Şimdi Ara

7600GT Mİ 6800GS Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugünlerde orta sınıf bir ekran kartı almayı düşünüyorum ama karar veremedim 6800gs mi almalıyım yoksa 7600gt mi ha birde x1600xt var işin içinde hangi kart daha iyidir nedenlerini teknik açıdan yazarsanız çok iyi olur..
    yardımlarınızı bekliyorum

• ben 7600GT öneririm.
  • +1
    7600GT daha iyi hem güç tüketimi daha düşük ve daha ufak tefek bir kart
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Wolf

ben 7600GT öneririm.

kuru kuruya şunu öneririm demek olmaz nedenleri lazım bana şu benchte şu puanı alıyorda yetmez çünkü bi benchle olay çözülmüyor birçok benche bakıp olayı değerlendirmekl lazım mesela grafik kalitesinden teknolojisinden bahsedin bundan dolayı bu bundan daha iyidir deyin bana neyi neden savunduğunuz önemli budur demek yetmez kuru kuruya
    örneğin XHD (Extreme High Definition) diye bi özllikten bahsediliyor bu nedir 6800 e göre ne artı sağlar,yada x1600da 4 rop 7600gt de 8 rop varmış nedir bu rop?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAPTAN54 -- 19 Nisan 2006; 23:21:34 >
  • 1- purevideo düzgün çalışıyor H264 hızlandırması var yani HD hızlandırması var, işlemciyi kastırmıyor. İleride HD televizyon yayınları ülkemize de gelince hem izlerken hem kaydettikten sonra bu codec ile tekrar izlerken işlemcini %80-90larda değil %15-20lerde çalışacak...
    2- Kart daha iyi bunun nesini anlamıyorsun, AA-AF açıkken ve yüksek çözünürlükte iken bile 6800GS'den daha performanslı bir kart, bellek darboğazı yaratılmıyor hızlı belleklerden dolayı...
    3- Pci-e girişi gerekmiyor ekstra güç sağlamak için, ben ileride sli yapacağım için bu özellik benim için ayrıca bir artı oldu...
    4-http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2717&p=10
    al bu linki iyice incele değerleri sonra kararını zaten verirsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: ufster

1- purevideo düzgün çalışıyor H264 hızlandırması var yani HD hızlandırması var, işlemciyi kastırmıyor. İleride HD televizyon yayınları ülkemize de gelince hem izlerken hem kaydettikten sonra bu codec ile tekrar izlerken işlemcini %80-90larda değil %15-20lerde çalışacak...
    2- Kart daha iyi bunun nesini anlamıyorsun, AA-AF açıkken ve yüksek çözünürlükte iken bile 6800GS'den daha performanslı bir kart, bellek darboğazı yaratılmıyor hızlı belleklerden dolayı...
    3- Pci-e girişi gerekmiyor ekstra güç sağlamak için, ben ileride sli yapacağım için bu özellik benim için ayrıca bir artı oldu...

arkadaşım ben link istemiyorum o linklerin hepsini ben zaten biliyorum ben sizden yorum istiyorum ama kopyala yapıştır yorum değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAPTAN54 -- 19 Nisan 2006; 23:24:59 >

• 6800gs ile 7600gt arasında kalan çok fazla arkadaşımız var. ben de donanim sitelerinden okuduklarım kadarıyla 7600gt diyeceğim. 7600gtnin performansı bir miktar fazla aslında öyle çok da değil ama iş aynı işi(hatta daha fazlasını) daha küçük kart ve daha az güçle yapıyor olması avantajlı kılıyor. anakarttaki girişleri daha rahat kullanırsın 7600gt ile ayrıca güç gereksinimi daha düşük olduğu için güç kaynağı(nı yenileme değiştirme) derdi olmaz. ayrıca 7600gt daha yeni bir kart 6800gs ise 7600gt çıkana kadar 6600gt ile7600gt arasını doldursun diye üretilmiş. 6800gt kırpılarak elde edilmiş bir kart.
     7600GT Mİ 6800GS Mİ?

gördüğün üzere öyle ahım şahım bir fark yok ama yeni olan daha iyidir diyorum ve 7600gt öneriyorum. ama tabii ki senin bütçen ürünün senin aciliyeti de önemli 7600gtler en erken nisan sonu gelir diyorlar bir gecikme yaşanmazsa ama 6800gsler piyasada
    ayrıca şu siteye bir bakarsan iyi edersinhttp://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=518&page=3

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4070ti super mi 7900xt mi ?
    8 ay önce açıldı
    fx5200 mü ati 9950 mi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Madem biliyorsun bütün o incelemeleri biraz akıl yürüterek bizim yapacağımız yorumları kendin de yapabilirsin, dahi olman gerekmiyor. Ayrıca yorum da yaptım farketmediysen dikkatini çekerim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KAPTAN54

quote:

1- purevideo düzgün çalışıyor H264 hızlandırması var yani HD hızlandırması var, işlemciyi kastırmıyor. İleride HD televizyon yayınları ülkemize de gelince hem izlerken hem kaydettikten sonra bu codec ile tekrar izlerken işlemcini %80-90larda değil %15-20lerde çalışacak...

arkadaşım ben link istemiyorum o linklerin hepsini ben zaten biliyorum ben sizden yorum istiyorum ama kopyala yapıştır yorum değil

arkadaşım bizde gördüklerimizi söylüyoruz grafik karti imalatı yapılan yerde mühendis olarak çalışmıyoruz farkli ne yorum bekliyosun

• pekala istediğim cevabı burdan alamıyacağım belli gibi 6800gs de olmayıpta 7600gt de olan ne hızlar dışında teknolojik bir yenilik var mı sizce? bu arada 7600gt ler şuan piyasada hatırlatmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAPTAN54 -- 19 Nisan 2006; 23:34:12 >
  • quote:

pekala istediğim cevabı burdan alamıyacağım belli gibi 6800gs de olmayıpta 7600gt de olan ne hızlar dışında teknolojik bir yenilik var mı sizce? bu arada 7600gt ler şuan piyasada hatırlatmak lazım
    piyasada mı? nerede gördün bir söyleyiver.
  • quote:

Orjinalden alıntı: faati2222

quote:

pekala istediğim cevabı burdan alamıyacağım belli gibi 6800gs de olmayıpta 7600gt de olan ne hızlar dışında teknolojik bir yenilik var mı sizce? bu arada 7600gt ler şuan piyasada hatırlatmak lazım

her yerde var sen paradan haber ver.tabi buradaki her yer istanbul oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

quote:

Orjinalden alıntı: faati2222

quote:

her yerde var sen paradan haber ver.tabi buradaki her yer istanbul oluyor.
    ben ellerinde var mı onu sordum sitelerinde var. bişey demiyorum ki. ben ankarada oturuyorum. taa martta mail olarak gigatek 7600gt getirdik diye maille haber verince gittim konuştum. nisan ortası dedi. sonra da nisan sonuna salladılar.

• 128342nci transistör gate sola değil sağa açılıyor memnun oldun mu?
  • benim alışveriş yaptığım yer ithalatçı firma.....

ayrıca nedir bu rop. nedir bu XHD ne işe yara bunlar kimse bi cevap vermedi aydınlatın bunları lütfen ne işe yarar bilelim dimi yani benclere aldanmamak lazımm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAPTAN54 -- 19 Nisan 2006; 23:44:46 >
  • Arkadaşım 7600GT çekirdeği daha yeni bir revizyon 6800GS'e göre... 6800GS eski 6 serisi mimarisi üzerine kuruluyken 7600GT 7 serisi mimarisi özelliklerini taşıyor bu da daha iyi optimize edilmiş shaderlardan tut döngü başına piksel performansı verimliliğini arttıracak başka yenilikleri de içeriyor. Elbette adamlar bunun detayını halka açıklamıyorlar zaten gerek de duymuyor kimse bu bilgilere programcılar dışında (bir de sen varsın) bu sebeple oyun oynamak için aldığın kartın performansı dışında seni bu kadar ilgilendirecek bir şey olmamalı...

HD desteği çok daha ileri ayrıca bunu da ekleyeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufster -- 19 Nisan 2006; 23:46:36 >
  • quote:

1. Nvidia 6 serisinde çalışmayan chipteki video bölümünü 6800GS de çalışır halde sunmuştur yani pure video çalışıyor aynen 7600gt olduğu gibi..
    2. 6800GS 256bit karttır, yani bellek bant genişliği 7600gt den çok daha fazladır,özellikle 1300lük palit gibi..
    3. güç girişi olmaması ve daha az güç tüketmesi 7600gt'nin artı yönlerinden biridir..

Sonuç olarak 7600gt 6800gs den daha hızlıdır ve 7600gt tercih edilmelidir..

• quote:

benim alışveriş yaptığım yer ithalatçı firma.....

ayrıca nedir bu rop. nedir bu XHD ne işe yara bunlar kimse bi cevap vermedi aydınlatın bunları lütfen ne işe yarar bilelim dimi yani benclere aldanmamak lazımm
    "Orta seviye için duyurulan yonganın ismi GeForce 7600GT. G73, tepe tarayıcı sayısı dışında G71'in tam olarak yarısı gibi düşünülebilir. 178 milyon transistör sayısı içinde, beş tepe tarayıcısı, 12 noktacık tarayıcısı ve saat turu başına sekiz renk ve sekiz harmanlama (blend) işlemi gerçekleştirebilen sekiz ızgara işlemi (Raster Operations -ROP) işhattı var. GeForce 7900 veya G71 16 ROP işhattına sahip yani her saat turunda16 renk ve 16 harmanlama (blend) işlemi yapabiliyor. " aynen böyle diyor. tomshardware.com.tr'de (
    rop'un açıklması bu kadar xHD de ufster'in dediği h.264 kodlu yeni görüntü sıkıştırma formatına donanımsal destek verdiğini gösterriyor. atinin avivosu gibi. yani daha düşük işlemci kullanımı sağlıyor.
    ayrıca bu hesaba çeker gibi buna cevap veren olmadı vb. tavırlar sergilemen de ayıp bence. forumlar bilgi paylaşılan yerlerdir. birilerinin sorularını 4-5 kişilik bir ekibin cevapladığı yerler değildir.

quote:

• 7600gt süper bi kart. tek eksiği 128bit olması. yoksa süper bi kart
  • isteyince güzel cevaplar çıkıyormuş demekki herkese teşekkürler istediğimi kısmen aldım diyebiliirm bu sefer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.