Merhaba arkadaşlar. 70 ekran Premier marka flat tv kullanıyorum. 1 hafta önce tv görüntüleri zoom yapmış gibi göstermeye başladı. Yani görüntünün ortasını gösteriyor. sağ, sol, yukarı ve aşağıda görmem gereken yerleri yakınlaştırma yapmışım ve bu yüzden sadece merkezi görüyormuşum gibi seyrediyorum. Bilgisayarda resme yakınlaştıma yapma gibi birşey. Bu konuda bilgisi olan varmı. Bu aletin neresi arızalıdır. Bu arızanın adı nedir veya açıp ben yapabilirmiyim. Bir tornavida darbesiyle olacak işmi ? Yaptırsam kaç Lira isterler. Şimdiden teşekkürler :)
benim arçelik tvde de bir tuş var kumandasında şu 16:9 4:3 oranını ayarlayan tuş.oradan zoom da yapıyor.hatta teknik servis kumandası gibi acayip yerler bile açıyor. bir kere arızalanmıştı ondan sonra teknik servis geldi kumandadan birşey yaptı.sonra benim tvde olmayan bir kaç özellik geldi.zoom ve farklı en boy oranları.
Bence kumandanı bir kontrol et aynı zoom olayı uydu alıcılarında da var onada bakarsın.
dvd playerda 16:9 veya 4 - 3 gibi secenekler var ama malesef televizyonda böyle secenekler yok. Menülerini uzunca inceledim. Uydu alıcısından ayar yapıncada görüntü cok fena dağılıyor. Galiba bana yeni tv yolu göründü. Tamircilere sorunu anlatınca kafadan 150 - 200 tl fiyat çekiyorlar :(
bilgisayar monitorlerindeki ekran kenar ayari yapilan menuler cogu crt tv lerde bulunur fakat marka modele gore bu kod uretici firmalar tarafindan belirlenir. bu menu den ekran goruntusu yatay ve dikey olarak genisletip daraltilabiliyor. tvnizin bu menusu varsa ve menuyu acma kodunu bulabilirseniz duzeltebilirsiniz. sorununuz buyuk ihtimalle yazilimsal
İnternetde araştırmalarım neticesinde televizyonumun modelinin servis menüsü girişini buldum. Belki aynı derdi olan kullanıcılar olur diye buraya yazıyorum.
Premier PR 74020 T- 74 EK. TV TEX. servis menü: 2 defa menü 1 defa Q wiev 1 defa mute bas
Bende daha yeni öğrendim. Aksam deneme yapıp neticeyi yazıcam.
Eğer menüsünden ayarları değiştirilmemiş ise donanımsal larak bir problem vardır. Saptırma devresinin beslemesindeki artış buna neden olabilir. Tecrübeniz yoksa bu bölgeler tehlikelidir bir TV tamircisine götürün.
quote:
Orijinalden alıntı: pedros
İnternetde araştırmalarım neticesinde televizyonumun modelinin servis menüsü girişini buldum. Belki aynı derdi olan kullanıcılar olur diye buraya yazıyorum.
Premier PR 74020 T- 74 EK. TV TEX. servis menü: 2 defa menü 1 defa Q wiev 1 defa mute bas
Bende daha yeni öğrendim. Aksam deneme yapıp neticeyi yazıcam.
servis menüsü ile ayar yapmak tercih edilmez daha beter olabilir.
bunun yerine donanımı tamir etmek daha mantıklıdır
Servis menüsü işe yaramıyor. Daha dogrusu ben servis menusune girmek isteyince ekran karardı ve öyle kaldı :) Cevap yazan herkeze teşekkür ederim. Zannedersem 7 yılın üstüne yeni bir televizyon alsam iyi olacak :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme