur bagaj hacmi küçük olduğundan düşünmüyorum. Renault alırsam Kadjar alırım.
  • kadjar benzinli alabilirsin. Qashqaiye göre daha geniş ferah bir araç ve aynı altyapıyı kullanıyorlar. Mümkünse icon paket ve cam tavanlısını alın diyeceğim ama 100 bin TL'yi geçecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARRİOROFLİFE

Merhaba. Bilgi için teşekkür ederim.

Sizin de dediğiniz gibi bu maddelerin tamamını karşılayan araç bulmak zor amaç bu beklentileri en çok karşılayabilecek araç seçenekleri belirleyebilmekte.

Qashqailer piyasada iyi tutuluyor. ama Kadjar ile karşılaştırma yapınca Kadjar daha iyi gibi geldi. Bagaj hacmi daha fazla. aynı banttan üretildiği söyleniyor. Renault parça vb. gibi daha uygun olur deniyor. O yüzden Kadjar bir adım önde ama fiyatlar da malesef yüksek. ikinci el genç bir araba baktığınızda 90-100 bin tl den aşağı yok.

Suv modelleri arasında yakıt az yakması önemli. İx35 bende yakıt fazla diye okudum. O yüzden o tarafa pek yönelmem gibi.

Bir de özellikle merak ettiğim Kadjar, Qashqai gibi modellerin 1.2 benzinli - 1.5. dizel modelleri var. Yılda ortalama 12 bin km. yol yaparım. şehir içi günlük kullanırım. yılda 2-4 bin km uzun yolda yaparım. Yakıt, bakım performans gibi hususlar değerlendirildiğinde hangisini tavsiye edersiniz.
    Kullanım özelliklerimiz nerdeyse aynı diyebilirim. 1.2 benzinli ile 1.5 dizel arasında mutlaka dizel lehine performans farkı olacaktır. Burada da sizin beklentileriniz devreye giriyor. Ne beklediğinize göre 1.2-1.5 kararını vermelisiniz. Sakin sakin kullanayım diyorsanız 1.2, uçarım kaçarım bastım mı hemen tepki versin derseniz 1.5 daha mantıklı olur. Tabi bi de MTV farkları da var iki aracın

• bluerdem kullanıcısına yanıt
    @bluerdem

Aracımı sakin kullanırım. Zaten her yerde TEDes radar var hız yapmak zorlaştı iyice. Otobanda da 110-115 el giderim. Sanırım böyle olunca 1.2 motor daha uygun gibi.

Diğer araçlarda alternatif çok ama c4 picassolarda sadece 1.6 motor var. Değerlendirme devam .

• quote:

Orijinalden alıntı: WARRİOROFLİFE

1- MTV düşük olacak

2- Şehir içi az yakacak

3- kasko sigorta ve bakım giderleri dğşük olacak

4- sorunsuz otomatik vites olacak

5 - bagaj geniş ama araba biçimsiz olmayacak

6- yerden yüksek dağa taşa gerektiğinde çıkabilecek

7- özellikle iç mekan ferah olmalı. Tavan yüksekliği , arka diz mesafesi vb.

8- arıza özel ilgi bakım gerektirmeyecek taş gibi sağlam olacak

9- mümkün olduğu kadar yeni model en az 2013-2015 model olacak

10- donanımhaber f/p ürünü ünvanı almış olacak

Arkadaşlar var mı böyle araç :) ciddi soruyorum. Bu saydıklarımı hepimiz istiyoruz aslında. Bu istenenlere en yakın özellikte tavsiye edeceğiniz araç ne olur. Herkes için fikir olsun. Lütfen tavsiyelerinizi yazın.
    Şu 10 maddedeki beklentiyi en çok karşılayabilecek araç tavsiyesi olan yok mu. Duruma göre bütçeyi biraz daha artırabiliriz.

• Fiat 500x bakın derim. F/P olarak hepsinden çok daha iyi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asx. ix35 ve sportage'dan az yakar, opsiyonu bol oto far, silecek, start stop vs. o fiyata düşük km bulabilirsiniz. Otomatiği yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    Fiat 500x pek gözüme çarpmamıştı. Bilginiz varsa biraz bahşeder misiniz araçtan. Ben kendimde araştıracağım yine

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.