Şimdi Ara

70bin TL ye çıktık ama kafamız iyice karıştı yardım lütfen(kafmızda birz olştu ilk sayfayı düzelttm) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
4
Favori
18.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

Tamamda güzel kardeşim bu mantıkla olmaz. Bugün 50 bin TL olan araba dolar 2 kat arttığında 100 bin olacak zaten neden sabit dursun arabanın fiyatı?

Alıntıları Göster
    daha once 2 defa develuasyon goren bırı olarak daha mantıklısı olamaz sizin pek haberınız yok galıba bu olayalrdan ama işte bilgi sahibi insanlara saygı duyalım derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali9949

daha once 2 defa develuasyon goren bırı olarak daha mantıklısı olamaz sizin pek haberınız yok galıba bu olayalrdan ama işte bilgi sahibi insanlara saygı duyalım derim

Alıntıları Göster
    Güzel abicim dediğin olayın mantığı yok.

Devalüsyon durumunda ITHAL olan ürünler yerinde saymaz çok net.

Örnek vereyim ;

Dolar 5 TL / Alacağın araç 100 bi TL 20 bin $ /

TL'de durmayayım dedin 100 bin tl paranı 20 bin $'a çevirdin. Devalüsyon yaşandı ve dolar 2 kat değer kazandı sonuç?

Dolar 10 TL oldu / Alacağın araç halen 20 bin $ / Elinde olan para 20 bin $.

Şimdi 2. araba almak için gereken 20 bin $ nerede ? Elbette öyle bir şey yok olmaz da %100 İthal edilen bir ürün nasıl sabit kalacak ki sen 2. arabayı alacaksın? Bunun bir mantığı yok işte.

Devalüsyon olduğu an hızlı davranıp eski fiyattan hemen alırsın olayı da işlemez kimse satmaz. Yatırımcılar yüksek paralar ile oynayarak çok küçük oynamalardan bile kazanabiliyor bu bizim örneğe girmiyor zaten.

• en!gma kullanıcısına yanıt
    Gidin bayileri gezin. Aynı sınıf araçlar arasında atla deve gibi farklar yok. Premium olanlar hariç. Focus ile egea arasında aradaki fiyat farkına değecek kadar fark bulamazsın.

Al bir egea bak keyfine 3 5 yaşında araba ile arasında çok fark fark var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki focus la mukayese edildiğinde astra mi focus mu hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Egea sağlamlık olarak focus ve astradan geride değil. Buna yorum yapacaklar c max 2010 ve 2017 testlerine bakabilir, focus ve astra da aynı şekil yani.

Bi test sürüşü yapın, konforuna, yalıtımına öyle karar verin derim. Bu bütçede 2019 model sıfır egea alınabiliyorken 2012-2013 astraya focusa bakmanın anlamı yok...
    Hocam egea nin boş modelindeki hava yastığı sayısı dahi iki olması beni düşündürüyor açıkçası ama dediğinize bakacağım ben kaza testlerini izlemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPHA LION KING

Hocam iki araci da kullanmadim ama genelde duyduğum kadarıyla diyebilecegim uzun yola gitmedikce bariz bir fark hissetmezsiniz diye düşünüyorum
    Hocam benim iş yerime evim 135 km hafta da iki kez bu yolu gidip geleceğim ben uzun yol dediğiniz bu kadar mı yoksa daha uzun bir yol mu acaba

• Yeni yenidir. Yeni candır. O yüzden taze araba bakın. Egea çok mantıklı. Çok temiz makyajlı kasa corolla 1.33 ler de bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 10 Mart 2019; 18:54:32 >
  • Dizel egea bakardım. Urban 1.3 bulunur o paraya

• O civarda 90lik manuel fluence .oto bakma
    110luk cdti astra
    1.6 tdi octavia 2011
    1.3 dizel focus bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8643D86AA -- 10 Mart 2019; 19:7:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: en!gma

Peki focus la mukayese edildiğinde astra mi focus mu hocam
    Bahsettiginiz model yillarinda 0 km olarak iki araci da inceledik. Aslinda focus almak niyetiyle ciktik yola ve focus kotu arac degil ama on gogusu iceriyi cok daraltmıştı sanki kanoya binmis gibi bir his verdi bize. tercihi astra 1.4 t cosmadan yana kullandik suan aractan memnunuz. bu arada biz cosmo donanimlisini 65.000 e almistik 0 km olarak. suanki 2.el fiyatlari ona gore degerlendirin. Birde kredi ile alacagim demissiniz bence cokta borca girmeyin kredi oranlari yuksek. 1.3 mjet linealar var emotion donanimli 40000 civari fiyatlara alinip binilir her isinizi de gorur . egea tabi daha iyi ama aralarinda 2 kat fiyat farki vermeyi gerektirecek bir durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_atr -- 10 Mart 2019; 19:55:4 >
  • en!gma kullanıcısına yanıt
    Ben urban paket olarak düşündüm

Boş paket güvenlik olarak zayıf tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Bende 65-70'ten 105'e çıktım. Sonra 508 aldım
    Valla hocam bizde 40 la başladık 70 e geldik bundan sonrası yok yani bizde hayırlı olsun Rabbim kaza bela vermesin insallah

• muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam ne bileyim bizde düz mantık işte Fiat kötü ford kaliteli konforlu diye düşünüyoruz dediğiniz gibi arabayı bi görmek lazım gidip

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    Corolla biraz zor değil mi hocam bu fiyata

• quote:

Orijinalden alıntı: whitewolf101

Dizel egea bakardım. Urban 1.3 bulunur o paraya
    2. El mi hocam çünkü sıfırlari çok uçuk fiyatlar dizel ve urbanin

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8643D86AA

O civarda 90lik manuel fluence .oto bakma
    110luk cdti astra
    1.6 tdi octavia 2011
    1.3 dizel focus bak
    Hocam 1.3 dizel focus mu astra mi
    Siz egea konusunda ne düşünüyorsunuz

• Temiz tüplü Corolla veya auris olabilir

• Faize bankaya bulaşıp araba almayın paranız kadar araç alın, sonra paranızı biriktirin model artırın bin bir zorlukla kazandığınız helal paranızı faiz olarak bankaya kaptırmayın faiz apaçık haram kılınmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_atr

Bahsettiginiz model yillarinda 0 km olarak iki araci da inceledik. Aslinda focus almak niyetiyle ciktik yola ve focus kotu arac degil ama on gogusu iceriyi cok daraltmıştı sanki kanoya binmis gibi bir his verdi bize. tercihi astra 1.4 t cosmadan yana kullandik suan aractan memnunuz. bu arada biz cosmo donanimlisini 65.000 e almistik 0 km olarak. suanki 2.el fiyatlari ona gore degerlendirin. Birde kredi ile alacagim demissiniz bence cokta borca girmeyin kredi oranlari yuksek. 1.3 mjet linealar var emotion donanimli 40000 civari fiyatlara alinip binilir her isinizi de gorur . egea tabi daha iyi ama aralarinda 2 kat fiyat farki vermeyi gerektirecek bir durum yok.

Alıntıları Göster
    Hocam astralar in yakıtı nasıl acaba LPG taktirdiniz mi? Ya şimdi üst model araçlara baktıktan sonra düşük araçlar hoşuma gitmemeye başladı hocam egea mi 12-13 astra mi o zaman fiyatı aynıymış şimdi sıfır egea ile maalesef fiyatlar çok arttı

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Hocam urbanlar bu fiyata yok maalesef sıfırı ve ben alınca LPG taktiracagim o yüzden boşunu alabilirim ya da bulabilirsek biraz daha uygun bir üst model 2018 sıfır alabiliriz belki

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.