Şimdi Ara

750W Güç kaynağı 3080 ve 5600x yeterli midir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba sistemim rtx 3080 suprim, ryzen 5 5600x, 32gb corsair rgb ram 2 adet m2 ve 1 adet 2.5 ssd h150i elite capellix soğutucu ve ekstra 2 adet üstten corsair fanlarım var.
    750 W CoolerMaster MVE v2 model güç kaynağım var az kullandım bir sıkıntısı yok. Öncesinde 3070 ti kullanıyordum sorunsuzdu.Rtx 3080 ile geçen gün pubg oynarken kart kullanımıda %50 lerde bile değilken bilgisayar birden kapandı. İcue yazılımında işlemci eğer 70 derece ve üstü olunca sistemi kapat tiki işaretliymiş onu daha sonrasında gördüm ve kapadım fakat sonrasında oyun vs oynamadım. Odanın sıcaklığı 30 dereceye yakın bunuda belirteyim.
    Acaba güç kaynağı mı yetmedi emin olamıyorum internette 750w güç kaynağının yeterli olduğu yazıyor. Yoksa işlemci icue de yazan 70 derece ve üstü kapandan dolayı mı kapandı emin değilim. Bu arada oyunda öldüm menü ekranına geldikten sonra kapandı yani kart kullanımıda bir bakıma azalmıştı. Fakat işlemci sıcaklığına hiç dikkat etmedim bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 750 W mevcut sistem bileşenleri için yeterli gelecek düzeyde bir güç kaynağı kapasitesi, bu nedenle başta 3080 olmak üzere tüm bileşenlere yeterli gücü sağlayabilmeli, elbette güç kaynağının sadece kapasitesi değil verimlilik ve diğer teknik özellikleride sistem kararlılığını etkiler. Sistem kapanmasına ise birçok etken neden olabilir başta sıcaklık, voltaj dalgalanmaları yada kararlı olmayan hız aşırtma buna neden olsada gerek işletim sistemi üzerinden gereksede BIOS ta ayarlı olan herhangi bir sıcaklık limitide bunu sağlayabilir. Bahsettiğiniz üzere herhangi bir programda bu tarz bir güvenlik sınırı varsa onu devre dışı bırakıp tekrar bir duruma bakın çünkü 70 C mevsimler koşulları göz önüne aldığımızda yüksek bir değer değil ayrıca anakartlarda aşırı sıcaklık koruması olduğu için olurda işlemciniz tehlikeli değerlere ulaşırsa zaten programa gerek kalmadan anakart kendisini kapatacaktır. Yinede emin olmak istiyorsanız çeşitli programlarla sisteminizi tam yükse alıp test edebilirsiniz, özellikle ekran kartını test etmek için 3DMark yazılımını kullanabilirsiniz.

• Ekran kartina undervolt islemi uygulayarak, daha az harcamasini sagladiktan sonra, sorunun güc kaynagi ile ilgili olup olmadigini "kismen" test edebilirsin. Suan yeterli testleri yapmadigini yazmissin, emin degilsin.

https://bjorn3d.com/2020/10/undervolting-the-rtx-3080-and-the-rtx3090/

https://www.techpowerup.com/forums/threads/rtx-3080-undervolting-adventures.272936/

* OCCT testlerini de yapabilirsin, bakalim güc kaynagi testinde hata verecek mi?https://www.ocbase.com/

* ICUE yazilimini kullanmadim, 70C islemci icin korkulacak bir sicaklik degil, zaten bu program ile bu ayarlar yapilmamali...

* 750w güc kaynagi ile bir hafta kadar rtx 3090 kullandim, realtime render programi ile bir sorun cikmadi, evga g2 750W... Ama her 750w güc kaynagi bir degildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartını daha sonra Heavenbenchmarka soktum 2 kere hiçbir sıkıntı olmadı, işlemcimde OC mevcut aldığım günden beri 4.650 de kullanıyorum sorunsuz. Yarın test edip deneyeceğim.

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam yarın test etme fırsatı bulabilirsem edip haber ederim teşekkür ederim.

• 3080 ve 5600x sahibiyim ve psu ise Seasonic 750 Gold Plus. Genel olarak oyun oynuyorum ve render alıyorum. Kasa da 9 tane RGB fan var, kontrolcü var, iki tane HDD var. SSD vs onlar da tabi mevcut 2 tane. Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. PSU yu ilk aldığımda 1.30 saat OCCT testi yapıp güvenilirliğine onay vermiştim kendimce.

Daha önce 850watt Corsair güç kaynağım vardı. birkaç ayda cortlamıştı. Corsair değişti yeni gelen tekrar bozuldu sonra Seasonic aldım.

Güç kaynağınız kaliteliyse düşünmenize gerek yok. Önemli olan minimum gereksinimi sağlıklı ve sürekli besleyebilecek bir güç kaynağı. NVIDIA bu kart için minimum 750 öneriyor.

• Daxteroy D kullanıcısına yanıt

cortlayan corsair psunun model ismi neydi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mxsr kullanıcısına yanıt

RM serisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daxteroy -- 29 Temmuz 2022; 2:46:2 >
    Anladım o zaman güç kaynağını test ediyim daha sonra duruma bakarım. OCCT testini yaparken güç kaynağında sorun olup olmadığını nasıl anlayacağım?

• prime95 small fft + furmark aynı anda bastırın hocam, pc alev almazsa yeterlidir  

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    Elime almak istemiyorum parçaları

• SIKINTI MI VAR kullanıcısına yanıt

Güç yetmezse pc kapatır hocam kendini, kullandığınız psu ne idüğü belirsiz bir ürün değil sonuçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SIKINTI MI VAR kullanıcısına yanıt

PSU yeteri kadar besleyemezse anakart kendini korumaya alır bilgisayar kapanır merak etmeyin. PSU nun pek iyi olmadığını böyle anlayacaksınız.  

ASUS TUF RTX 3080 GAMING OC 12 GB + Ryzen 5 5600X var.

1 yıldır kullandığım, aküsünü 1-2 ay önce yenilediğim "Inform 600 VA UPS" ekran kartını kaldırmadı, oyuna girip benchmark denemesi başlar başlamaz sistemi kapattı 2 kez.

RX 5600 XT ile sorun olmamıştı, ilk defa tecrübe ettim vesile ile...

Emin olmak için FurMark ile test yapayım dedim yine alarm vererek direk kapattı sistemi.

1000-1200 VA civarı UPS bakınıyorum şuan...

--------

Bu arada PSU da Coolermaster MWE 80+ Bronze 650W, yeter gibi görünüyor.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • DENIZCISERKAN kullanıcısına yanıt

Selam, Schneider önerebilirim.

Bütçenizi bilmiyorum ama iki arkadaşım Schneider kullanıyor. İkisi de elektrik kesintisi nedeniyle UPS kullanmaya başlamışlardı.

Schneider BVS 1000VA UPS (600w güç verebiliyor) bunun dışında ki çoğu marka bana göre çöp.

Bende heavenbench mark yaptığımda sıkıntısız çalıştı o zaman psudan olmadı icue nin ayarında olan şey yüzünden kapandı pc. Şehir dışındayım tekrar test etme şansım olmadığı için test edip net bir şey diyemiyorum.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    Heaven bench markta 2k full ayarlarda kapanmadı pc o zaman işlemci ısısı yüzünden kapattı kendisini icue yazılımındaki ayar yüzünden.

• h150i pro xt var.o 70 derecede kapat olayı radyatör suyu için ama onu değiştirip işlemci yaptıysan 70 görebilir işlemci normal ama radyatör su ısısının 70 olması pek olacak iş değil anca pompanın durması lazım zaten onun için koymuşlar o ayarı.onu coolant water mi ne diye geçiyor onu seç açık dursun kapanmaz bir daha.

5800x3d ve 3080 kullanıyorum 750w seasonic focus gx750w ile ama bendeki 3080 2x8pin bir model zotac.bunun 3x8pin olanları da var biraz daha fazla çekiyor mesela bendeki 320w TDP ama 3 pinliler 390w TDP.yani iki kablolu model kullanıyorsan ya da 3 kablo ise acayip dönüştürücüler kullanmadıysan sıkıntı çıkmaması lazım 750w'la.

• @Daxteroy @LEON-X

Önerileriniz için teşekkür ederim.

Bugün "Makelsan Lion 1200VA 2x7AH Line Interactive" siparişi verdim Amazon'dan.

Sistemin toplam harcayacağı güç 550 Watt civarı çıktığından, sürekli sınırlarını zorlamamak için 1000VA (600 Watt) yerine 1200VA (720 Watt) tercih ettim.

Ürün hakkında pek kötü bir yorum görmedim, hayırlısı bakalım...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.