Bildirim
74/B'den Yenilen Ceza
Stanley Adventure Çelik Shot Bardak Seti : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/dp/B07PXJ7SJ1
12 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Ceza gelmeden ödemeyi nasıl yaptınız? Tebliğ tarihine ne yazıldı -
fahri trafik müfettişi mi yazdı? onlar fotoğraf yollamıyor pek diye biliyorum -
E devlet girdiğim zaman cezayı gördüm. Kimim yazdığı hakkında bir bilgim yok nasıl anlayabilirim biliyor musunuz -
Siz yol vermeden giderken polis gördüyse ve plakayı aldıysa o an nasıl fotoğraf çeksin. -
Öyle bir şey yaptıysam o an orada gördüyse çevirecek cezayı yazıp gönderecek . Nereden bileyim kafasına göre yazmadığını? Dikkat ettiğim bir şeyde sonradan böyle ceza gelmesi fotoğrafta yokken haksızlık. -
Tutanakta fotoğraf olması zorunlu değil, kural ihlalini gören trafik polisi veya fahri trafik müfettişi cezayı yazabilir.
Hız radarları veya EDS tarafından yazılan cezalarda fotoğraf gelir, park cezalarında polisler fotoğrafı çeker ve öyle ceza yazar.
Ama hareket halinde olan çoğu kural ihlalinde o anın hemen fotoğrafını çekmesi çok zor olduğu için böyle bir uygulama yok.
Polis yaya geçidinde durup yol vermediğinizi görmüş ve cezayı yazmış. Bunda bir gariplik yok.
Ayrıca yaya geçidinde yol vermediğinizi arkanızdan veya o anda kaldırım kenarından görmüş ise sizi nasıl durdursun. Artık durdurmuyorlar da zaten. Sürücülerle muhatap olmamak, vakit harcamamak, tartışmalar yaşamamak için muhatap olmadan cezayı arkadan gönderiyorlar. 1 saatte 5 araba yerine 20 arabaya ceza yazabiliyorlar, devletin de işine geliyor.
Yaya geçidinde yol verme zorunluluğuna ise hala alışamadık. Yayaların öncelikli olduğuna alışamadık. Bu kural çok sıkı takip edilse çoğumuz ceza yeriz belki.
İsterseniz cezayı ödedikten sonra itiraz edip mahkeme yolune gidebilirsiniz. Vaktiniz var ise. Bu yolla cezayı iptal ettirenler var. Ama cezayı yediğiniz yerde mobese kamerası vs. var ise, ödediğiniz mahkeme masrafları havaya gider.
Geçmiş olsun.
-
Teşekkür ederim açıklayıcı cevabınız için. Ceza e devlette görünüyor ödemek için kağıt gelmesini beklemek mi lazım çünkü öderken tebliğ tarihini soruyor. Bazı kişiler borç tebliğ edildiğinden haberi olmadığını yüzde 25 indirim iptal olup üzerine faiz geldiğini söylüyor bazısı 5 6 ay sonra kağıdın geldiğini söylüyor. Keşke e devlet üzerinden görünce ödeme şansı olsa tebliğ tarihine gördüğüm tarihi yazsam sorun olur mu sizce -
Tebliğ tarihine ödemenin yapılacağı gün yazmanız uygun olacaktır. Yanlış hatırlamıyorsam ödeme sayfasında tebliğ tarihi kısmında bu şekilde açıklama da yazıyor. Daha önce defalarca bu şekilde ödedim.quote:
Orijinalden alıntı: guzel1nıck
Teşekkür ederim açıklayıcı cevabınız için. Ceza e devlette görünüyor ödemek için kağıt gelmesini beklemek mi lazım çünkü öderken tebliğ tarihini soruyor. Bazı kişiler borç tebliğ edildiğinden haberi olmadığını yüzde 25 indirim iptal olup üzerine faiz geldiğini söylüyor bazısı 5 6 ay sonra kağıdın geldiğini söylüyor. Keşke e devlet üzerinden görünce ödeme şansı olsa tebliğ tarihine gördüğüm tarihi yazsam sorun olur mu sizce -
İnternet vergi dairesine bakmıştım borç görünmüyordu . Siz dedikten sonra beyan ile ödemede dediğiniz bölümü gördüm ödemeyi yaptım çok teşekkür ederim -
Eğer trafik polisi yazdıysa resim vs. gerekmiyor. Sivil ekip soteye yatıp kesti muhtemelen, hemen önüne çevirme koysa herkes durur yaya geçidinde. -
Ceza yediğim yerde çevirme vardı. 3 şeritlik yol 1 şeride düşürmüşlerdi teler teker geçtik görevli poliste benim aracımı durdurmadı geç dedi. Ceza yazilacaksa o an yazıp vermesi doğru olandı bana kalırsa. -
Rica ederim, geçmiş olsun.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X