Şimdi Ara

700mah pil yerine 1200mah?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Oğluma uzaktan kumandalı bi oyuncak araba aldım ama pili çabuk bitiyor.
    6 tane kalam pilden yapılan bir pil.700mah Nicd 7,2v yazıyor üzerinde.
    Bende 2000mah'lik şarj edilebilir GP marka kalem piller var.
    Bunların 6 tanesini bir araya getirip uzaktan kumandalı arabanın içinde kullanabilir miyim?
    Bir zararı olur mu?
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATASEN5 -- 7 Nisan 2008; 1:37:51 >

• 2000 ma pilleri taktığınızda normalden ~3 kat daha uzun şarj gerekecek ama bunun yanında araba daha uzun süre çalışacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATASEN5

Merhaba,
    Bunların 6 tanesini bir araya getirip uzaktan kumandalı arabanın içinde kullanabilir miyim?
    Bir zararı olur mu?
    Teşekkürler

6 tane kalem pilden yapılan bir pil demişsiniz, üzerinde 7,2 yazıyor demişsiniz. 6 X 7,2 = 43,2 volt yapar bi yanlışınız olmalı. (seri bağlı ise)
    normal şarjlı piller 1,2 volttur.

sizin asıl sorunuza gelirsek; 700mAH pil yerine 2000mAH pil kullanırsanız normal kullanımdan daha uzun süre kullanabilirsiniz... Fakat şarj süreside eskisine nazaran uzayacaktır...
  • Herhangi bir yanlışlık yok.Pillerin bir tanesi 1.2 volt,6 adeti seri bağlı 7.2 volt yapıyor.mAh. değerine gelecek olursak arkadaşların dediği gibi ne kadar yüksek o kadar iyi hiç bir sorun yaşamazsınız tek sıkıntı şarj adaptörünü sağlıklı bir şarj işlemi için güçlendirmek gerekir .

Kolay gelsin .
  • Teşekkür ederim arkadaşlar.
    Pili hafta içi yaptırıp, hafta sonu bir alış veriş merkezinin kaygan zemininde
    arabaya bol bol spin attırıyoruz
  • Akım ne kadar yüksek olursa o kadar uzun süre calışır.İstersen GP 2700 tak :)
  • Selamlar,

Bende dediğiniz gibi şarjlı pillerden alıp uzaktan kumandalı arabama takmıştım ve uzun süre kullanmıştım fakat bu işi biraz profesyonelce yapmak gerekir, nedeni ise şu;
    uzun kullanım = fazla ısınma. eğer aracınızın motoru dayanıklı ve kaliteli değil ise uzun süre çalıştığından dolayı endüktör kısmındaki plastikler eriyebilir ve motor bozulabilir. benim başıma geldi oradan biliyorum 2 düzine pil vardı birini cıkartıp diğerini takıyordum ve aracım 4x4 idi. Ormanda sürüyordum çok profesyonel değildi ama yinede güzeldi. ve motoru yandı koku geldi resmen. biraz dikkatli olun derim (: Sadece bi uyarı :)
  • ATASEN5 A kullanıcısına yanıt
    maalesef olmaz içindeki motora yön vermesini sağlayan H transistörlerini yakarsın
    ancak elektronik bilgin varsa devreye ekleyerek yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rakimalar

maalesef olmaz içindeki motora yön vermesini sağlayan H transistörlerini yakarsın
    ancak elektronik bilgin varsa devreye ekleyerek yapılabilir.

Uzerine sogutucu aluminyum takilabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATASEN5

Merhaba,
    Bir zararı olur mu?
    Teşekkürler

7.2 v değişmesin,uygulamanda sorun yok.
  • kardeşimin kumandalı arabası vardı kamyonet şeklinde 30 dk oynuyor şarj bitiyor neyse transistörleri değiştirdim motoru söktüm dişlileri metal yaptım plastik yuvalara metal burç koydum motoru söktüm tekrar sardım girişteki 7805 i büyük kılıf taktım amorstisör yaylarını değiştirdim tekerleklere ek destek yaptım baya uğraştırdı 1 günüm gitti ki malzemeler belki 3 günde toplandı kasayada 12 volt 12 amper bosh motosiklet aküsü off o biçim ama bir gidiyordu görmeniz lazım çok hızlı gidiyordu ağırlıktan baya oturaklı olmuştu patinaja kalmadan önü kaldırıp fırlardı dönüşlerde lastik viik viiik ötüyordu sağ sol yapınca sanki gerçek gibi araba gibi sağa sola yatıyordu iyi kaçıyordu ama tek sıkıntısı durmasıydı üstünde 3 kg akü olunca durmakta sıkıntı yaşıyordu geriye gitmek isteyince malum aküde arkada amortisörler öne yığılma yapıyordu öne yığılınca arka tekerleklerin tutuşu azalıyordu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.